Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Rusine, doliu national din nimic si pentru nimic
Guvernul Romaniei a declarat o zi de Doliu National dupa decesul Reginei Ana si cred ca nu trebuia sa faca acest lucru din moment ce nu avem un rege, nu avem un rege sau o regina care sa merite respectul nostru, care n-a condus Romania nici macar o secunda.
Sunt convins ca nu sunt prea multi de acord cu opinia mea si din acest motiv am sa o argumentez.
Datorita pierderilor teritoriale din 1939, moment dupa care URSS-ul a fost considerat de romani ca stat agresor, in 22 iunie 1941 Romania intra in razboi impotriva imperiului rosu condus de I.V. Stalin, lucru producandu-se si sub influenta unei politici filo-germane. Resortul intrari in razboi de partea “axei Berlin – Roma – Tokyo” are o mai mica importanta in acest moment dar au o foarte mare insemnatate miile de morti inregistrati in cea mai mare conflagratie pe care omenirea a cunoscut-o.
Pierderile umane inregistrate de Romania in cel de al doi-lea razboi mondial sunt cutremuratoare: morti 93.326 iar prizonieri si disparuti 341.765 de militari. Dintre acestia, pe frontul de est impotriva URSS au cazut la datorie:
⦁ Morti 72.291 militari;
⦁ Prizonieri si disparuti 283.322 soldati si ofiteri.
Cifrele pot sa nu fie exacte, intr-un razboi nu sunt niciodata exacte dar jertfa armatei romane in luptele impotriva URSS a fost de aproape 360.000 de militari morti, disparuti si prizonieri de razboi. Tuturor acestora li se adauga pierderile din timpul luptelor de partea “aliatilor”, inca 21.035 morti alaturi de 58.443 prizonieri si disparuti. Drama armatei romane sa manifestat acut in perioada de dupa lovitura de stat din 23 august 1944 si a continuat pana la semnarea conventiei de armistitiu din 12 septembrie 1944, perioada in care trupele sovietice au capturat un numar de aproximativ 160.000 militari. Din totalul de peste 283.000 de militari ajunsi prizonieri sau disparuti in URSS, doar 80.000 s-au mai intors acasa.
La toate acestea se adauga drama zecilor de mii de deportati de dupa razboi in Siberia sovietica, cei aproximativ 65.000 de civili romani morti, inclusiv 20.000 de morti in timpul ocupatiei sovietice din Basarabia si Bucovina in perioada 1940 – 1941 si aproximativ 40 – 50.000 de militari romani morti in cadrul armatei ungare ce a participat la luptele din cel de al doi-lea razboi mondial.
Mihai I l-a arestat pe Antonescu dupa ce aproape ca pierduse razboiul, avea dreptul sa-l schimbe pe maresal pentru ca era suveran in ’44, dar ce a facut “regele” sa impiedice intrarea Romaniei in conflagratie se intreaba cineva? In fond, Mihai I s-a laudat cu victoriile armatei conduse de Ion Antonescu iar cand acesta n-a mai fost bun l-a arestat, “Maurul si-a facut datoria, Maurul poate sa moara”. In tara asta, condusa mai mult de interese, traiesc oameni ce si-au sacrificat tineretea pentru regalitate. Socrul unui prieten, pentru a vorbi numai de cei ce ii cunosc, si-a lasat acasa sotia si a plecat din Banat spre Moscova. S-a intors pe jos din Siberia, asta i-a luat doua decenii!…
Bunicul meu a avut mai mult “noroc”. Rusii nu l-au capturat la Stalingrad, avand astfel ocazia sa se retraga inapoi sub presiunea armatei rosii si pentru a ajunge mai tarziu tocmai in Slovacia de astazi, la Banska Bystrica. De la poalele muntilor Tatra, s-a intors sa-si revada copii iar comunistii adusi in tara de cel pentru care luptase patru ani i-au luat pamantul, l-au obligat sa pribegeasca spre zarile banatene pentru a deveni un robot asezat la temelia comunismului.
Mihai de Hohenzollern-Sigmaringen a ajuns rege prin vointa vremurilor dar n-a fost niciodata Regele romanilor, i-a tradat de fiecare data cand a avut ocazia, ulterior si-a luat numele de Mihai I-ul de Romania dupa ce la inceputul anilor 2000 a intrerupt relatiile sale cu Casa Hohenzollern-Sigmaringen, o clara dovada a faptului ca monarhiile europene nu-l recunosc ca atare.
