Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Cat de mult conteaza victoria de conjunctura obtinuta de Klaus Johannis?
Boierul Moflea, coana Veta si taranii reformisti
Zilele trecute, la PSD, s-a dezlantuit furtuna si lucrurile erau previzibile atata timp cat social-democratii au ambitii mari iar atunci cand nu-si ating obiectivele se pun sa-si traga la picioare intre ei si acum au luat-o pe Viorica Dancila in suturi, pe motiv ca n-a ajuns presedinta Romaniei e numai buna de pus la zid.
Sociologia si mass-media sunt doua forme de analiza si comunicare capabile sa-ti prezinte lucrurile intr-o alta forma decat ar fi normal iar cele doua gasesc cai de a te convinge ca lucrurile trebuiau sa stea invers fata de cum le vezi cu ochii tai.
Vorbind despre toate acestea, ca tot se petrec schimbari politice si venim imediat dupa momentul cand ne-am ales cu un nou presedinte in pesoana unuia vechi, cel mai simplu exemplu – zic si eu, ar fi asfaltarea unui drum. Ei bine, in fapt nu e bine ( 😀 ) ca asfaltarea unei strazi a inceput de unde a inceput si ca era grozav daca lucrarile demarau din celalalt capat sau si mai bine era daca se asfalta oricare alta decat aceea care se modernizeaza acum…
Acestea fiind zise, numarate fiind voturile obtinute de Klaus Johannis si Viorica Dancila la alegerile prezidentiale ce tocmai s-au incheiat, “influencerii” s-au pus pe socotit si constatat. Carevasazica acum le-a iesit 6.437.151, mai mult cu 148.382 voturi fata de 2014 cand acelasi Klaus Johannis devenea psedinte in detrimentul lui Victor Ponta iar voturile de acum sunt chiar mai putine decat cele obtinute la referendumul pe justitie din primavara.
Bai fratele meu, primul gand ce mi-a venit in cap a fost ca undeva e o gresala. Cum adica, numai cu vreo suta si cinci zeci de mii mai mult decat acum cinci ani si asta in timp ce a beneficiat de suportul intregului spectru politic, cred ca au fost si unii PSD-isti care l-au votat iar el obtine doar atat? In alta ordine de idei, la dusmania ce s-a acumulat in societate, zic ca ar fi trebuit sa obtina mai multe sufragii decat are Romania cetateni cu drept de vot!
Nasol, care mai este atunci legitimitatea si influenta lui Klaus Johannis in societate?
In ultima perioada, se spune foarte des ca o comparatie intre alegerile europarlamentare din primavara si cele prezidentialele este una gresita, comparatia corecta trebuind sa fie facuta intre prezidentialele de acum si cele din 2014. Da, la modul teoretic aceasta este metoda numai ca tot contextului social de acum cinci ani era radical diferit fata de cel din acest an.
Deci, despre ce vorbim, doar stam si admiram slalomurile printre explicatii ale televiziunilor?
Trebuie sa retinem ca ambele alegeri din acest an s-au desfasurat in conditii sociale similare, conditii marcate de un profund dezgust al electoratului fata de PSD, iar cele de acum 5 ani aveau loc pe un fond de masiva sustinere nationala pentru social-democrati, remarcata si mai mult la localele si parlamentarele din 2016 cand social-democratii au obtinut aproape tot ce si-au propus.
Viorica Dancila, demisioneaza dupa un CEx extrem de agitat
Publicată de Politicienii Romani pe Vineri, 29 noiembrie 2019
Cunoscand situatia politica din tara si efectul bulgarelui de zapada, inca de acum 3 am spus ca fondul de asteptare al societatii este atat de mare incat se va putea spune ca Ceausescu a scapat ieftin, daca urmasii lui Ion Iliescu o zbarcesc. Si de atunci incoace, alaturi de Liviu Dragnea, tot PSD-ul au zbarcit-o rau de tot, transformand-o pe Viorica Dancila intr-un tap ispasitor, fie ea si capra, ca adversar pusa sa lupte cu un Klaus Johannis care a avut de partea lui intreg spectrul politic si pana la urma obtine in plus doar o suta si ceva de mii de voturi fata de alegerile de acum 5 ani. Trebuia da obtina milioane in plus
Din aceste motive cred ca o comparatie corecta trebuie facuta intre europarlamentare, alegeri unde Partidul Social Democrat a obtinut undeva la jumatate din voturile primite in 2016, Viorica Dancila primind cam cu o jumatate mai multe decat partidul dar platind pretul unei politici interne ce se doreste reformista dar facuta tot de oameni ca Oprisan, Badalau sau Ciolacu.