POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Sa nu minti, lectia Bibliei si a mogulului batran

Minciuna, in zilele noastre, a ajuns la nivel de arta, asa cum este si nesimtirea, invidia, prostia unor oameni sau coruptia din randul altora, inclusiv a celor ce sunt sau doresc sa se numeasca jurnalisti, care va sa zica formatori de opinie.

Jurnalist la munca, sa fie primit, parinte...

O data cu evolutia tehnologiei presa a ajuns pe mana oricarui parazit social, asa ii numesc pe cei ce nu muncesc decat sa isi puna limba in slujba cate unui sezut sau a unui om de afaceri ce are interes sa-si mediatizeze activitatea. Din acest motiv, sunt convins ca ati observat, mass-media se imparte in numai doua tabere, una e cu puterea si a doua favorizeaza opozitia. Cale de mijloc nu exista decat daca te ocupi de fufe, scandaluri din showbiz sau anunturi de mica publicitate, restul publicatilor ce au ca scop informarea cetateanului o fac laudandu-i pe unii politicieni sau criticandu-i pe altii indiferent daca au dreptate sau nu.

Inainte da a-l intenta in instanta pe Cristian Frant mi-ar place, chiar daca stiu ca este imposibil, sa intelegeti ca nu acuz pe cineva si nici ca apar pe altcineva. Pur si simplu pun lucrurile la punct pentru ca nu este frumos sa furi si nici sa minti. Asa am fost invatat, pentru restul specimenelor de pe pamant nu raspund daca procedeaza altfel.

Din Resita cam tot astfel este treaba si cu un fost popa, asa zice el ca este sau a fost, unul numit Frant Cristian Florin. Il cunoasteti, nu ? Ma rog… n-ati pierdut nimic. Oricum nu sunt prea multi care sa-l considere demn de atentie, un personaj ignorat si neglijat judecand dupa pozele lui de pe Facebook. Aproape permanent este “singur in grupuri” sau cel mult se lipeste de spatele cate unui politician local care nu-i acorda atentie decat daca mai are pe alti jurnalisti veritabili prin preajma.

comportament-de-jurnalistCum n-am avut niciodata vreo discutie cu aceasta caricatura, veritabila ciudatenie a naturii, am ramas surprins de reactia lui intempestiva de pe Facebook (CLICK AICI… ) reactie produsa la adresa mea si a publicatiei POLITICIENII ROMANI, intr-un mod abject demn de canalele pe unde isi face veacul ca asa zis jurnalist. Priviti in imagine sau pe Facebook comportamentul reprobabil al unui asa zis “jurnalist” cu care USL-ul si Primaria Otelu Rosu colaboreaza pentru a-si strica eficient imaginea “mototolita” deja de neindeplinirea promisiunilor facute in campaniile electorale din 2012.

Cristian Frant, cu glas pitigaiat de eunuc, isi doreste, musai, sa fie considerat barbat si subliniaza ce este numai pentru a nu-l considera cineva vreo alta aratare. Din acest motiv, spre surprinderea tuturor, popa Cristian Frant incalcand orice norma deontologica, s-a apucat sa profereze cele mai iresponsabile insulte intr-un moment in care am adresat cateva critici privitoare la un articol plin de minciuni si erori semnat de o alta persoana, Elena Frant (cunoscuta drept “coana” Leana in popor).

Nu ne intereseaza sub nicio forma cine este respectiva doamna, ce realatie are cu popa Frant si tot ce am semnalat a fost incredibila incorectitudine cu care a scris Elena Frant articolul “Luca Malaiescu se lupta cu datoriile lasate de fosta administratie” (daca le functioneaza site-ul puteti sa-l cititi aici “stiridinbanat.ro/2013/04/18/luca-malaiescu-se-lupta-cu-datoriile-lasate-de-fosta-administratie/“). Demonstrand o caruta de rea vointa si nu mai putina incompetenta, exegeta lui Cristian Frant, de la care a deprins ura la adresa lui Iancu Simion – Simi, se apuca la vreo 3 saptamani dupa o conferinta a primarului Luca Malaiescu sa il tamaieze pe acesta pentru eroismul de care da dovada in lupta cu datoriile mostenite si sa-l infiereze pe anteriorul primar pentru absolut tot ce s-a cheltuit in ultimii 10-12 ani.

video
play-sharp-fill

Priveste filmul, d-le Cristian Frant, si asculta cum primarul Luca Malaiescu iti da peste bot si tie si “coanei Leana”, Elena Frant.

Va invit sa rememorati si sa retineti ca Iancu Simion – Simi n-a fost primar in Otelu Rosu mai mult de 8 ani dar este vinovat pentru orice, cel putin judecand dupa un creier cu ochelari de cal ce nu este liberal chiar degeaba !

Pentru a nu ne speria prea rau si a-si arata incompetenta din capul locului, “coana” Leana, precizeaza o suma retinuta probabil “dupa ureche” sau din aducerile aminte ale lui Cristian Frant. 5,6 milioane de lei noi ne sopteste Elena Frant ca sunt datoriile primariei din Otelu Rosu. Nu fac pe desteptul dar m-am documentat cu declaratile actualului primar si acesta spune ca cifrele sunt cu mult mai mari, fix 7 milioane de lei noi, ceva mai mult de 1,6 milioane euro.

– Asta e prima bila neagra, madam…

“O parte din datoriile acumulate au fost achitate prin efortul actualei administratii”, spune mai departe “coana” Leana. OK… argumente, stim ca ceva, ceva s-a platit dar nu trebuie sa faci parada de pupincurism. Toata lumea a remarcat efortul ca incerci “sa te lipesti” de USL, sunt la putere si de la Ion Mocioalca, Ionisie Ghiorghioni, Sorin Frunzaverde sau Marcel Vela poate va mai pica si voua cate ceva, sa nu muriti de foame ca Frant e gras si frumos dar nu stim cum isi castiga banii de zi cu zi… Chiar, cum ?

– Asta e a doua bila neagra !

O alta datorie incorect prezentata a rezultat in momentul cand primaria locala a achizitionat un autovechicul si apoi a inca unuia, cel putin asa spune Elena Frant. Afirmatile sunt contrazise de Luca Malaiescu in conferinta publica si care spunea ca primaria are o datorie de o suta de mii de lei in urma unei amenzi de la o agentie de la care administratia locala a achizitionat un autoturism si un camion, ambele folosite in interesul primariei ca si acum cand primar este Luca Malaiescu.

Cat priveste achizitia unui autoturism cu mai multi ani in urma de catre primaria Otelu Rosu si ulterior a inca unuia descrii total eronat intreaga desfasurare a faptelor. Iancu Simion – Simi nu a cumparat o masina si ulterior inca una, adica doua din cate spui tu. Procedura se numeste “buy back”, un procedeu comercial prin care un anumit produs este evaluat de o firma si care plateste o suma de bani preluandu-l in starea din momentul respectiv. Asa a procedat si administratia locala, prin evaluare a vandut precedentul autoturism iar prin leasing urmeaza sa acopere diferenta dintre autoturismul uzat si unul nou-nout.

– “Duduie jurnalist”, daca Simi era pus numai pe furt la ce ii trebuia camionul, dupa ilustra-ti competenta crezi ca se plimba cu el pe Magheru ? Astfel ca acumulezi inca o bila neagra.

Problemele pentru “coana” Leana, ca tot vorbeste ea de probleme, nu se termina aici. La un moment dat pomeneste de o alocare bugetara (de la fondul de rezerva al executivului, HG 255/2012: N.R.) facuta de catre guvernul Emil Boc. E clar ca Elena Frant a picat ca musca intr-un mare rahat, demonstrandu-ne ca nici macar primii ministri nu-i prea stie. Ii explicam noi ca alocarea respectiva a facut-o Razvan Ungureanu iar cea mai mare parte din acesti bani au fost cheltuiti de catre fostul vice-primar Dragos Enache (aproape opt sute de mii lei) alaturi de inca pe atat din bugetul local al orasului Otelu Rosu, acesta reusind incredibila performanta ca intr-o singura luna sa se usureze de 1,7 milioane lei, vreo 400 de mii de euro. Cheltuind zilnic fabuloasa suma de aproape 14 mii de euro, pe zi !

– A cata bila neagra mai este si asta, “coana” Leana ?

Sa nu ne mai lungim cu vorba despre cifre si sa concluzionam scurt, avand ca argument tot cele spuse de primarul Luca Malaiescu. Din cele 7 milioane de lei cat reprezinta datoria totala a primariei Otelu Rosu aproape doua milioane de lei au fost cheltuiti de vice-primarul Dragos Enache numai in perioada 10 mai – 10 iunie 2012 si aici includ suma de 220 mii lei ce au fost restituiti catre Ministerul Dezvoltarii pentru ca acelasi Dragos Enache nu a depus documentatia de cofinantare la modernizarea ambulatoriului din spitalul local.

In toata aceasta perioada Iancu Simion – Simi era arestat preventiv si cred ca toti oamenii cu scaun la cap se indoiesc ca putea sa semneze ordine de plata din inchisoare, corect ?

La aceste doua milioane de lei se adauga o datorie istorica de 3,3 miliarde lei vechi ce a fost facuta de fostul primar Mihai Raducan. O datorie mai veche de 10 ani si pentru care se platesc dobanzi uriase, dupa cum mentiona Luca Malaiescu.

