POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Politia Otelu Rosu, “Atentie la ACCIDENT”!

Cu toate ca in Romania sunt binecunoscute inselatoriile prin telefon, in ultimele luni au cazut victime unor infractori numeroase persoane sau familii din judetul Caras Severin si orasul Otelu Rosu.

Autorii acestor fapte suna in special pe telefonul fix de acasa, dupa amiaza sau seara tarziu si pretind ca sunt in legatura cu o ruda a d-voastra ce a suferit un accident ori a savarsit unul. De foarte multe ori acest “necunoscut” spune ca este avocat sau coleg cu un avocat care reprezinta persoana ce va este draga in fata instantei. In acelasi timp sustine ca poate sa ajute la eliberarea acesteia dar pentru acest lucru va spune ca trebuie sa platiti sume mari de bani.

Prin metodele numite “Metoda accidentul” sau “Metoda premiul”, s-au inregistrat inselaciuni cu pagube foarte mari ce nu mai pot fi recuperate.

In cazul in care va este relatat faptul ca persoana draga d-voastra este victima unui accident si ca se afla intr-un spital, acesti infractori pretind ca pot sa transporte ranitul la un mare spital sau sa il ajute cu un tratament special.

O alta inselatorie prin telefon este “PREMIUL”. Sunteti sunat tot acasa de un necunoscut care pretinde ca reprezinta o mare firma iar d-voastra ati castigat un premiu de la respectiva firma. Dupa ce aceste lucruri va sunt spuse, persoana necunoscuta va solicita bani pentru a va expedia premiul. Va rugam sa retineti faptul ca nicio firma nu expediaza premii de mare valoare prin posta, acestea se acorda intr-un cadru festiv pentru ca firma are nevoie de publicitate.

– NU ACORDATI INCREDERE ACESTOR PERSOANE SI PE CAT POSIBIL CONSULTATI UN LUCRATOR DE POLITIE.
– Din cate se cunoaste, in momentul cand va este relatata nedorita situatie, infractorii incearca sa va impiedice sa vorbiti direct cu persoana iubita.
– Indiferent de situatie incercati sa discutati direct cu persoanele din familie. Daca telefonul nu va este functional va recomandam sa apelati la ajutorul unui prieten, al unui vecin sau chiar la un politist.
– Indiferent de ceea ce vedeti la televizor trebuie sa stiti ca eliberari din inchisoare nu se fac pe timpul noptii.
– Indiferent ce va spune o persoana necunoscuta care va apeleaza la telefon “din senin”, este foarte important sa verificati identitatea acestuia, eventual sa va intalniti cu respectiva persoana si in niciun caz sa nu dati bani unor persoane necunoascute. La eventuala intalnire este bine sa mergeti insotit de inca cineva pentru a nu fi victima unei agresiuni.
– Politia, spitalele si toate marile firme au telefoane fixe. Din acest motiv trebuie sa incercati sa obtineti un numar de telefon fix unde sa sunati ulterior si sa verificati corectitudinea informatiilor primite.

Retine-ti: Politia este dusmanul raufacatorilor, nu al nostru!

© Matei DONEA – 18 Februarie 2017

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy