POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Vine sondajul PSD, ”a fi sau a nu fi” candidat la primarie

Zile de foc in municipiul Caransebes

Zile decisive la Caransebes, PSD pregateste sondajul care le va stabili candidatul pentru primaria municipiului la destul de apropiatele alegeri locale din toamna si unde 4 candidati au sanse sa fie nominalizati, lucru ce nu inseamna ca vor avea si sustinerea simpatizantilor ori membrilor social-democrati.

Zvonuri inca neconfirmate zic ca sondajul se face saptamana viitoare si spre week end se anunta rezultatele!

Lecturand de la coada la cap precedentul sondaj realizat de PSD prin toamna trecuta si contestat de actualul edil pe motiv ca are un rezultat slab, actualul primar e vazut de o parte a conducerii PSD din Bucuresti drept candidat pentru un nou mandat de edil. Asa o fi dinspre Bucuresti numai ca opinia membrilor social-democrati din Caransebes il plaseaza pe ultimele locuri in preferintele acestora, explicatiile tin de unele comentarii nepotrivite la adresa colegilor si ca municipiul se afla intr-o criza profunda, scuza lui Felix Borcean ca vinovati au fost liberalii care i-au bagat bete-n roate in primul mandat nu mai e valabila pentru ultimii ani, edilul ne mai putand sa se victimizeze ca si pana acum.

Al treilea posibil candidat PSD e un liberal ajuns printre social-democrati de dragul puterii, omul n-a vrut pur si simplu sa renunte la pozitia de vicepresedinte in Consiliul Judetean, asa ca a schimbat barca. Aproape nimeni n-a vazut rezultatele sondajului facut de PSD in toamna trecuta dar se spune ca Marius Isac s-ar plasa pe locul 3 cu cateva procente bune in fata actualului edil. Asa o fi, naiba stie, dar Caransebesul nu e format numai din PSD-isti si la urne sunt sigur ca omul n-ar obtine mai mult de 15 procente, indiferent impotriva cui ar candida de la PNL, mai ales ca noul sau partid in care a ajuns are si el orgolile lui.

Cu o vasta experienta adminsitrativa si politica, pe locul doi in “sondajul minune” s-a plasat deputatul Marius Damian, singurul care i-ar putea face concurenta lui Felix Borcean datorita celor 12 ani cat a fost edil in Teregova, celor 4 ani din parlament si a altora din managementul judetului ori al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM).

Pe primul loc, sa spunem asa, in sondajul social-democratilor s-a plasat actualul viceprimar al Caransebesului, Felician Pasere, un alt “copil de suflet” al pensionatului senator Ion Mocioalca. Situat cu foarte putine procente in fruntea sondajului, “Bebe” Pasere nu are nici-o sansa sa reprezinte PSD-ul in alegeri pentru ca pur si simplu conduce organizatia judeteana Pro Romania si ca un “transfer” ar necesita o dispensa de vechime tocmai de la Bucuresti, lucru aproape imposibil de obtinut atata timp cat Sorin Grindeanu vegheaza!

Ma rog, in pofida faptului ca Bebe Pasere promite toate relele de pe lume in cazul in care actualul edil o sa fie sustinut pentru un nou mandat, cumva-cumva se va stabili favoritul social-democratilor numai ca Silviu Hurduzeu, presedintele organizatiei PSD judetene, intrebat de toata lumea pe cine prefera, a evitat sa se pronunte, omul stie ca membri de partid nu-i iarta actualului edil o serie de declaratii si faptul ca starea economica a municipiului s-a deteriorat profund.

Unde mai pui ca animozitatea cu care e tratat actualul primar in Caransebes nu poate fi compensata cu simpatia de care se bucura Felix Borcean la Bucuresti si care aproape sigur va atrage un vot de blam din partea activului de partid local, una peste alta fiind posibil un vot al PSD-istilor impotriva edilului si unul in favoarea lui Silviu Hurduzeu la CJ daca va candida!

Indiferent cine va fi cadidatul PSD pentru primaria municipiului Caransebes, acesta va avea un hop greu de trecut si aici ma refer la reprezentantul liberalilor despre care se stiu la fel de putine lucruri. Bun jucator de sah si un si mai bun om politic, senatorul Marcel Vela n-a lasat sa rasufle mare lucru dinspre PNL, asteptand “mutarea gresita” de la social-democrati.

Pana una-alta, de la liberali se prefigureaza 3 nume: Deputatul Rujan Dumitru, economistul Ovidiu Chimigeriu si Andra Plesa-Stroe, sotia purtatorului de cuvant PNL si in pofida faptului ca niciunul nu-si doreste cu ardoare sa ajunga primar, ceea ce mi-a ramas in memorie dintr-o discutie cu liberalii e ca “daca-i ordin, cu placere!”.

© Matei DONEA – 5 Februarie 2024

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.