Vorbind despre abdicare Traian Basescu i-a spus Regelui Mihai ca este un tradator iar toata lumea i-a sarit in cap. Ascultandu-i pe eruditii intr-ale istoriei romanesti, in urechea stanga imi rasuna un “kazacok” iar in dreapta un mars funerar pe notele caruia se indreapta catre eternitate Ion Diaconescu, inca unul dintre martirii de care ar trebui sa fim mandri.
Spre deosebire de Presedintele Traian Basescu, totusi, cred ca 23 august 1944 reprezinta momentul de cotitura, ziua cand camarila regala a infaptuit capitularea in fata rusilor. Tradarea din vara lui 1944, tradarea, da… pentru ca asa o definesc dictionarele. Regele si curtenii lui au decis, in doar cateva zile, soarta a mai mult de 160.000 de soldati romani capturati de rusi dupa 23 august 1944 si trimisi in stepele asiei, in minele de la Vorkuta sau prin Siberia, viitorul Romaniei si soarta a zeci de mii de disidenti. Decizand astfel ca mortii din Rusia, Ungaria Cehoslovacia si Austria sunt inutili.
Care au fost rezultatele Regelui Mihai dupa trecerea de partea aliatilor este greu de definit. Strategic a insemnat o tradare a intereselor neamului. A renuntat la tinuturile basarabene, bucovinene si la Herta, mare parte dintre ele teritorii romanesti din cele mai vechi timpuri. Lovitura de stat a insemnat o victorie pentru rusi, acestia reusind sa strabata Romania fara efort, sa “elibereze” Bulgaria si restul Balcanilor.
Din punct de vedere tactic trupele sovietice au reusit sa depasasca muntii Carpati in deplina siguranta iar regalistii sustin ca actul de la 23 august 1944 a contribuit la scurtarea razboiului, o lupta in trecatorile carpatine ar fi oprit-o in loc mai mult de jumatate de an si sa sufere pierderi de sute de mii de oameni. In fond, nu este niciun adevar aici, la capacitatea militara pe care o aveau rusii in ’44 erau capabili sa treaca peste orice obstacol. O dovada concreta este faptul ca le-a fost indeajuns o saptamana sa zdrobeasca armata japoneza de “Guandun” cu un milion de oameni in zona sud-estica a Chinei si Coreea. Aproape dezarmati si de 3-4 ori mai putin numerosi decat rusii, romanii nu aveau cum sa reziste, razboaiele “in munti” sunt valabile la nivelul evului mediu nu in secolul XX.
Comunistii adusi la putere de evenimentele din 23 august 1944, incercand sa se scuze, au motivat tradarea cu scurtarea razboiului si evitarea distrugerii nationale. Acestea sunt doua lucruri binecunoscute pe care nu le poate sustine nimeni, ungurii au fost mai loaiali decat noi si uite ca n-au disparut de pe pamant! Spre deosebire de maghiari, prin tradarea regala romanii au spus mai tarziu ca “ne-a placut sa fim violati”. In privinta scurtarii razboiului trebuie sa fim realisti, chiar daca am dubii in privinta sinceritatii noastre.
Recompensa venita pentru Regele Mihai dupa incheierea razboiului, a fost una menita sa-i gadile orgoliul. O decoratie de la americani si una de la rusi, Stalin acordandu-i cea mai mare distinctie de razboi: Ordinul Victoria (“Pobeda”), pe care a primit-o atat Roosevelt cat si Churchill.
– Liderul comunist albanez Enver Hodja considera ca Mihai a fost decorat de Stalin datorita capitularii sale neconditionate in fata sovieticilor, scutindu-i pe acestia de la o serie de pierderi umane si materiale incalculabile.
Ce-i da dreptul regelui tradator sa se afirma ca erou in fata celor pe care i-a trimis la ocna prin faptele sale de tradare, a celor ce au infundat puscariile comuniste si miile de martiri dupa anul 1944?
