POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire

O stea s-a ridicat la stele, Neil Armstrong, comandantul misiunii lunare Apollo 11 s-a stins astazi din viata la varsta de 82 de ani si in urma unor numeorase probleme medicale ce i-au afectat inima in ultima perioada.

moon armstrong american flag

Probabil cel mai cunoscut astronaut, Neil Armstrong este cel mai important succes al administratiei spatiale americane, NASA, rodul unui program de explorare conceput in prima parte a deceniului al VI-lea, anuntat atunci de presedintele John Fitzgerald Kennedy si finalizat in anii 70 ai secolului trecut prin programul Apollo.

[FMP] http://www.politicienii.ro/wp-content/uploads/2012/08/neil_armstrong_obit_and_moon.flv [/FMP]

Programul Apollo a debutat ca o replica ambitioasa la adresa Uniunii Sovietice care cu zece ani mai devreme reusa sa trimita pentru prima oara un om in spatiu, Iuri Gagarin. Alaturi de Edwin E. Aldrin, astronautul american Neil Armstrong reusa, astfel, la data de 20 iulie 1969 sa devina primul pamantean ce pune piciorul pe Luna, satelitul natural al pamantului. Momentul aselenizarii va ramane in istorie si prin rostirea frazei: “Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire” (“That’s one small step for a man, one giant leap for mankind”).

Peisaj lunar

In urma acestuia, pe suprafata selenara, au mai ajuns inca alte 5 misiuni lunare, zece astronauti americani, iar una dintre misiuni, Apollo 13, suferind un accident ce a impiedicat-o sa mai atinga suprafata lunara dar devenind un mare succes al tehnologiei datorita recuperarii celor 3 astronauti ce se aflau la bordul navei spatiale.

Odihneasca-se in pace, acolo printre stele si comete.

© Matei DONEA – 26 August 2012

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

1 Comment
  1. BONOM says

    “THE EAGLE HAS LANDED”