Parerea ta conteaza, scrie-ne !

Dognecea, un ”Colt de Rai” condus cu dragoste de primarul Remus Rof
Pe lunga atentia localnicilor trebuie ca restul autoritatilor sa-si manifeste interesul
Comuna banateana Dognecea, administrata cu o reala dragoste de peimarul Remus Rof, a devenit cunoscuta ca o mica perla a turismului din vestul tarii, un “Colt de Rai” pe care edilul incearca sa-l promoveze prin toate mijloacele ce stau la dispozitia unei comunitati mici dar energice.
Pe parcursul mandatului sau, primarul Remus Rof a promovat neincetat tursmul din Dognecea, o comuna cu atestari documentare ce se intind pana in epoca romana din urma cu doua milenii. Mai recent, comuna a ajuns un prim centru metalurgic din tara noastra pe timpul imperiului austriac, aici poposind chiar imparateasa Maria Tereza.
“Turismul, ne-a spus primarul Remus Rof, este facilitat si de climatul din zona, constructia unui baraj in vremea imparatesei austriece conducand la crearea a doua lacuri, unul cu nuferi de o mare frumusete, ce concura la crearea unei incarcaturi de ioni negativi asemanatoare cu cei ce se regasesc in statiunea Baile Herculane”.
Toata aceasta istorie a facilitat aparitia unor mici intreprinderi din industria ospitalitatii, pensiuni si locuri de plaja sau practicarea turismului. Din cate ne preciza primarul Remus Rof, administratia din Dognecea a depus numeroase proiecte ce vor reabilita mostenirea istorica, vor conduce la crearea unor trasee sportive de cicloturism, vor aduce in atentia turistilor cea mai veche galerie miniera din care s-a extras fier si care dateaza de pe vremea imperiului roman.
“Sun insa si neajunsuri, ne-a repetat primarul Remus Rof, un pod care face legatura intr-e cartierele noastre a fost scos din circulatie si cu toate ca noi am abtinut banii necesari construirii unuia nou nu s-a intamplat acest lucru. Vina apartine Consiliului Judetean pentru ca a taraganat lucrurile si banii alocati de la bugetul statului au devenit insuficienti fara sa existe posibilitatea unei alocari de la judet”.
Lacul mare ofera posibilitatea practicarii unor actiuni specifice, lacul cu nuferi ofera un peisaj incantator, muzeul mineritului si un muzeu al mineralogului Constantin Gruescu sunt obiective pe care oricine le poate vizita daca pe langa interesul administratiei locale o sa adaugam si interesul autoritatilor judetene sau chiar nationale.