Toate sumele angajate pe credit de administratia locala sunt de 7 milioane de lei iar pentru o treime din acestia nu este raspunzator sub nicio forma Iancu Simion – Simi. Ce s-a facut cu banii, dintre cei cheltuiti de un edil sau altul, cati au fost folositi pentru oras sau pentru locuitorii sai este un lucru diferit si imi permit sa spun, asa cum am mai facut-o: Atunci cand nu sunt justificate unele cheltuieli trebuiesc sesizate autoritatile competente. Daca nu o face nimeni inseamna complicitate la furt sau ca furtul nu exista deloc.

Prin urmare, bre popo Cristi Frant si matale “coana Leana” (zisa Elena Frant, pardon… sau invers…) aveti o mare vina in dezinformarea cetatenilor, a romanilor ce inca mai cred orbeste in spusele USL-ului, mirandu-se mai apoi de ce ii loveste cancerul sau somajul.

Nu am mai numarat bilele negre, sunt atat de multe ca m-am plictisit dar mai trebuie sa ii spun ceva lui Cristian Frant. Nicaieri nu m-am prezentat ca jurnalist, decat sa fiu un jurnalist ca tine mai bine ma lipsesc de treburile astea. Si pentru ca tot veni vorba de competentele tale sa iti analizam putin performanta, sa comparam blogul ala al tau insipid cu performantele mele.

Google Analytics - www.politicienii.ro
Google Analytics – www.politicienii.ro

In imagine poti vedea numarul meu de vizitatori pe ultima luna, Google Analytics spune ca sunt 8.549 de vizitatori unici fata de 3.351 cat indica infotrafic.ro ca ai tu. Pe site-ul trafic.ro se spune ca maximum absolut atins intr-o zi de site-ul meu a fost de 2.678 de vizitatori unici (CLICK AICI…) iar recordul tau pe 24 de ore a atins de aproape 3 ori mai putin, adica 1.022 (CLICK AICI…). Spre deosebire de tine care ti-ai colorat site-ul ca o carpeta tiganeasca, page rank-ul meu este dublu si nu fac publicitate pentru nimeni, nici schimburi de reclame sau link-uri.

Pentru ca tot spui ca esti reporter, fotograf si nu mai stiu ce, sa comparam numarul vizitelor in paginile noastre de youtube. Cristian Frant, are 70 de inregistrari video si din ianuarie 2011 a adunat aproape 18 mii de vizitatori (CLICK AICI… ). La mine lucrurile stau diferit… Din august 2009 am adunat destui vizitatori… 98.749, de cinci ori mai mult ca tine si am numai 24 de filme fata de cele 70 ale tale. Inca un lucru, la adresa (CLICK AICI… ) poti vedea clipul meu numit “Crin Antonescu: Domnule Mircea Geoana nu putem invinge impreuna”. Daca esti curios apsa pe statistici, numai acesta are 97.175 de vizualizari in afara celeilalte sute de mii. Pentru a te face sa pocnesti putin de invidie, afla ca aproape 85 de mii de vizualizari au fost efectuate numai pe youtube in perioada 25 noiembrie – 3 decembrie 2009, fiind cel mai vizionat promo pe internet la alegerile prezidentiale de atunci, plus transmisii la doua televiziuni seara de seara…

Invitandu-te sa-ti lasi la o parte frustrarile nedefulate astept argumentele tale fara sa conteze cat de bine fac lucrurile, partizan sau impartial, cinstit sau necinstit, platit sau nu sunt cel putin de doua ori mai bun ca tine si toate acestea sper sa ajunga la urechile presei din Resita spre a nu-ti mai acorda nimeni atentie indiferent cat de bun lingau esti.

Popo, libertatea de care ne bucuram acum permite multe… sa faci bilute in nas, sa fii sau sa devii eunuc, gay sau emo, sa tragi vanturi in lift, sa scrii petitii sa fi mai paranoic decat permite legea dar sa nu minti ca te bate si mai rau cel de sus…

© Matei DONEA – 21 Aprilie 2013

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

RO: Folosim "cookie" pentru ca Uniunea Europeana isi manifesta prostia prin orice mijloace. Oricum, noi credem in libertatea internetului, utilizarea sa responsabila si din acest motiv nu simtim nevoia sa enervam inutil oamenii. Pentru viitor, la urmatoarele alegeri Euro-Parlamentare, va recomandam sa ganditi mult mai mult cu propriul vostru cap. Utilizam cookie-uri pentru a fi siguri ca va oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de acesta situatie.
Pentru mai multe informatii va invitam in pagina "Privacy Policy"...
EN: We use "cookies" because the European Union expresses stupidity by any of means. However, we believe in the freedom of the Internet, use his with responsibility and don't feel the need to disturb people unnecessarily. For the future, to the next European Parliamentary Elections, we should think much more with our own head. We use cookies to ENSURE That we Provide the best experience on our website. If you continue to use our site you will must to accept this situation.
For more information, please visit the "Privacy Policy" page ...

Close