POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Securisti si nomenclaturisti care ne conduc democratic

Crin AntonescuConform ofiterului Ichim, Crin Antonescu dadea note informative “literare si inventate” cu 300 lei bucata * Ele sunt cuprinse in dosarul 2456sca/DSS 01429 * “Porumbacu” avea mare trecere la minore * Daca e adevarat, si luptatorul Antonescu intra in Cercul Securistilor ce conduc Romania * Liderul PNL tace

Cu cateva luni inaintea alegerilor prezidentiale, prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, declara ca cei doi contracandidati ai lui Crin Antonescu, este vorba despre Traian Basescu si Mircea Geona, au aceeasi mama si acelasi tata. “Sunt de aceeasi mama si acelasi tata. Securitatea si comunismul sunt mama si tatal lor”, spunea Orban. Interesant este insa ca nu doar cei doi sunt suspectati ca ar fi avut legaturi cu Securitatea. La fel stau lucrurile si in ceea ce-l priveste pe Crin Antonescu, asa cum se va putea observa in cele ce urmeaza. Conform marturiilor ofiterului de legatura al DSS Tulcea Ioan Ichim, nici Antonescu n-ar fi “copil din flori”. Dimpotriva, conform altor martori, Antonescu se ocupa de minore si are un copil cu lipoveanca Slavka Popov. Practic, la ultimele alegeri, romanii au avut de ales intre trei candidati banuiti ca in trecutul lor au fost influentati de serviciul secret care teroriza romanii inainte de 1989.

Grav este ca asupra majoritatii liderilor politici de astazi planeaza asemenea suspiciuni. Va prezentam in continuare “povestile” despre legaturile cu Securitatea ale lui Traian Basescu, Mircea Geoana, Crin Antonescu, Adrian Nastase sau Sorin Oprescu, care circula deja pe piata. Precizam ca acest articol are la baza o informatie primita la redactie si care il priveste pe liderul PNL, Crin Antonescu. Cu toate insistentele noastre, liderul PNL nu a dorit sa stea de vorba pe aceasta tema. De asemenea, pe blogul acestuia se afla postat un comentariu cu niste date asemanatoare, iar Crin Antonescu este chiar “somat” de useri si fabi sa raspunda daca este adevarat ce se spune despre legaturile sale cu serviciul secret al lui Ceausescu. Desi la alte postari, fostul candidat a raspuns, pe acesta “l-a trecut cu vederea”, cu toate ca era foarte insistent. Cel putin din acest punct de vedere, Antonescu, cel care parea mult mai “curat” in campanie, se alatura “clubului securistilor”, inclusiv in propriul partid, alturi de Mircea Ionescu Quintus, de suspectii Calin Popescu Tariceanu, Viorel Catarama, Dinu Patriciu etc., dar si transpartinic, langa Geoana, Nastase, Voiculescu, Boc, Berceanu, Blaga, Videabu, Udrea etc. Adica acei securisti sau nomenclaturisti care acum ne conduc tara democratic, o structura in care doar partidele difera, oamenii avand, vorba lui Orban, aceeasi mama si acelai tata. O structura impenetrabila.

Basescu, intaiul securist musamalizat in nomenclaturist

Zvonurile privind anumite legaturi ale lui Traian Basescu si Mircea Geoana cu Securitatea circula pe piata de mai multa vreme. Au existat chiar si acuzatii oficiale. Astfel, Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, a sustinut ca a fost recrutat de respectivul serviciu secret, numele sau regasindu-se intr-un “registru cu persoanele din randul membrilor PCR pentru care s-a dat aprobarea sa sprijine munca de securitate”. Mugur Ciuvica sustinea ca “Traian Basescu a fost recrutat in 1977 de ofiterul de Securitate Dumitru Nicusor”. “Dupa Revolutie, acesta din urma a ajuns general de brigada SRI si sef al Centrului Operativ Zonal Dobrogea. Traian Basescu a fost preluat in 1978 de locotenentul major de Securitate Mihai Avramidis de la Serviciul Contrainformatii Economice al Portului Constanta. (…) Data de 9.09.1978 se refera la momentul in care Traian Basescu a fost preluat de Mihai Avramidis. In 1978, printr-un ordin secret al conducerii Securitatii, se decide ca membrii de partid sa nu mai dea informatii scrise Securitatii. Cu toate acestea, Mihai Avramidis a continuat sa ia note scrise de la Traian Basescu. (…) Alti ofiteri de Securitate care au lucrat cu informatorul Traian Basescu sunt: Nelu Ivanciu, Ioan Rosioru si Constantin Deacu. Dupa 1983, Traian Basescu a fost preluat de ofiterul de Securitate Silvian Ionescu (n.r. – in prezent membru PDL si seful Garzii Nationale de Mediu). Acesta din urma a fost, din 1985 pana in decembrie 1989, seful Serviciului 1 din Directia 1 din Centrul de Informatii Externe, avand in subordine activitatile Securitatii romane in Belgia. Lui Silvian Ionescu ii datoreaza Traian Basescu postul de reprezentant al Navrom la Anvers in Belgia”, arata Mugur Ciuvica. Acuzatiile acestuia nu au fost inca dovedite, legaturile lui Traian Basescu cu Securitatea ramanand in continuare doar la nivel de zvon.

Mircea Geoana, tatal si hotelurile Securitatii

Si asupra contracandidatului lui Traian Basescu la Presedintie, Mircea Geoana, planeaza suspiciuni ca ar fi avut legaturi cu Securitatea. Este drept nu in mod direct, ci prin intermediul tatalui sau, Ioan Geoana. Generalul Ioan Geoana s-a specializat la Moscova, in perioda 1953-1954, ocupand apoi functii importante in Armata Romaniei. Revolutia din 1989 l-a prins pe Ioan Geoana ca si comandant al Comandamentului Apararii Civile. Despre acesta se spune ca i-ar fi pus la dispozitia echipei lui Ion Iliescu planurile locatiilor subterane din Capitala, care au avut un rol major in deznodamantul actiunilor din 1989. Nici in ceea ce-l priveste pe Ioan Geoana, decedat intre timp, nu s-a stabilit daca a colaborat sau nu cu Securitatea. Ba mai mult, informatia a fost dezmintita categoric de actualul lider al PSD. “Afirmatia cum ca ar fi avut legatura cu Securitatea este o minciuna sfruntata”, spunea Mircea Geoana despre tatal sau. Chestiunea insa a mers mai departe, tatal lui Geoana a fost – dupa cum aparut intr-o carte care circula si pe net – mana dreapta a lui Ion Pacepa (exista si o fotografie publicata de Catavencu), impreuna ocupandu-se de “vanzarea” evreilor catre Israel, pe vremea lui Ceausescu. Intrucat tatal lui Geoana cerea comision personal de 2%, pe langa ce ramanea la Securitate, el era cunoscut in aceste tranzactii ca “Mister Two Percent”.

Un alt aspect privind influenta Securitatii in familia lui Mircea Geoana se refera la anumite afaceri derulate dupa 1990. Astfel, Mihaela Geoana, sotia presedintelui PSD, a infiintat, in 2005, firma Topcont Invest impreuna cu varul ei, Octavian Barba. Prin intermediul acestei societati, a fost intermediata vanzarea unor hoteluri apartinand companiei Uzin International, parte a grupului de firme Uzinexportimport, aceasta din urma fiiind o afacere strategica a Securitatii pana in 1989.

Crin Antonescu, discursCrin Antonescu inventa note informative “literare”

Cele mai noi informatii de acest gen il vizeaza pe Crin Antonescu. Intr-o nota pe care am primit-o la redactie, dar care circula de mai mult timp pe Internet, presedintele PNL este acuzat ca “oferea note informative contra-cost Securitatii, dupa ce in prealabil fila minore si intretinea relatii sexuale cu ele”. Aceste informatii vin chiar de la cadrele Securitatii tulcene care preluau “notele” lui Crin Antonescu. Conform acestora, numele de sursa al lui Antonescu era Porumbacu, pseudonim cu care erau predate Securitatii notele informative, ce erau platite la bucata. Dat fiind ca profesorul Antonescu – care preda in comuna Niculitei, judetul Tulcea, la vreme respectiva – avea nevoie de bani pentru a se muta la oras, a inceput sa trimita tot mai multe note, multe dintre ele cuprinzand tot felul de inventii ce nu aveau nimic de-a face cu realitatea, despre diverse persoane din anturajul sau, prieteni si dusmani. “Motivat de bani – pentru fiecare nota informativa primea 300 de lei de pe vremea lui Ceausescu, in conditiile in care un salariu de profesor era cam de 2000 de lei -, Crin Antonescu a inceput sa-mi furnizeze din ce in ce mai multe astfel de note, majoritatea inventate, ca in literatura, la care pretindea ca se pricepe, despre oameni reali din anturajul sau (colegi, prieteni, iubite etc)”, preciza Ioan Ichim, cadru al Securitatii tulcene, al carui informator se spune ca era actualul presedinte al PNL.

Potrivit aceleiasi surse din cadrul fostei Securitati, odata cu inmultirea notelor venite din partea lui Antonescu, a fost nevoie si de schimbarea locului initial de intalnire si de predare al materialelor. Astfel, Securitatea l-a invitat pe Antonescu sa-si predea notele intr-un apartament conspirativ de pe strada Pacii, din Tulcea, pana in acel moment locul de intalnire obisnuit fiind restaurantul Danubius din municipiu. “Banii pentru imaginatia sa bolnava si-i primea prin CEC, fiind depusi in contul sau, la CEC Tulcea de pe strada Isaccei”, isi mai aminteste si fostul sef al lui Ioan Ichim, Pavel Ionescu. “Avea o fire care stia sa se bage in sufletul tau cu forta, pentru a se face apreciat, deosebit de prietenos cu toata lumea, nu fara interes desigur, asa cum a ramas pana azi”, mai spune Ionescu.

Dupa cum sustin fostii sefi din Securitate ai lui Antonescu, dosarul lui Crin, cu numarul 2456sca/DSS 01429, este unul deosebit de amplu. Astfel, el este acuzat ca in tinerete, una din principalele sale atributii era aceea de a spiona copii, multi dintre ei chiar elevi de-ai sai, pentru a afla ce au parintii lor in cap, daca se plang de saracie, daca injura partidul, daca nu sunt de acord cu Ceausescu, etc. Totodata, in paralel, Antonescu ar fi dus o viata amoroasa deosebit de tumultoasa, la vremea respectiva fiind cercetat de Militie pentru intretinere de relatii cu minore. Mai mult, potrivit fostilor ofiteri din Securitate, actualul presedinte al PNL are chiar si un copil din flori, un baiat pe nume Andrei, conceput cu o minora. La vremea respective insa, pentru musamalizarea cazului, mai-marii Securitatii au aranjat fetei o casatorie “de forma” cu un cetatean moldovean. Conform surselor, femeia se numea atunci Slavka Popov, devenita ulterior Slavka Atodiresei, dupa numele sotul sau, Ioan Atodiresei.

Adrian Nastase, orientarea sexuala si fetele de comunisti

Si alti importanti lideri politici sunt banuiti ca ar avea anumite legaturi cu “trecutul”. La fel stau lucrurile si in ceea ce-l priveste pe Adrian Nastase. Astfel, despre acesta se stie ca este casatorit cu Dana Nastase, fiica unui lider comunist. Este vorba despre  Angelo Miculescu, fost ministru al Agriculturii inainte de 1989. Inainte de acest mariaj, Adrian Nastase a mai fost casatorit cu Ilinca Preoteasa, fata lui Grigore Preoteasa, la randul sau un important lider comunist, fost ministru de Externe. De asemenea, despre fostul premier al Romaniei se stie ca, inainte de 1989, a fost un comunist de rangul doi care nu s-a ferit sa critice regimurile occidentale si sa laude politica dusa de Nicolae Ceausescu. In folclorul de pe Net se spune ca in tineretea sa, Nastase a fost prins la o razie a politiei printre homosexuali si i s-a facut dosar. Cu mari interventii acesta a disparut din arhive, dar, la schimb, tanarul Bombonel – cum era alintat in casta – a inceput plaseze la Securitate note informative despre cei “cu alta orientare sexuala”.

Tatal si mama, ofiter si general

Nici primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, nu are un trecut foarte clar. Presa a dezvaluit ca acesta a fost casatorit cu Simona Fica, fiica profesorului Fica, fost medic personal al lui Nicolae Ceausescu, cei doi divortand inainte de 1989. In ceea ce priveste familia “doctorului”, conform informatiilor aparute pana in prezent, mama acestuia, Alexandrina Oprescu, a fost ofiter SIE, iar tatal acestuia, Mircea Oprescu, general de Securitate.

Fiecare partid cu securistii lui

Despre Catarama si Voiculescu exista un maldar de informatii cum ca au folosit conturile securitatii imediat dupa Revolutie, aceasta fiind sursa lor de imbogatire. Catarama era ofiter activ si se ocupa de exportul de masa lemnoasa la o firma a securitatii. Voiculescu, la fel, pe filera “Dunarea” etc. Aproape fiecare personaj important dintr-un partid cum ar fi si Boc, Blaga, Berceanu, sau Marko Bella, altii si altii din PSD, PNL, PDL, UDMR, are povestea lui de “securist”. Si cum folclorul se bazeaza intotdeauna pe un sambure de adevar, cititorii pot trage singuri concluzia.

In ceea ce priveste CNSAS si faptul ca nu a dat din cei enumerati o “sentinta” decat la Dan Voiculescu si Ionescu Quintus, sa reamintim faptul ca si lui Sorin Rosca Stanescu, care singur s-a declarat ca informator si care a fost devoalat de Virgil Magureanu – dandu-i dosarul la Romania Libera – CNSAS i-a dat o patalama conform careia e curat ca lacrima, in ciuda faptului ca SRS regreta si azi ceea ce a facut la dispozitia Brigazii Antiteror a Securitatii. O mare parte din privilegiati se mai bucura si de faptul ca Magureanu, ca director al SRI – fapt cunoscut si consemnat in mai multe carti, printre care si cele ale lui Mihai Pelin -, le-a scos dosarele din arhive, predandu-le. Iar in cazul lui Crin Antonescu, daca pana si securistul lui, ofiterul de legatura, s-a prins ca sunt inventate pentru bani, e limpede ca nu faceau obiectul politiei politice vazute prin prisma legii CNSAS. Ofiterul le accepta si asa pentru ca si el la randul lui trebuia sa raporteze superiorilor ca si-a dezvoltat reteaua si ca notele informative curg. De altfel, intr-un studiu al lui Marius Oprea despre notele informative se arata ca aproximativ 17% dintre acestea erau pure inventii pentru a se raporta “productia record la hectar”.

Andrei Ghiciusca

Sursa: AGENTIA.org

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

RO: Folosim "cookie" pentru ca Uniunea Europeana isi manifesta prostia prin orice mijloace. Oricum, noi credem in libertatea internetului, utilizarea sa responsabila si din acest motiv nu simtim nevoia sa enervam inutil oamenii. Pentru viitor, la urmatoarele alegeri Euro-Parlamentare, va recomandam sa ganditi mult mai mult cu propriul vostru cap. Utilizam cookie-uri pentru a fi siguri ca va oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de acesta situatie.
Pentru mai multe informatii va invitam in pagina "Privacy Policy"...
EN: We use "cookies" because the European Union expresses stupidity by any of means. However, we believe in the freedom of the Internet, use his with responsibility and don't feel the need to disturb people unnecessarily. For the future, to the next European Parliamentary Elections, we should think much more with our own head. We use cookies to ENSURE That we Provide the best experience on our website. If you continue to use our site you will must to accept this situation.
For more information, please visit the "Privacy Policy" page ...

Close