POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Care mai este deosebirea dintre Romania lui Ludovic Orban si Auschwitz-ul lui Hitler?

Insotitorii persoanelor cu dizabilitati lasati fara salarii

Guvernul liberal condus de Ludovic Orban se pare ca a pus gand rau tuturor romanilor, indiferent de culoarea politica, iar asta s-a vazut inca din aceasta primavara, la numai cateva luni dupa ce presedintele Klaus Johannis a desmnat PNL pentru alcatuirea unui nou executiv.

In aceasta primavara, asa cum spuneam, primul lucru ce a afectat familiile nevoiase a fost lipsa laptelui praf acordat de stat ca sprijin pentru copiii familiilor nevoiase dar acesta n-a mai fost distrbuit o perioada de 3-4 luni de Directiile de Sanatate Publica prin intermediul primariilor pentru ca furnizorul n-a mai livrat produsul iar incapacitatea de prevedere a guvernului PNL a afectat zeci de mii de sugari.

La Otelu Rosu, primaria a facut si face tot ceea ce este posibil din punct de vedere legal, in criza laptelui praf pentru sugari – de exemplu, dar acest produs finantat de guvern a lipsit cateva luni bune. ”Aproximativ 3-4 luni nu am avut nici-o solutie, a spus primarul Luca Malaiescu, iar mamele cu sugari s-au descurcat cum au putut, de cele mai multe ori fiind afectata chiar sanatatea bebelusilor”.

In acest moment, in extrem de multe primarii din tara, exista o alta situatie delicata, aici referindu-ne la plata salariilor pentru insotitorii persoanelor cu dizabilitati grave. Legislatia actuala prevede ca statul sa asigure cea mai mare parte a banilor iar primariile doar aproximativ zece procente. Ei bine, pentru majoritatea localitatilor din tara, guvernul liberal a platit doar jumatate din suma necesara, respectiv pentru primele 6 luni ale anului. “La Otelu Rosu am incercat sa facem tot ce a depins de administratie, a precizat edilul Luca Malaiescu in emisiunea online “Rezist” a publicatiei noastre, am tras semnale de alarma prin presa sau la televiziuni inca de la mijlocul acestei veri dar nu ne-a auzit nimeni la Bucuresti. Consiliul Local a adoptat rectificari bugetare iar atat cat ne-a permis legea si resursele proprii am mai miscat banii dintr-o parte in alta reusind sa platim totul pana in luna septembrie”.

“Personal, spune Luca Malaiescu, nu stiu cum se va termina acest trist episod daca guvernul nu-si onoreaza obligatiile si este trist pentru ca din acesti bani traiesc destul de multe familii, uneori sufera chiar si persoanele aflate in ingrijire pentru ca pot fi neglijate de angajati fara ca noi sa putem interveni direct. Singura interventie posibila este o rectificare de buget care sa se petreaca in sedinta de guvern de astazi pentru ca o alta amanare va prelungi suferinta oamenilor cu alte saptamani”.

“Alaturi de dezastrul din sistemul HORECA, cel care deja a lasat mii si chiar sute de mii de oameni muritori de foame, de laptele pentru sugari si acum de neplata unor salarii vitale pentru soarta personelor cu dizabilitati, cred ca totul se desfasoara fara ca premierul sa aibe habar de ce se petrece, de faptul ca oamenii il vor taxa la urme chiar in aceasta saptamana iar domnia sa nici nu stie ce-l asteapta!”, a mai spus primarul Luca Malaiescu.

Pentru mine unul concluzia este ca nu se mai intereseaza nimeni de nimeni, si atunci de ce sa votam PNL, sa existe sute de mii de romani muritori de foame sau care mai este deosebirea dintre Romania lui Ludovic Orban si Auschwitz-ul lui Hitler?

© Matei DONEA – 02 Decembrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.