Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Da-le dracu’ de panarame, s-ar zice-n Caransebes
Gunoiul, blestemul din curtile noastre
Chiar daca exista o legislatie europeana, la care am aderat toti cei ce ne dorim o viata mai buna, am ajuns sa fim mai murdari decat eram inainte de inchiderea haldinelor neconforme iar in Municipiul Caransebes pare ca s-au adunat ultimii neispraviti ai judetului – oameni deprinsi cu jegul moral dar si cu cel din locurile unde traiesc.
Pentru ca deponeul de la Lupac n-a fost dat in exploatare dar si pentru ca acela nu vizeaza depozitarea materialelor rezultate din demolari, in spatele halelor ce apartin societatii Caromet din Caransebes s-a creat o haldina de gunoi in care sunt aruncate gunoaie plus materialele rezultate din constructiile municipiului de pe Timis si Sebes, multumim PSD si pe aceasta cale.
Da le multumim celor din PSD pentru ca in afara vorbelor nu se pricep la nimic altceva si nici cu PNL nu am prea multe motive de mandrie din moment ce proiectul deponeului de la Lupac a pornit pe vremea lor, problema gunoaielor ajungand in judetul Caras Severin sa devina o piatra de moara pentru toate primariile obligate din cauza costurilor sa tolereze aparitia improvizatiilor sau sa le pese tot atat de mult cum nu le pasa celor de la Garda de Mediu.
In Caransebes, din pacate, primariei conduse de profesorul Felix Borcean ii pasa prea putin de legislatie si crede ca o data ce a fost emis un HCL s-au acoperit din punct de vedere legal iar dupa domniile lor… potopul. Din cate ne-au precizat cei de la Garda de Mediu am inteles ca exista mai multe sesizari depuse in legatura cu haldina pentru materii inerte din Caransebes si ca in ultima perioada au fost aplicate sanctiuni, amenzi.
Este stiut, asa cum precizau si cei de la Garda de Mediu, legislatia permite ca UAT-urile sa infiinteze, prin hotarari ale consiliilor locale, locuri de depozitare a deseurilor inerte, materiale care nu afecteaza natura iar acestea trebuiesc autorizate de Agentia de Mediu si infiintate intr-un loc ingradit cu paza – adica fix cum nu a facut administratia municipiului caransebesan.
Mai mult de atat, asa cum se poate vedea in imagini, mijloace de transport ce apartin primariei (judecand dupa numerele de inmatriculare si insemnele vechicolelor) si Serviciului Public de Intretinere si Reabilitare Caransebes deverseaza materiale care incalca cu claritate legislatia, aceasta precizand ca in astfel de locuri de depozitare a materialelor inerte nu pot fi stocate deseuri biodegradabile, organice si nici metale, plastic sau cauciuc.
Simtindu-se cu musca pe caciula, probabil, vinovatii din Caransebes au incendiat ieri locul cu pricina iar evenimentul a necesitat interventia unui echipaj de stingere din cadrul Detasamentului de Pompieri – Caransebes. O situatie ce suntem siguri ca a aparut datorita dezinteresului pe care il manifesta in multe locuri administratia municipala si in pofida faptului ca numai in acest an a fost aprobat un buget total de 14 milioane de lei (cca 3 milioane euro) numai pentru Serviciul Public Intretinere si Reabilitare – Caransebes.
Prin urmare, situatia de la Caransebes este o consecinta directa a razboaielor politice care au loc pe plan local, lupte din care intelegem ca directorul Transal Caransebes – Ovidiu Chimigeriu se afla aproape in imposibilitate de actiune. Terenul pe care a fost infiintata platforma de depozitare a deseurilor inerte din spatele Carometului apartine primariei Caransebes si dupa doi ani de discutii, dupa cum ne-a declarat seful Transalului, doar in aceasta saptamana s-a trimis un topograf care sa stabileasca perimetrul ce va fi imprejmuit si supraveghat cu personal de paza si camere video.
Vorbeam despre lupte si reprosurile publice privind curatenia iar aici nu se poate sa nu pomenesc faptul ca PSD, consilierii social-democrati din Caransebes, au un singur interes: banii, mai exact pe Bogdea Florin il intereseaza dividendele Transalului si probabil ceea ce-i revnine in calitate de membru in Consiliul de Administratie al Transal Urbis.
L-o fi interesand banii pentru a trimite portocale in spatele gratiilor, la prietenul Liviu Dragnea cu care sa mandrea pana mai ieri?
Pana la incheierea luptelor retinem interesul celor de la Garda de Mediu pentru securizarea zonei si identificarea vinovatilor care arunca deseuri ce nu-si au locul in zona respectiva, staruinta directorului Transal Urbis pentru imprejmuire, supraveghere dar si o mai buna selectare a gunoiului (nota redactiei) din moment ce unele materiale nu pot fi depozitate acolo si speranta directorului de la Serviciul Public Intretinere si Reabilitare – Caransebes pe aceeasi idee ca a lui Ovidiu Chimigeriu de a vedea o data si o data pus arealul in legalitate.
Se aude, domnule Bogdea ori domnule Borcean?