Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Deputatul Marius Damian solicita o analiza aprofundata la compensarea energiei si gazelor naturale
Superficialitatea poate aduce noi probleme economice si in bugetul cetateanului
Cresterea preturilor la energie electrica si combustibili, indiferent de tipul lor, necesita un raspuns de suport pentru populatie si agentii economici, cel putin temporar pe perioada iernii ce se apropie si care poate aduce cu sine o serie intreaga de alte crize economice sau chiar umanitare daca nu vor fi adoptate la timp, ne-a transmis deputatul Marius Damian.
In calitate de reprezentant al unei bune parti dintre locuitorii judetului Caras-Severin in Parlamentul Romaniei, am sustinut adoptarea unor solutii economice care raspund necesitatilor populatiei si reflecta atitudinea pe care o adopta in mod similar statele din Uniunea Europeana cu privire la criza energetica de pe continent.
De asemenea, alianta de guvernare si in primul rand PSD a promovat o serie intreaga de sisteme legislative sau fiscale a caror menire este diminuarea impactului economic asupra populatiei si agentilor economici, scaderea facturilor la gazele naturale si alti combustibili.
In aceasta situatie, trebuie sa privim cu atentie calendarul si rtimpul ramas la dispozitia legiuitorilor care au analizat situatia actuala a statului si bugetele avute la dispozitie, un bun motiv sa salut modalitatile de impozitare a castigurilor realizate de unele companii doar din tranzactionarea cantitatilor de energie electrica. O serie intreaga de societati comerciale de mici dimensiuni nu fac altceva decat sa vanda una la alta cantitatile de energie in timp ce comisioanele pe care le platesc cetatenii se acumuleaza rand pe rand.
O astfel de modalitate de a faace bani “din piatra seaca” trebuie sa inceteze si statul sa adopte sisteme de impozitare ce vor compensa, din banii rezultati, cresterile artificale de preturi.
Bineinteles, plafonarea preturilor cu care energia electrica si gazele naturale ajung la consumatorul final este o alta cale de actiune pentru reducerea eforturilor financiare dar aceasta modalitate de actiune a statului trebuie sa fie foarte bine analizata, se cunoasc foarte bine probleme economice generate de sistemul de compensare actual al preturilor si repetarea unei situatii similare va produce un rau chiar mai mare decat cel adus de inflatia costurilor.