Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Aquacaras va reduce pretul la apa potabila si canalizare in Caras Severin!
O centrala solara va produce energie electrica la Otelu Rosu pentru distribuitorul de apa potabila
Cu concursul primarului Luca Malaiescu, Aquacaras va reduce pretul la apa potabila in intregul judet Caras Severin, proiectul finantat european prevede constructia unei centrale fotovoltaice la Otelu Rosu in zona Gai si care va produce cea mai mare parte a energiei electrice de care compania are nevoie pentru reducerile de pret.
Intr-un comunicat transmis publicatiei noastre, Directorul General Gheorghe Filipescu precizeaza ca societatea este alaturi de consumatorii din Caras Severin si ca are cunostiinta de eforturile financiare pe care acestia le fac, in special dupa majorarile de preturi decise la Bucuresti de ANRSC.
“Aquacaras face eforturi permanente pentru pastrarea preturilor cu toate ca se inregistreaza o rata a inflatiei destul de importanta, ne-a precizat directorul Gheorghe Filipescu, din acest motiv tin sa-i multumesc primarului Luca Malaiescu pentru receptivitatea cu care a intampinat proiectul nostru, un proiect care o data pus in practica va reduce costurile la nivelul intregului judet”.
Trebuie spus ca obiectivul pe care Aquacaras il are in vedere este in faza finala de aprobare pentru finantare si se spera ca lucrarile de constructie sa inceapa in aceasta toamna, centrala fotovoltaica va fi construita la Otelu Rosu dupa ce a primit girul Consiliului Local.
Centrala solara de la Otelu Rosu se inscrie in politica europana de protectie a mediului si promovarea energiilor regenerabile.
Proiectul tehnic al noii capacitati energetice de la Otelu Rosu are un cost aproximativ de 6 milioane euro si prevede instalarea unui numar de 5.560 de panouri fotovoltaice bifaciale de 700 W, panouri ce vor avea o putere total instalata de 3,892 MW iar constructia centralei va fi realizata pe o suprafata de aproximativ 5 hectare.
Centrala fotovoltaica de la Otelu Rosu va include infrastructura tehnica pentru stocarea in 4 celule de 197 kwh (3.426 Ah), 22 de invertoare cu putere nominala de 150 kw. Instalatia va include, de asemenea, 20 de posturi de transformare cu o putere de 0,4 kv, 2 posturi de 1.250 kvA si unul de 2000 kvA, tensiunea de racordare fiind de 20 kV.
Din cate am aflat, acest proiect initiat la Otelu Rosu de Aquacaras nu este o initiativa singulara, primarul Luca Malaiescu a propus in Consiliul Local inca din anul 2022 alte doua proiecte private ce prevad constructia unor centrale electrice fotovoltaice tot pe dealul Gai din apropierea orasului, dar finalizarea acestora tine de capacitatea si interesul economic al investitorilor.