POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

INTERVIU: Pe Crin Antonescu nu il intereseaza protectia sociala, pensionarii

Dupa un interviu cu fostul presedinte interimar Crin Antonescu, pentru noi ramane un mister motivul orbirii efective a celor mai multi romani, credulitatea maladiva a acestora, pusi in fata cu cate o grupare politica sau alta. Zilnic observam cateva zeci de persoane carora le-ar fi mult mai usor sa-si traiasca batranetile intr-un azil de batrani sau chiar de nebuni, in unele cazuri.

Adolf Hitler si Crin Antonescu

Intre Adolf Hitler si Crin Antonescu nu observ mari diferente, cel mult lipsa mustacioarei in cazul contemporanului nostru si directia “frezei”. In rest, acelasi limbaj isteric, pasiunea pentru dictatura ultimului cuvant ce in trecut a ingropat o lume intreaga.

La multimea de probleme acumulate la capitolul protectiei sociale si situatia materiala a pensionarilor, fara nicio explicatie suplimentara, fara solutii concrete presedintele interimar Crin Antonescu ne-a raspuns invariabil:

“Consideram legitim interesul public privitor la solutionarea problemelor, respectiv reintregirea veniturilor pensionarilor si ale anumitor categorii de salariati, imbunatatirea vietii persoanelor cu dizabilitati, somajul, scaderea investitiilor straine si ineficienta in atragerea fondurilor europene. Toate acestea sunt probleme ce intra in competentele si responsabilitatile Guvernului, care intreprinde toate masurile pentru realizarea politicii interne si exercitarea conducerii generale a administratiei publice”, ne-a transmis fostul presedinte interimar.

Lipsa de ratiune a romanilor, pacaliti de cate o grupare de politicieni ce-si vede numai interesul personal, indiferent de situatia societatii in loc sa solicite remedierea unor discrepante, sa revendice drepturile lor si respectarea legilor, inclusiv a celor sociale. Micile grupuri adunate in Piata Universitatii sau pe langa Cotroceni, zbierand pentru cativa lei amarati cat e seara de lunga despre libertate sau plecarea lui Basescu din palat sunt cel mai bun exemplu al irationalitati mioritice.

Cei mai multi dintre noi au o educatie precara, sunt incapabili sa inteleaga mecnismele unei societati si atunci compenseaza printr-un nationalism exacerbat, prost inteles sau printr-o pasiune politica lipsita si aceasta de orice ratiune.

Nici nu imi mai amintesc de cate ori am avut ocazia sa discut in contradictoriu, fireste, cu persoane ce-l dispretuiau pe “Base” doar pentru simplul motiv ca nu are infatisarea unui manechin, pomenind aici doar un singur fapt ce sta la baza rupturii din societatea contemporana.

Presedintele interimar Crin AntonescuInainte de a-si vedea viitorul prezidential “aspaziat” de Judecatoarea Curtii Constitutionale Aspazia Cojocaru, fostul presedinte interimar, liberalul Crin Antonescu, a acceptat sa acorde cateva raspunsuri unor intrebari ce stau pe buzele tuturor romanilor si pe care le prezentam aici in exclusivitate.

Exista persoane despre care putem spune ca lumea ar fi mai buna daca si-ar fi gasit un alt domeniu in care sa activeze. Alaturi de multi dintre colegii sai, un astfel de persnoaj este reprezentat de liderul liberal Crin Antonescu, un bun orator, un demagog absolut si un individ aproape iresponsabil fata de orice subiect pe care l-ar aborda.

Sa fim bine intelesi, nu ma refer la o iresponsabilitate data de vreo maladie, am in vedere numai politica pe care acesta o adopta iar atunci cand o face are o singura tinta reprezentata de presedintele Traian Basescu sau de democrat – liberali, indiferent de cine au fost condusi acestia. Cand ma refer la iresponsabilitate, in cazul liberalului, a multora din apropierea lui, a grupului de nomenclaturisti ce-i canta-n goarna de pe la pranz pana spre seara, am in vedere lipsa lor de raspundere pentru orice angajament si-ar lua, pentru orice declaratie demagogica pe care o fac, lipsindu-le si cea mai mica picatura de constiinta pentru urmarile actelor lor.

