Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Marlboro va disparea de pe piata, ceea ce era de asteptat
Suparat, suparat sunt Doamne, iarasi suparat
Philip Morris International, cel mai mare producator de tutun din lume si detinator al multor marci printre care se regaseste Marlboro, a anuntat la inceputul acestui an ca incepe sa opreasca productia de tigarii din intreaga lume, urmand sa se orienteze numai pe produsele de fumat ce incalzesc tutunul asa cum este iqOS.
Compania americana precizeaza ca oprirea productiei nu se va face imediat si ca nu a decis un termen limita pentru acest an. Producatorul se afla in acest moment intr-un proces accelerat de dezvoltare si impunere pe piata a produselor ce incalzesc tutunul, sustinand ca respectiva metoda reduce cu 95 la suta substantele nocive regasite in tigariile clasice.
Pe site-ul sau, Philip Morris International spune ca intelege dorinta milioanelor de fumatori din intreaga lume, cei ce au ajutat-o prin consumul specific sa ajunga una dintre cele mai mari companii, spune ca are ambitia sa ofere produse alternative de o inalta calitate tuturor celor ce continua sa fumeze, oferindu-le o alternativa mai buna decat tigarile clasice.
Trebuie remarcat, tinand cont de recenta pozitie a Philip Morris International, ca aceasta a mai anuntat decizii de acest tip si in 2016 dar noile anuturi au legatura cu consumul de tutun conventional ce a atins un nivel minim istoric, doar 14% dintre americani fumeaza actualmente in timp ce in 1965 nivelul ajungea la aproximativ 45%.
Andre Calantzopoulos, CEO al Philip Morris International, declara pentru Sky News: “…in pofida eforturilor companiei, in momentul in care vom opri vanzarea de tigari altcineva se va gasi sa le produca pentru ca oamenii le cumpara. Pentru sanatatea publica nu cred ca vor exista motive de imbunatatire din acest punct de vedere. Avem angajamente fata de angajatii nostri, de actionarii companiei dar credem intr-un viitor fara fum”, a incheiat reprezentantul firmei.
Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din Statele Unite, consumul de tutun provoaca anual aproape 6 milioane de decese pe plan mondial, doar in SUA se inregistreaza un numar de circa 480.000 de decese, aproximativ 1.300 de decese in fiecare zi.
Intr-un articol mai vechi, “Da, eu fumez, si?…” (CLICK AICI…) spuneam ca “…din vechi timpuri tigara atrage omul, asa cum becul atrage fluturii si le parleste aripile, pot spune si eu ca fumez, in primul rand Dunhill Fine Cut. E o marca prestigioasa si nobila, binecunoscuta in peste 120 de tari. Cand am chef de ceva tare fumez L&M Red Label, altii fumeaza Kent Deluxe 100, Marlboro, Camel, Lucky Strike Red sau altele asemanatoare. Deh… Fiecare cu plamanul sau, dupa posibilitati!”.
Se intampla dar cred ca este prea devreme. Acum imi vine sa repet: “Nenorocitilor, daca soldatului american ii erau impuse locuri pentru fumat ramaneau in batatura fermelor texane sa-si savureze Marlboro-ul iar voi strigati si acum “Sieg Heil”!
Aceasta pare ca este tendinta in aceste vremuri, adica trecerea la tigarile tip electronice. Odata cu adoptarea acelei legi de a interzice fumatul in locurile publice a crescut numarul celor care au apelat la acele tigari electronice, deci automat si veniturile celor care le produc.
Mari producatori de tigari tip clasic au inceput sa vada cum le scad profiturile si chiar daca acum spun ei ca adopta o politica ce priveste sanatatea populatiei, eu cred ca este vorba tot despre MONEY; adica in noul val de tigari electronice exista de fapt o mare oportunitate de a face profit, si de a incerca sa acapareze piata inaintea celorlalte firme producatoare de tigari;
In tot acest context nimeni nu vorbeste despre locurile de munca pe care le-a generat cultivarea tutunului de decenii bune.
Aveti dreptate, fumatul nu moare pentru ca este in sangele nostru de cand Francisk Drake l-a adus din america iar daca vom trai, vom vedea fumatori si peste 50 de ani. Acum, in cautare de alte piete, probabil ca doar unele firme se repozitioneaza, cele care au resurse financiare si mai ales tehnologie.
Acum ceva ani ma gandeam ca ar fi bine sa dispara de tot tigarile sa ma pot lasa si eu de fumat, dar viciul e prea mare. De cand cu iqos am revenit la aceeasi idee, ca ar trebui sa dispara toate tigarile, dar acest lucru, desi ar fi unul benefic, nu s-ar putea intampla niciodata pentru ca e o industrie ce produce mult prea multi bani. eu unul am scapat de dependenta si acum pot spune ca mai folosesc iqos din cand in cand. In majoritatea cazurilor dimineata la cafea
Te felicit, mi-as dori sa ma pot lasa si eu. Am o ambitie fenomenala dar indreptata spre alte directii, posibil sa nu-mi mai fi ramas 🙂