Parerea ta conteaza, scrie-ne !
In colectiv despre ANI, DNA si pompieri
DNA si ANI, judecata cu unitati diferite de masura. Oare nu e legea echitabila pentru toti?
Atunci cand vorbesti in Colectiv despre Ani, DNA si ponpieri e nevoie sa stai in picioare, pacat ca nu prea mai poti spune nimic despre pompierii ce muncesc pentru a traii pentru ca iti acapareaza toata atentia cei ce castiga pentru a se imbogatii, ei si familiile lor, iar lucrurile raman fara morala.
Laura Codruta Kovesi lupta impotriva coruptiei iar acest lucru iese, intr-adevar, in evidenta numai la televizor. Pentru romani nu inseamna ceea ce se doreste sa insemne, sefa binecunoscutului DNA nu este “Fecioara din Orleans”, nu este nimic in acest sens.
Cam la fel stau lucrurile si cu ANI (Agentia Nationala pentru Integritate), institutia creata pentru a evita implicarea functionarilor in lumea afacerilor si eliminarea favoritismelor ce pot conduce la fapte de coruptie.
Din randurile celor ce castiga sa traiasca l-au prins ca e incompatibil pe Ion Panescu, ma rog asa zice ANI. “Pana”, cum ii spun prietenii, e un tip simpatic ce munceste pentru el si familia lui ca “pompier cu motz”, asta pentru ca e seful apararii civile din Otelu Rosu si primeste cam o suta de lei in plus la minimul pe economie. Din pacate, insa, ANI zice ca fost remunerat de la buget in acelasi timp cu remunerarea dintr-o Intreprindere individuala.
Din scurt, cam asta e povestea unuia care munceste in Romania de cand se stie. Ma indoiesc, personal ma indoiesc ca a furat vreodata ceva din moment ce n-a avut acces la nimic. A trait din salariu iar peste o vreme, poate o sa fie un alt om platit de stat. In loc sa-si castige singur cele necesare o sa-l plateasca statul, ca somer.
Ceva similar s-a petrecut cu Magda Lungu, gasita incompatibila pentru ca intr-o anumita perioada a fost viceprimarita tot in Otelu Rosu dar a activat si in cadrul unei Intreprinderi Individuale finantate european. In cazul fostei viceprimarite, partea ilogica a legislatiei tine de prevederile europene ce obliga beneficiarul unei finantari sa nu instraineze sau sa se retraga din respectiva afacere timp de 5 ani, altfel vei fi obligat sa restitui banii furnizati de comunitatea europeana, dar totusi ce te faci daca apare si functia?
De la o vreme incoace se discuta despe “Prag”, oare in cazurile de la Otelu Rosu nu era nevoie de “un prag”? Daca poti face abuzuri in serviciu fara sa patesti nimic, sub un anumit nivel, de ce nu se procedeaza similar si in cazul unei incompatibilitati? Legea trebuie sa fie echitabila altfel nu este lege. Catalogandu-le pe amandoua ca furturi din averea natiei trebuie sa le sanctionam in consecinta pe amandoua. Daca pentru un caz este nevoie de “prag”, atunci este nevoie si pentru a doua situatie altfel apare discriminarea. Legea nu se face pentru ca Liviu Dragnea si fosta lui nevasta (Bombonica) au nevoie sa scape de puscarie…
Pe pompier l-au linistit, fosta viceprimarita o sa aibe si ea probleme dar ce te faci cu cei ce castiga pentru a se imbogatii? Ce faci cu cei ce nu au scrupule si isi pot angaja toate rudele in birourile parlamentare. Pana si ANI a ramas stupefiata in momentul in care infractorii din parlament “au dat liber la furat pentru toate rudele si neamurile”.
Cu contributia “alesilor neamului”, ce nu isi merita locul unde se afla, ANI se ocupa de micii corupti. Vanam plevusca si apoi constatam stupefiati ca deputatii si senatorii isi pot angaja rudele in birourile parlamentare. Oare acestea lucruri au ajuns sa fie morale doar pentru ca asa doresc parlamentarii?
Cat de moral poate sa mai fie un reprezentant din legislativ atunci cand sustine prin vot incalcarea activitatii desfasurate de ANI, asa cum a facut deputata Valeria Schelean-Somfelean? Spun asta indiferent de precizarea deputatei facuta la televiziunea B1 TV si unde spunea ca “a sustinut prin vot un proiect despre care a auzit vorbindu-se la microfon (in plen – N.R.) si a constatat pozitia pozitiva privind acceptarea din partea parlamentarilor liberali”.
Dupa ce un parlamentar constata ca a votat aiurea acordand liotei de parlamentari dreptul de a-si angaja rubedeniile in birourile parlamentare, asa cam ca Valeria Schelean-Somfelean, ce mai conteaza daca se lamenteaza ulterior sau ce importanta mai are din momentul in care asigura prin vot suportul legislativ pentru alte si alte lucruri care perpetueaza mica si marea coruptie in randul parlamentarilor?
Bine mai frate, in timp ce parlamentarii fac tot ce doresc modificand legi prin care sa le fie bine lor iar DNA si ANI se ocupa de “Nenea pompierul”, nu putem spune decat ca tocmai acestea sunt fapte de coruptie. Cineva corupt a avut chef “sa-l arda” pe pompier dar sa-i lase in pace pe cei ce au produs la Colectiv…