CONSTITUTIA GARANTEAZA LIBERA EXPRIMARE

Sorin Ovidiu Vintu, S.O.V., precum si fostul sindicalist al CNSLR “Fratia”, Liviu Luca, au fost retinuti pentru 24 de ore, de procurorii care vor cere arestarea lor preventiva pentru delapidarea Petrom Service SA si spalare de bani, prejudiciul fiind de peste 83 de milioane de euro.

Omul de afaceri Octavian Turcan a fost retinut, alaturi de Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vintu, in acelasi dosar de delapidare a Petrom Service, acesta fiind scos din sediul Parchetului instantei supreme cu catuse la maini.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore a lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, pentru delapidare in dauna Petrom Service SA si spalare a banilor.

Liviu Luca si Sorin Ovidiu Vintu au fost retinuti pentru 24 de ore de procurorii care vor cere arestarea lor preventiva pentru delapidarea Petrom Service SA si spalare de bani, prejudiciul adus companiei fiind de peste 83 de milioane de euro.

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, luni, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 ore a lui Sorin Ovidiu Vintu si Liviu Luca, pentru delapidare in dauna Petrom Service SA si spalare a banilor.

Probele administrate in cauza, pana in acest moment al urmaririi penale, au relevat faptul ca falimentarea controlata a Petrom Service a dus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 de euro si afectarea a 72.000 membri ai Asociatiei Salariatilor, care, in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor.

Probatoriul administrat a aratat ca falimentarea controlata a Petrom Service a produs, indirect, prejudicierea bugetului de stat cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Anchetatorii au stabilit ca actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, cu banii Petrom Service a unor actiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

In acest mod, au fost transferate sume de bani din patrimoniul SC Petromservice SA, prin operatiuni succesive derulate prin mai multe companii offshore controlate, in conturile personale sau ale unor societati inregistrate in strainatate si in Romania, in special SC Realitatea Media SA (14.200.000 de euro), SC Imobiliar Network 2002 SA (6.725.000 euro) si SC GM Invest SA (1.300.000 euro).

In aceasta cauza, cercetarile sunt in derulare si in prezent procurorii audiaza persoanele implicate.

SURSA: Mediafax

Va recomandam si articolele urmatoare…

Se incarca…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − = 2

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Taxi Otelu Rosu
Urmareste-ne…


Nota redactiei

POLITICIENII ROMANI - Constitutia Romaniei garanteaza libera exprimare.

Ca publicatie independenta site-ul "POLITICIENII ROMANI" reflecta opinia exclusiva a autorilor si are in vedere evenimente de interes public. Toti cei ce fac subiectul materialelor noastre sunt invitati sa isi expuna punctul de vedere intr-un drept la replica pe care il pot trimite redactiei in vederea prezentarii sale.

Comentariile cititorilor nostri sunt monitorizate permanent si eliminate atunci cand incalca normele de buna cuviinta, implicit NU SUNTEM RASPUNZATORI pentru mentiunile sau replicile acestora.

Repere de contact

ISSN 2392 – 6015