Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Supravegherea mea, grija politicienilor…
In pofida unui buget anual relativ sarac Romania cheltuie multe milioane de euro pentru urmarirea unor posibili teroristi si finantarea unei turme de ignoranti angajati in serviciile secrete ce nu sunt capabili sa asigure o securitate decenta, nici pentru simplul cetatean dar nici pentru institutiile statului.
Demonstrandu-si incapacitatea de a opri comunicatile telefonice chiar si in puscarii, intr-un mediu strict controlat, politicienii romani readuc in prim plan legea “Big Brother” fara a se tine cont de faptul ca intarirea securitatii nationale sau lupta anti-terorista poate fi facuta prin mijloace specifice. Astfel in anul de gratie 2015, dupa ce francezii si-au dat cu stangul in dreptul la fel ca orice alt serviciu secret, le-a venit tuturor cheful sa ma spioneze din nou pe mine si pe voi cei ce cititi aici acum sau haladuiti aiurea cat e ziulica de lunga pe campiile virtuale ale internetului. Anul trecut s-a demonstrat clar ca americanii au spionat-o timp indelungat pe “madam” Angela Merkel, cea mai tare femeie din lume si cu toate acestea contra-spionajul german nu s-a apucat sa-si exorcizeze cetatenii.
Dupa anul 2001, in Statele Unite, s-a emis un document legislativ numit “patriot act” prin care unele servicii secrete, in special National Security Agency (NSA), avea dreptul sa faca tot felul de magarii privitoare la perchezitionarea unor locatii sau provideri de internet in scopul detectarii comunicatiilo efectuate de celulele teroriste.
In lumea informatica, de o lunga perioada de timp, sunt binecunoscute cererile adresate de serviciile secrete americane unor mari companii cu activitate in domeniul informatic. Ma refer aici la Google, Apple si Microsoft. Fiecare dintre acestea au fost obligate sa trimita informatii despre traficul de date sau mesaje, “recompensa” pentru aceste companii fiind posibilitatea unei expansiuni aproape nelimitate de care in trecut Microsoft nu s-a bucurat fiind amendata anual cu multe sute de milioane de dolari.
Probabil pe vremea lui Bill Gates gigantul din Seattle refuza punerea la dispozitia agentiilor americane a datelor despre comunicatiile clientilor sai, finalmente a inteles ca trebuie sa aleaga intre ideologie sau faliment si s-au dat “pe brazda” scapand de amezile ce-i impovarau bugetul…
Char daca nu are un rezultat multumitor pentru “curiosi”, contracararea fiind destul de facila la un nivel mediu de cunostinte, situatia Microsoft a va ramane in istorie prin faptul ca a facut mai mult decat sa raspunda unor simple solicitari. Sistemul de operare Windows 8 cu derivatele sale ofera posibilitatea unui serviciu de securitate de a accesa de la distanta orice computer de pe pamant fara ca proprietarul sa stie acest lucru.
Nota bene: in momentul actual folosesc cu insistenta un Windows 8.1 dar o fac pentru ca mi-am dorit un anumit tip de laptop iar autoprotectia imi sta la indemana.
Bine, bine… daca in fond statul se considera indreptatit sa stie unele lucruri privitoare la cetatenii sai sunt tare curios sa imi explice cineva cum se impaca aceasta “curiozitate” cu prevederile constitutionale ale Romaniei (art. 23) in care se spune ca subsemnatul sunt nevinovat atata timp cat o instanta de judecata nu a stabilit fara drept de apel faptul ca “am calcat pe bec”. Cum se impaca, de asemenea, cu articolele 28, 29 si 30 din aceiasi constitutie ce statueaza confidentialitatea corespondentei si a libertatilor individuale, inclusiv cele de exprimare publica?
Hai sa le spun eu celor ce sunt curiosi din fire ca subsemnatul, cu numai 3 – 4 mii de euro il pot trimite oricand pe “mister” Johannis direct in Rai, calare pe o explozie de mai mare frumusetea, iar pentru a ma impiedica sa fac asta noul nostru presedinte va trebui sa-si petreaca urmatorii ani de mandat inchis intr-un bunker si cu 10 lacate la usa, motiv pentru care il intreb pe seful securitatii prezidentiale daca stie ce este acela un octocopter?…
– Nu stie?… Sa caute pe “goagle”!
Daca acelasi “securist” nu are idee ii explicam faptul ca nu este niciun efort pentru nimeni sa ajunga intr-un loc public unde poate conspira cu orice musulman isi doreste, direct de la masa unui restaurant. De exemplu numai in Piata Operei din Timisoara exista cateva zeci de conexiuni WiFi nesecurizate pentru ca sunt deschise utilizarii tuturor clientilor unui local.
Pentru moment nu o sa fac nimic, o sa mai “bomban” pe ici si pe dincolo, bineinteles este sub demnitatea mea sa… Nu o fac indiferent de ce spune doctrina Reagan iar acest lucru inseamna ca romanii trebuie si ei sa priveasca adevarata dimensiune a incompetentei unui guvern ce-si aroga dreptul de a stii el unele lucruri despre mine indiferent daca am facut sau am de gand sa fac unele acte ilegale, indiferent daca exista sau nu legislatie.
Acestea sunt “mesaje” iar daca ai urechi le auzi, nu conteaza limitarea accesului la cartelele telefonice pre-pay cu care in fond pot fi de acord. sunt indignat atata timp cat nu fac nimic dar statul securisto-politienesc isi manifesta curiozitatea in ceea ce ma priveste cu toate ca in peste doua decenii de utilizare intensiva a internetului nu m-a preocupat nimic de care sa imi fie rusine.
Una peste alta sunt sigur ca securistii romani nu sunt capabili sa previna un act terorist nici daca sunt infiltrati in camera unde se aranjaza toate faptele iar acum imi vine in cap accidentul de avion din Muntii Apuseni in care a murit Adrian Iovan. In cercetari se mentioneaza faptul ca au fost trimise coordonate de catre copilotul avionului dar acestea au fost inversate de cineva, adica s-a trimis latitudinea in locul logitudinii si invers.
Acum si atunci s-a pus intrebarea, “…oare cat de tampiti trebuie sa fie angajatii de la STS si SMURD pentru a nu intelege aceasta inversare”?… Daca nenorocitii aia transmiteau date eronate ce corespundeau unei locatii din Pacific, ce faceau incompetentii de la STS si SMURD-ul lui Raed Arafat, trimiteau o barca de la Braila sa salveze un pescar in Hawaii?