Parerea ta conteaza, scrie-ne !

Ponta si Antonescu, copii puerili
USL-ul s-a constituit cu un scop destul de clar pe care acum risca sa-l scape din vedere, infrangerea PDL-ului si destituirea lui Traian Basescu, motive destul de relative ce le-ar permite celor doi co-presedinti sa spuna ca au castigat chiar daca democrat-liberarlii vor pierde numai doua-trei procente din numarul de mandate.
Dupa lungi discutii, demisii, reveniri si razgandiri, in cele din urma se poate ajunge in Bucuresti la candidaturi si liste separate. Culmea prostiei este ca toti cei implicati sustin ca si intr-o astfel de situatie, pana la urma, se respecta protocolul USL care permite candidaturi si liste separate.
Atunci, pentru ce naiba s-o mai fi creat alianta asta, doar pentru ca Victor Ponta si Crin Antonescu sa-si mai aroge un nou titlu ?… Imi vine sa rad de atata pueritate.
Inevitabilul e pe cale sa se produca. Neintelegerile din ce in ce mai mari intre partidele componente al Uniunii Social Liberale ar putea avea ca deznodamant varianta candidatilor si a listelor separate pentru CGMB si consiliile locale de sector. Totul pe fondul neintelegerilor pentru candidatul USL pentru Primaria Sectorului 6 si a proportiei candidatilor pe lista pentru Consiliul General. Discutii decisive vor avea loc in aceste zile, dar surse apropiate negocierilor sustin ca sanse pentru liste separate sunt foarte mari – “aproape trei din patru sanse sunt sa fie separate candidaturile”.
Cum s-a ajuns aici? Initial toata lumea era de acord cu candidaturi unice de sus pana jos. La presiunea conducerilor centrale organizatiile de Bucuresti ale PSD, PNL si PC au constituit uniunea la nivel de Bucuresti si s-a inceput lucrul. Au urmat executiile – primul cazut a fost Marian Vanghelie. A urmat Andrei Chiliman. Ambii executati tocmai din cauza lucrului la proiectul comun – candidati unici si liste unice (totul pe baza rezultatelor de la ultimele alegeri). Sefii de la centru doreau sa faca ei negocierile si sa puna bob cu bob intru ascultarea oarba fata de liderul suprem.
Ce avem acum? Cele 3 partide nu se pot decide cine sa reprezinte USL in cursa pentru Primaria Sectorului 6. In continuare PNL sustine ca candidatura ii revine prin trezorierul partidului Rares Manescu, in timp ce PSD ii spune NU candidatului PNL si l-ar da pe Gabriel Mutu (PSD) pentru Stefan Florescu (PC).
Un conflict aparte a izbucnit la lista pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Liberalii sustin ca potrivit tuturor sondajelor ei ar avea dublu decat PSD si ca atare dorinta PSD de a face de fifty-fifty nu prea are baza in teren. PSD sustine ca si ei au cedat in anumite locuri din tara si ca pretentiile sunt perfect justificate la Bucuresti.
Consultantii politici sustin ca miscarea nu ar fi foarte rea din punct de vedere ar voturilor. PSD, PNL si PC ar obtine insumat mai mult decat obtin pe liste comune. Inconvennientul major e insa unul de imagine – se da impresia ca daca cele 3 partide nu se inteleg la centru si pentru Capitala, atunci cum se vor intelege la guvernare?
Negocierile continua si decizii importante s-ar putea lua in acest sens in forurile de conducere centrale ale celor 3 partide.