POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Soseste vaccinul antirujeolic in Caras Severin

Suntem informati printr-un comunicat de presa emis de Directia de Sanatate Publica a judetului Caras Severin ca in urmatoarele zile vor ajunge in zona carasana o parte dintre dozele de vaccin ROR, antirujeolic.

Din comunicatul de presa rezulta ca Ministerul Sanatatii a repartizat miercuri (astazi) un numar de 109.000 doze de vaccin prin ordin de ministru. In aceasta situatie, judetului Caras Severin ii revin, un numar de 1080 doze de vaccin ROR.

Directia de Sanatate Publica a judetului Caras va trimite Ministerului Sanatatii o cerere de suplimentare a dozelor necesare de vaccin antirujeolic, conform catagrafiei realizate la nivelul judetului.

Reamintim ca judetul Caras Severin a inregistrat un numar insemnat de cazuri de rujeola, fiind unul dintre cele trei judete-focar la nivel national.

Cifra totala a imbolnavirilor pe plan national se afla in evolutie permanenta iar la inceputul lunii mai constatandu-se un numar de aproximativ 5.200 de cazuri. Din randul celor bolnavi s-au inregistrat, la nivelul Romaniei, un numar de 23 de decese, cele mai multe in judetul Timis (7),cate 5 in judetele Arad si Dolj, 3 in judetul Caras Severin si cate unul in judetele Calarasi, Satu Mare si Municipiul Bucuresti.

© Matei DONEA – 17 Mai 2017

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy