POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Da, imi place muzica

Dupa 1989 romanii au fost iubiti de toata lumea, doar politicul si socialul au schimbat lucrurile pentru ca aici avem un “talent” deosebit in a strica lucrurile !

In vremurile socialismului nu ne gandeam sa-i vedem in Romania pe marii artisti ai timpului. Dupa revolutie lucrurile s-au schimbat si destul de repede au ajuns la Bucuresti cele mai importante nume ale ShowBiz-ului international. Nu ne-a ocolit aproape nimeni : Michael Jackson, Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Madonna, Shakira, Scorpions, Metallica, AC-DC si multi multi altii. Regret doar ca aici nu au ajuns si inca doua mari nume ale vietii artistice internationale, Pink Floyd si U2.

Pink Floyd, the Wall World Tour
Pink Floyd, the Wall World Tour

Pentru cei din urma timpul nu este pierdut, poate vom avea ocazia sa-i vedem in Romania dar pe londonezii de la Pink Floyd cred ca “i-am ratat”. Dupa mai mult de 45 de ani de activitate trupa se afla la incheierea unei cariere ce a marcat sfarsitul comunismului. La aparitia albumului “The Wall” cred ca au fost plantate primele seminte ale dezmembrarii blocului socialist iar ulterior i-a cantat prohodul chiar pe zidul creat pentru a desparti Europa. De anul trecut a inceput turneul final al carierei artistice Pink Floyd, “The Wall World Tour”, turneul strabate si acum lumea dar a ocolit Romania, cred ca este una dintre cele mai regretabile erori pe care le poate face un artist, romanii i-au iubit si ii iubesc, de zeci de ani !

Au poposit multi artisti in Romania, trebuie sa ma repet, iar printre primii dintre cei ce au poposit pe o scena mioritica a fost Toto Cutugno. Acesta era unul dintre artistii cei mai apreciati in Romania anilor ’90 si chiar daca nu va intra in panteonul muzicienilor a reusit sa intre in inimile romanilor dupa ce a interpretat intr-o maniera magnifica o piesa traditionala romaneasca, “Ciobanas cu 300 de oi”, pe scena “Cerbului de Aur” de la Brasov, in 1993.

Un italiano vero !… ce stie ca nu exista bariere intre popoare… muzica descatuseaza toate aceste oprelisti si vine acum cand italienii ne urasc… Nu toti, dar… mi-as dori sa vada si ei aceasta interpretare, videoclip.

Minunat Toto, grazie mille !

© Matei DONEA, 22 August 2011

Leave A Reply

Your email address will not be published.