POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Patru Arleigh Burke – class destroyer lovesc Siria

Comunicat de presa

Tinand cont de loviturile aeriene executate cu rachete Tomahawk impotriva bazei aeriene siriene de la Al Shayrat, actiune militara lansata de patru nave “Arleigh Burke – class destroyer”, publicatia POLITICIENII ROMANI saluta masura adoptata de Statele Unite ale Americii impotriva regimului sirian condus intr-un mod iresponsabil de Bashar al-Assad.

De asemenea, credem ca aceasta decizia militara venita din partea presedintelui Donald Trump  reprezinta o masura de raspuns rationala la atacurile criminale executate pe parcursul zilei de marti in zona orasului Khan Sheikhoun – Siria.

Subliniem ca in urma altor atacuri chimice efectuate cu gaz sarin impotriva propriei populatii, in perioada 2013 – 2015, Siria s-a angajat sa predea spre distrugere arsenalul chimic de care dispunea la ora respectiva. Ulterior regimul lui Bashar al-Assad declara ca acest arsenal a fost preluat de Federatia Rusa pentru procesare.

US strike Syria
US strike Syria

In cazul atacurilor siriene produse la data de 4 aprilie 2017 in , concluzionam ca afirmatiile regimului sirian sunt minciuni fara suport din moment ce Bashar al-Assad a declarat ca nu mai exista depozite de arme chimice, implicit acestea nu aveau cum sa ajunga in posesia Daesh (ISIS) sau a altor formatiuni asa-numite rebele.

Suplimentar de aceasta situatie, toate expertizele efectuate pe plan international au aratat ca nu exista nicio posibilitate cu privire la producerea un accident.

In pofida notificarilor si avertismentelor exprimate de oficialii americani, ne exprimam ingrijorarea privind suspendarea acordului de securitate aeriana incheiat intre Statele Unite, NATO si Rusia. Regretam denuntarea acestui acord de catre regimul rus condus de Vladimir Putin, subliniind faptul ca aceasta situatie creaza posibilitatea aparitiei unor tensiuni conflictuale deosebit de periculoase pentru securitatea internationala.

In final, de asemenea, salutam finalizarea procesului de inchiderea biroului NATO din Tashkent – Uzbekistan. Mentionam ca aceasta din urma decizie a fost adoptata in anul 2016 si nu are nicio legatura cu actiunile militare indreptate impotriva unei baze militare siriene.

© Matei DONEA – 7 Aprilie 2017

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy