Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Liceul Banatean pune in practica la Otelu Rosu cele mai moderne tehnologii
Laboratoare "smart lab" cu aparatura desprinsa din cartile de fictiune
Anul scolar a inceput la Liceul Banatean din Otelu Rosu cu noutati deosebite si finalizarea unui proiect cu finantare europeana ce aduce inovatia si tehnologia moderna in curicula scolara, pregatirea tinerilor dobandind posibilitatea unei evolutii cu aplicabilitate inclusiv in printarea 3D.
“Proiectul finalizat la Liceul Banatean din Otelu Rosu este opera cadrelor didactice si reflecta implicarea doamnelor directoare Daniela Chelbea, Simona Tiru si Nicoleta Toader, din cadrul liceului si scolilor gimnaziale”, preciza primarul Luca Malaiescu pe parcursul anului trecut dupa aprobarea finantarilor.
VEZI:
“Inca un proiect al primariei Otelu Rosu a obtinut o finantare europeana prin PNRR“.
Primarul Luca Malaiescu, cel care a muncit cu daruire pentru aprobarea celor doua proiecte, ne-a precizat: “Finantarile nerambursabila obtinute sunt un capitol important ce va conduce la un salt calitativ pentru sistemul de invatamant din oras. Am sperat tot timpul la concretizarea acestui obiectiv care va contribui din plin la pregatirea tinerei generatii de pe Valea Bistrei pentru ca aici in liceu invata copiii din toate localitatile invecinate”.
“Cele 2 laboratoare smartlab inaugurate la inceputul acestui an scolar, ne preciza directoarea Daniela Chelbea, reprezinta implementarea proiectului “Dotarea cu laboratoare inteligente a unitatilor de invatamant secundar superior”, un proiect finantat cu 120.000 euro prin Investitia 9 a Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Asigurarea echipamentelor si a resurselor tehnologice digitale pentru unitatile de invatamant, Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educatiei, Componenta C15: Educatie, Pilonul VI. Politici pentru noua generatie din Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR)”.
Prin acest proiect depus de Liceul Banatean, s-a acordat finantare, pentru crearea a 2 laboratoare inteligente (“smart lab”), dotate cu echipamente digitale specifice pentru doua sali de curs complexe, de tip STIAM (Stiinta, Tehnologie, Inginerie, Arte si Matematica) ce ofera oportunitati de invatare prin experienta.
Cele 2 laboratoare care au fost inaugurate alaturi de primarul Luca Malaescu, reprezinta spatii dotate cu echipamente digitale de realitate virtuala ce pot sustine procesul de predare, invatare, evaluare la toate disciplinele precum si cu echipamente prin care se vor desfasura activitati extracurriculare de robotica, tehnologie aplicata si invatarea cu ajutorul proiectelor si problemelor (Project Based Learning), o metodologie ce va facilita invatarea personalizata, in cadrul acestor laboratoare.
In plus, laboratoarele permit abordarea tuturor stilurilor de invatare, permitand fiecarui elev sa lucreze potrivit propriului ritm. Conceptul de laborator intelligent de la hardware/software si kituri de constructie, pana la curriculum si evaluare, functioneaza integrat pentru a sprijini invatarea practica. Cele 2 laboratoare inteligente inaugurate azi la Liceul Banatean sunt functionale incepand cu acest an scolar si reprezinta pilonii pentru dezvoltarea competentele digitale necesare pentru a imbratisa oportunitatile oferite de noile tehnologii si de meseriile viitorului, elevilor scolii noastre.