Sunt cuvinte grele, poate prea grele, dar atunci cand te adresezi unui lider ce-n mod vremelnic era si presedinte de tara te astepti la ceva mai mult decat o trimitere spre executiv. Sigur, administrarea cade in sarcina guvernului dar acesta nu inseamna ca un presedinte interimar, liderul unui partid politic important, nu are o viziune, o atitudine si o responsabilitate fata de societatea pe care o conduce, trebuind sa raspunda concret, fara a face trimiteri spre executiv direct din varful patului unde sta cocotat pana spre amiaza, sau prin intermediul unui consilier platit sa rosteasca vorbe din sabloane.

Vorbe stereotipe, limbaj de lemn, critici virulente, chiar excesiv de agresive abunda in libajul reprezentantilor USL de mai multi ani. Numeroasele luari de pozitie ale lui Crin Antonescu, de prin 2010 si pana in vremurile noastre, ne-au determinat sa-i adresam cateva intrebari legate de statutul social al catorva categorii de cetateni, romani bineinteles, ce ar trebui sa primeasca solutii, asteapta rezolvari la numeroasele lor probleme.

Indiscutabil, societatea este constienta de numeroasele probleme cu care se confrunta economia romaneasca dar doua categorii de populatie au beneficiat mereu de cele mai crunte dezamagiri, indiferet pe cine au votat sau pe cine sustin intr-un mod aproape irational.

Presupunand ca toate masurile administrative luate de guvernarile ultimilor 4 ani, Emil Boc sau Mihai Razvan Ungureanu, sunt gresite ori au avut un interes ascuns, romanii asteapta solutii de la Uniunea Social Liberala, USL-ul trebuind sa gaseasca rezolvari pentru corectarea unor situatii aproape disperate in numeroase cazuri.

Masura de majorare a Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) cu 5 procente, incepand cu 1 iulie 2010, a afectat ansamblul intregii societati printr-o reducere a puterii de cumparare in planul populatiei si intr-o anumita masura conducand la reducerea productiei economice. Respectiva majorare de TVA a fost criticata timp de doi ani de toti reprezentantii USL, fara exceptie, iar pentru ca a fost primita intr-un mod negativ de intreaga societate politica il intrebam pe fostul Presedinte interimar Crin Antonescu daca administratia USL prevede o corectie a veniturilor populatiei si care sa compenseze cresterea respectiva de TVA, sugerand reducerea acesteia intr-un mod implicit.

Persoanele cu dizabilitatii din Romania beneficiaza de un pachet legislativ menit a le sustine existenta si recuperarea sanatatii intr-o anumita masura. Cu toate acestea, incepand cu anul 2007, nu s-a luat nici o masura pentru sprijinirea acestora, sumele alocate de stat au suferit o degradare constanta resimtita prin inflatia medie anuala de aproximativ 4 procente plus cele 5 % reducere neta a puterii de cumparare prin majorarea TVA din anul 2010. Aceasta situatie, in cazul persoanelor cu dizabilitati se traduce intr-o reducere a puterii de cumparare totale de circa 25 %.

Constitutional presedintele nu are atributii administrative dar in cazul lui Crin Antonescu, interimar la Coroceni, credem ca nu i-ar lua gatul nimeni daca si-ar prezenta intentiile economice, tintele pe care o guvernare USL le are in vedere pentru protectia sociala si finantarea fondului de pensii.

Pe parcursul perioadei dinaintea referendumului de demitere a Presedintelui Traian Basescu, campania sustinuta de USL, inclusiv Dvs., a prezentat o serie intreaga de actiuni numite ilegalitati, cum ar fi: Reducerea veniturilor populatiei, a pensiilor, a subvetiilor, cresterea somajului, scaderea investitilor straine in economie, proasta absorbtie a fondurilor europene etc. In aceasta situatie, va rog sa precizati care sunt masurile concrete de corectare a acestor ilegalitati si care sunt rezultatele obtinute ? Va rog sa tineti cont de faptul ca numai o mica parte dintre pensionari (de exemplu) au recuperat din sumele la care sunt indreptatiti si chiar acestia intr-un procent minim.

Am incercat sa obtinem un raspuns concret din partea liberalului Crin Antonescu dar acesta ori nu are cunostinta despre proiectele administrative viitoare ori acestea lipsesc in totalitate, Presedintele interimar trimitandu-ne la ministerele de resort, cel al muncii si al finantelor, lucru pe care il avusesem in vedere fara sa-i mai cerem permisiunea.

La fel ca persoanele cu handicap, intr-o situatie relativ similara se afla si pensionarii, beneficiari ai unui pachet legislativ ce-i sprijina numai pe hartie, fara o transpunere in realitate, statul trebuind sa asigure bunastarea acestora, dupa cum a precizat si Curtea Constitutionala a Romaniei.

Pensionarii, spre deosebire de asistatii social, putem spune ca sunt ceva mai fericiti chiar daca pensiile cele mai multe nu depasesc 740 RON lunar, in cazul lor resimtindu-se totusi o scadere a puterii de cumparare cu “numai” 20 de procente fata de cele 25 pe care le sufera persoanele cu disabilitati, pensionarii fiid beneficiari a unei ultime majorari de venituri in anul 2008, in ultima parte a guvernarii Tariceanu, dar uitandu-se in totalitate de prevederile legale ce stipuleaza o corelare intre venitul mediu din economie si punctul de pensie.

O data cu numirea unui guvern USL, pensionari au primit retroactiv sumele retinute pentru CAS intr-un mod ilegal de precedentele guvernari, lasand la o parte inflatia ce a afectat valoarea monedei nationale masura reprezinta o decizie pentru care administratia centrala trebuie felicitata, neuitand insa ca procentul beneficiarilor este destul de mic raportat la numarul total al pensionarilor.

“Semnalarea de catre dumneavoastra a tuturor problemelor, celorlalte ministere implicate este o actiune legitima, rezolvarea acestora fiind oportuna si intemeiata, avem convingerea ca veti primi raspunsuri adecvate, in conformitate cu legea si cu asteptarile dumneavoastra legitime”, a mai adaugat Crin antonescu.

In fata unor astfel de raspunsuri venite din partea unuia dintre cei mai importanti politicieni ai momentului, asa cum este co-presedintele USL – liberalul Crin Antonescu, nu putem decat sa ne imaginam care i-ar fi fost raspunsul acestuia daca Aurelia Antonescu, regretata-i sotie, i-ar fi cerut un pahar cu apa de pe patul de suferinta. Oare liberalul i-ar fi spus sa astepte asistentul personal ?

Si cand te gandesti ca liberalul Antonescu se doreste presedintele ales al romanilor… Probabil pentru a aduce numarul locuitorilor la cifra ce ii era necesara sa mai raman la Cotroceni.

Poate era mai bine daca renunta la politica, nu ?

© Matei DONEA – 17 Septembrie 2012

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

1 Comment
  1. nadcrusher says

    ASTIA NU MAI SUNT LIBERALI!
    SUNT O CLOACA DE ANUNATURI DIN TOATE PARTIDELE,”STRANS UNITI IN JURUL UNUI LIDER”CARE VREA CU ORICE PRET SA ACCEADA LA PUTERE.
    (IAR ADEVARATII LIBERALI,SUNT TRASI PE DREAPATA).
    P.S.SI CAND TE GANDESTI CA LA ULTIMELE ALEGERI PARLAMENTARE,A AJUNS SENATOR PRIN REDISTRIBUIRE……

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

RO: Folosim "cookie" pentru ca Uniunea Europeana isi manifesta prostia prin orice mijloace. Oricum, noi credem in libertatea internetului, utilizarea sa responsabila si din acest motiv nu simtim nevoia sa enervam inutil oamenii. Pentru viitor, la urmatoarele alegeri Euro-Parlamentare, va recomandam sa ganditi mult mai mult cu propriul vostru cap. Utilizam cookie-uri pentru a fi siguri ca va oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de acesta situatie.
Pentru mai multe informatii va invitam in pagina "Privacy Policy"...
EN: We use "cookies" because the European Union expresses stupidity by any of means. However, we believe in the freedom of the Internet, use his with responsibility and don't feel the need to disturb people unnecessarily. For the future, to the next European Parliamentary Elections, we should think much more with our own head. We use cookies to ENSURE That we Provide the best experience on our website. If you continue to use our site you will must to accept this situation.
For more information, please visit the "Privacy Policy" page ...

Close