POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Computer tomograf livrat sectiei oncologice din Resita

Dotare moderna printr-un proiect transfrontalier cu finantare europeana

Astazi a fost livrat la sectia oncologica din Stationarul 2 a Spitalului Judetean de Urgenta Resita, printr-un proiect transfrontalier cu finantare europeana, un ultramodern computer tomograf care trebuia sa intre in dotarea institutiei medicale inca de acum doi ani.

Computerul tomograf (RMN) livrat principalei unitaţi spitaliceşti judetene, este furnizat de compania Supermedical si este un produs de ultima generaţie ce dispune de un soft special pentru detectarea automata a nodulilor pulmonari, aspect relevant in contextual actual al pandemiei de Covid-19. Dincolo de investigaţiile oncologice, pe acest CT se pot mai efectua investigaţii neurologice, vasculare sau colonoscopii virtuale.

Romeo Dunca si noul computer tomograf din Resita
Romeo Dunca si noul computer tomograf din Resita

Computerul tomograf livrat secţiei Oncologie din spitalul reşiţean trebuia sa ajunga la destinatie inca din anul 2018, motiv pentru care Romeo Dunca a precizat astazi: “Pentru ca la aceea data, nu a fost disponibilizata suma de plata destinata acestui aparat, riscul era ca finanţarea intregului proiect transfrontalier sa fie compromisa. Inca din primele zile de la preluarea mandatului, am reluat discuţiile cu furnizorul şi am obţinut garantii privind livrarea aparatului, ceea ce s-a şi intamplat astazi. Este un proiect care se incheie in februarie 2021 şi riscam, repet, sa dam toţi banii inapoi, noi şi toţi partenerii. Avantajul acestui computer tomograf este ca pacienţii de pe secţia Oncologie ai Staţionarului 2 nu vor mai fi puşi in situaţia de a fi duşi la Stationarul 1 din Govandari pentru acest tip de investigaţii”, a declarat Romeo Dunca – Presedintele Consiliului Judetean Caras Severin.

Romeo Dunca si noul computer tomograf din Resita
Romeo Dunca si noul computer tomograf din Resita

Proiectul “Romania-Serbia initiativa comuna impotriva cancerului in regiunea transfrontaliera imbunatatirea diagnosticarii si tratamentul tumorilor maligne” face parte din Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia 2014-2020. Este derulat in parteneriat cu Centrul de Sanatate Pozarevac, Serbia (lider de proiect); Ministerul Sanatatii al Republicii Serbia şi Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Pius Brinzeu” Timisoara, ONCOGEN. Bugetul, din proiect, ce revine Spitalului Judeţan de Urgenţa Reşiţa este de circa 2,7 milioane euro.

Compania “Supermedical” este furnizor acreditat in Romania a echipamentelor medicale de imagistica Siemens din Germania si a livrat produse similare spre mari centre spitalicesti: Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic “Dr. I. Cantacuzino”, Institutul de Pneumofiziologie “Marius Nasta”, toate din Bucuresti si alte spitale din Cluj Napoca, Arad, Craiova, Brasov, Iasi, Ploiesti etc.

© Matei DONEA – 11 Decembrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.