Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Orasul Otelu Rosu a incheiat anul fara datorii si cu toate facturile achitate
Capitala Vaii Bistrei lipsit de problemele ce impovareaza alte localitati
In afara pregatirilor de sarbatoare, pe care toti cetatenii orasului le-au vazut in Otelu Rosu, primarul Luca Malaiescu ne-a transmis in prima zi a acestui an inca o informatie despre activitatea administratiei locale si anume ca orasul a incheiat anul fara nicio datorie si cu toate facturile achitate!
Edilul din Otelu Rosu ne-a spus: “Personalul compartimentului contabilitate au muncit suplimentar, cate trei-patru ore in fiecare zi a ultimei decade din an. Echipa s-au straduit sa incheiem anul cu toate documentele contabile aduse la zi si vreau sa le multumesc pe aceasta cale din moment ce nu am posibilitatea legala sa acord recompense banesti. Ca oras nu avem nicio datorie, nu exista nicio factura neachitata si pentru ca s-a beneficiat de o mica alocare din partea guvernului (un milion de lei), incheiem anul cu un excedent bugetar de aproximativ 250.000 lei. Banii ramasi, sositi foarte tarziu in contul nostru, se vor reporta in bugetul anului 2022 de unde ii vom repartiza prin hotarari de Consiliu Local unor proiecte”.
Nu imi propun sa rememorez lista obiectivelor indeplinite in Otelu Rosu, cred ca este mai important sa reamintim datoria orasului pe care actuala administratie a gasit-o in 2012, in urma cu aproape zece ani si care, asa cum se stie, se ridica la aproximativ 72 milioane de lei, circa 16 milioane euro iar o parte din obligatiile financiare datand de la inceputul anilor 2000 si care au fost achitate integral pana in 2015.
Managementul performant al primariei din Otelu Rosu nu mai trebuie subliniat, edilul Luca Malaiescu precizand ca institutia nu a mai avut in ultimi 6 ani datorii neachitate la termen.
Ulterior s-a trecut cu hotarare la o serie intreaga de modernizari in infrastructura locala, drumurile din oras fiind reabilitate si modernizate intr-o proportie de 85-90%, cele 10-12 strazi ramase urmand sa fie asfaltate in acest an daca si aportul guvernului se va face simtit printr-un sprijin financiar. O mare parte dintre arterele de circulatie au primit trotuare modernizate, facandu-se pavari in zone care nu au avut niciodata asa ceva si care au condus la cresterea confortului urban.
Un alt mare obiectiv al administratiei din Otelu Rosu a fost modernizarea centrului civic, proiect finalizat din resurse proprii in urma cu aproximativ 5 ani si care aseaza orasul in randul celor mai frumoase localitati din Banat. Intentia de viitor fiind aceea de a crea un sistem complet de rigole stradale la nivelul centrului civic dar si pe restul strazilor unde este necesar.
Obiective mai putin vizibile pentru simplul cetatean sunt investitiile efectuate in incinta institutiilor de invatamant, acolo unde s-au executat izolari termice, sisteme de incalzire, s-au montat usi si fereste moderne care asigura confortul necesar in salile de cursuri, s-a investit in dotarea cu aparatura destinata educatiei elevilor, calculatoare, proiectoare si materiale didactice specifice care creaza conditiile necesare unui invatamant performant in Liceul Banatean si cele doua scoli gimnaziale.
Cresterea confortului a fost asigurat si in cadrul Spitalului Orasenesc – Otelu Rosu, acesta beneficiind de izolari termice, usi si ferestre tip “Termopan”, sisteme moderne de acces pentru persoanele cu dificultati de deplasare, aparatura moderna de diagnosticare, laborator, radiologie samd.
Alte investitii efectuate de primaria orasului, despre care edilul Luca Malaiescu a mai vorbit si in trecut, este cinematograful 3D din incinta Casei de Cultura, un cinematograf care a reusit sa infrunte efectele pandemiei de coronavirus si are o activitate sustinuta. O alta realizare ce se va constitui intr-un punct de atractie este strandul local asezat in zona de agreement de la Gura Jgheabului, obiectivul a fost redat functionarii in ultima parte a verii trecute fara posibilitatea de a fi facute modernizari din cauza timpului scurt. In legatura cu acest punct, primarul orasului a subliniat ca se au in vedere cateva investitii in dotarea strandului, acesta urmand sa beneficieze de un sistem de dezinfectare a apei, facilitati de alimentatie publica prin scoaterea la licitatie a zonelor comerciale. Exista chiar proiecte private de creare a unui sistem de cazare hoteliera in zona, ceea ce va aduce un punct suplimentar de interes pentru turisti, va crea o serie de locuri de munca etc.
“Pentru acest an, a incheiat primarul Luca Malaiescu, avem proiecte depuse pe diverse programe cu finantare nationala sau europeana, sunt sigur ca orasul nu va avea probleme majore chiar daca nu am avut un sprijin major din partea guvernelor care s-au perindat in Romania, ne vom duce la capat obiectivele si vreau sa le multumesc inca o data cetatenilor care au incredere in administratia locala, sa le urez un an cat mai bun pe plan personal. La multi ani!”.