POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Fecioara moscovita, prinsa in pat cu Vladimir Putin

Federatia Rusa este doar un ghinion istoric

Prins la mijloc, intre sanctiunile internationale si protestele interne, liderului sovietic Vladimir Putin al Federatiei Ruse se afisaza cu fecioara moscovita si maraie la noi din pat ca nu-i dam ascultare.

Celor de la publicatia sovietica Sputnik, editata de fratii si vecinii nostri de la marea cea mare (ca alta oricum nu avem), le-a intrat in cap ideea ca-n Romania exista un sentiment antirusesc si ca se mai fac si scenarii de lupta impotriva unui iluzoriu inamic (Rusia), ca se promoveaza stiri false si multe alte minuni.

Publicatia moscovita Sputnik ce apare la Chisinau in limba romana si de care pomeneam ceva mai sus, fie-i somnul adanc si greu, s-a apucat sa ne spuna ca Teodor Melescanu, ministrul nostru de la externe, propaga sentimente antirusesti in tara ori pe la mai multe colocvii internationale. Drept urmare, spune publicatia sovietica, Federatia Rusa are toate motivele din lume pentru a se simti lezata in amorul propriu.

Cine nu crede sa caute pe internet articolul publicat de Sputnik, “Se fac strategii pentru un dusman iluzoriu: Rusia”, doar n-o sa le fac tocmai eu reclama!

Incepand cu Vladimir Putin si terminand cu ultimul konsomolist, dupa parerea celor de la Sputnik, Rusia nu are nicio vina in aceasta situatie, nu pot decat sa ii numesc frati tocmai pentru ca sunt nevinovati adoma fratelui meu pe care nu l-am avut niciodata. Nu conteaza ce si pe unde a vorbit Teodor Melescanu, poate sa fie chiar vinovat, dar ma simt jignit de nesimtirea de care da dovada fratele meu moscovit.

Voi rusii spuneti ca nu va iubim, ca exista chiar un sentiment antirusesc in Romania dar nu va intrebati la ce ne-am gandit atunci cand Vladimir Putin si generalii sai au spus ca vor lua la tinta Romania cu rachetele lor, asta dupa nenumaratele sicanari din Marea Neagra, dupa ce v-ati reafisat agresivitatea ocupand Crimeea si provocand un razboi civil in Ucraina?

Celor ce nu prea au idee despre militarie si istorie, vreau sa le spun ca traditia prezenta in toata lumea numeste unitatile, bazele militare sau anumite sisteme de arme cu denumiri ce tin de locuri din geografia proprie, de evenimente istorice ori personalitati ce s-au distins de-alungul vremurilor. In Romania, de exemplu, unele unitati poarta pe langa indicativ si un nume cum ar fi Argedava, Getica, Ioan Voda cel Cumplit, Bizon, Scorpioni, Rechini si asa mai departe. In Marina avem Marasesti, Regele Ferdinand si Regina Maria care sunt fregate toate trei. Pana si clasa acestor nave este denumita dupa un animal, exotica pasare marina “fregata”.

Revin din nou la cele ce spunea publicatia sovietica Sputnik si constat ca Vladimir Putin isi da singur un sut in fund dupa ce a botezat un regiment de aviatie rusesc cu numele de “Tallinn”. Nu mai conteaza acum ca regimentul ala isi are sediul undeva prin Siberia, fiind unul de aviatie va inchipuiti ca ajunge destul de usor sa fie cantonat in capitala Estoniei.

Bine ca am intrat in “Clubul Patriot”, cum se spune pe internet!

Bineinteles, conform codurilor diplomatice, acelea ce n-au fost scrise niciodata dar pe care toata lumea le respecta, nu se numeste un sistem militar cu o denumire ce poate naste neintelegeri, poate rani anumite sentimente si asta chiar daca locul respectiv a avut tangente cu tara ce l-ar folosi.

Daca rusii isi arata nedumerirea fata de sentimentele noastre trebuie sa spun ca eu unul sunt dea dreptul socat afland de numele dat de rusi unei unitati militare. Mai in gluma ori mai in serios, ma gandesc ca dupa ce o sa cumparam de la americani sistemele multiple de lansare a rachetelor (HIMARS) sa le denumim “Moscova”, aratandu-le ca sunt “cu dedicatie”?

“Tu-va mortii mamelor voastre”, de nevinovati, ce ati mai dansa voi pe la noi daca s-ar putea…

© Matei DONEA – 2 Februarie 2018

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy