Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Familie de penali! Soția senatorului Ruse, condamnată la 1 an și 2 luni de închisoare! Fiul, angajat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul!
Reli Ruse a fost condamnată la o pedeapsă cu închisoarea - 1 an şi 2 luni
Dacă senatorul de Brăila, Mihai Ruse (ALDE) a fost condamnat în două dosare, de ce soția ar fi diferită? Reli Ruse a fost condamnată şi ea la o pedeapsă cu închisoarea – 1 an şi 2 luni cu amânarea aplicării, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri.
Fiind angajată în funcția de ofițer credite – a Băncii Cooperatiste “Danubius” Brăila, în localitatea Măxineni, Reli Ruse a falsificat numele și semnătura unei consătence după ce intrase în posesia unor acte personale ale păgubitei, în timp ce alții figurau ca giranți ai unor credite, la fel de ilegale.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au demarat o anchetă faţă de inculpata Reli Ruse, acuzată de infracţiunea de înşelăciune.
“În baza art. 396 al 1,4 Cod procedură penală, art 396 al 10 Cod procedura penală, raportat la art. 83 Cod penal, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatei Ruse Reli pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, prevăzută de art 244 Cod penal. Stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatei Ruse Reli pentru sâvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care va adăuga un spor de 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv 2 luni, în final va stabili pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare. Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Brăila, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Constată că prejudiciul creat părţii civile Banca Cooperatistă ”Danubius” Brăila, în cuantum de 16.674 lei a fost acoperit. Dispune ridicarea sechestrului asigurator asupra apartamentului situat în localitatea Măxineni, deţinut în indiviziune de inculpata Ruse Reli cu soţul său, Ruse Mihai. Dispune desfiinţarea contractului de credit 798/08.08.2014 încheiat de Banca Cooperatistă ”Danubius” Brăila, punctul de lucru Măxineni. Obligă inculpata la plata sumei de 300 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este decizia instanței de judecată, la care nu s-a formulat apel.
Senatorul Mihai Ruse a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), în decembrie 2019, la pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare, cu suspendare, pentru infracţiunea de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.
Senatorul ALDE mai are o condamnare definitivă de 6 luni închisoare cu suspendare, primită în anul 2018 într-un alt dosar, pentru conflict de interese şi fals intelectual. Cele două pedepse au fost contopite, senatorul primind dedeapsa de 1 an, 3 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare.
Singurul care a scăpat de condamnare este fiul lor, Bogdan Ionuţ Ruse, care din 2017 este angajat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.