Mi-ar fi rusine…
Cu un rege ce n-a domnit niciodata in adevaratul sens al cuvantului, “Reginei Ana” refuz sa ii acord vreun onor in afara celui crestinesc. A fost doar consoarta celui ce peste decenii a transformat monarhia romaneasca intr-o adunatura de “clauni”, iar acest lucru nu atrage niciun merit pentru nimeni atata timp cat este mai usor sa cazi in desuetitudine decat sa-ti poarti cu demnitate crucea personala.
Iar pentru ca toate, toate aceste realitati trebuiau sa poarte un nume, si-a spus… Regele Mihai si Regina Ana.
Citi ani aveati dvs.in 1944 de vorbiti asa de taios la adresa suveranului Romanii? Spuneti -mi va rog ce ati facut dvs in perioada cind aveati 22-24 de ani ?Regele la 22-24 de ania luat o hotarire decisiva prin arestarea lui Antonescu a scurtat razboiul cu circa 6 luni in care puteau muri alte zeci de mii de romani si daca vreti va dau si alte argumente.Mai intii astept raspunsul dvs-Ce ati facut dvs la virsta de 22-24 pentru Romani a? Si daca vreti sa stiti altii au fost tradatorii care ne-au vindut la Yalta
Din august 44 si pana cand aveam sa ma nasc eu urma sa mai treaca undeva la un sfert de veac, deci nu se pune, prin urmare aveam tot atatia ani cati aveam pe vremea lui Stefan cel Mare si a lui Burebista! Sesizezi ce am spus? Luam in calcul faptul ca nu am tradat (sub nicio forma, pe nimeni), pun de partea mea faptul ca am incasat prima amenda de la securitatea comunista pe cand aveam numai 17 ani, pun la socoteala suferinta romanilor si pun la socoteala mult mai mica suferinta a familiei mele, plus a celor cunoscuti mie.
Nici ungurii nu au tradat pe nimeni, au ramas alaturi de Hitler pana cand au fost infranti si dupa razboi au trait mai bine decat noi, au avut chiar curaj sa lupte impotriva sovieticilor. Aveti o gandire bolnava, daca nu am fost medic nu am voie sa discut despre ei, daca nu am fost miner nu am voie sa critic mineritul, daca nu am jucat fotbal inseamna ca nu pot sa ii fluier pe tricolori?
Va spun eu, am o educatie care va depaseste, am si un creier care obisnuieste sa gandeasca singur fara sa astepte ordine
Pretul platit de unguri este ardealul pe care nu l-au primit inapoi… Pret pe care puteam noi sa il platim daca nu intorceam armele.
Andrei, te afli intr-o profunda eroare, la fel ca toti romanii “buni doar la bafe”… La “Dictatul de la Viena” rusii n-au participat iar Moscova a recunoscut modificarea teritoriala intr-un mod tacit fara o recunoastere oficiala. De asemenea, negocierile romano-sovietice dinainte de 23 august 1994 pivind viitorul transilvan nu sunt sustinute de o documentatie arhivistica, URSS nu avea un interes concret in afara celui politic iar Romania a fost recunoscuta ca tara co-beligeranta doar cu jumatate de gura.
De asemenea, esti intr-o profunda eroare si prin faptul cand insinuezi ca eu asi fi spus ca ungurii au trait bine. N-am spus asta, cand mentionam faptul ca ungurii au ramas cu Hitler si n-au disparut ca natie ma refeream la binecunoscutul argument prin care se spune ca Romania urma sa dispara ca natie daca se opunea inaintarii armatei sovietice. Uite, ungurii s-au opus rusilor, au platit cat au platit, au pierdut teritorii, razboiul, au avut invazii “fratesti” dar totusi au supravietuit.
Cu Hitler spui ca pierdeam Ardealul dar cu Rusii am pierdut Moldova si trebuie sa fim de comun acord ca Hitler a promis o negociere a problemei dupa incheierea razboiului. Sigur, nu putem stii ce urma dar interpretezi inca o data gresit ce am spus.
Cum spuneam, romanii s-au intors cu spatele si mai tarziu au sustinut ca “le-a placut violul”
lasa nepoate sa te laude altii.ca dupa cele scrise de tine se vede de departe cum ai fost educat,ti-a intrat minciunile comuniste in cap,dupa 47 incoace nu s-a mai pomenit nimic de regi,doar de rusi,pacat baiete,mare pacat istoria nu se invata la birt si poate si faptul ca ce naste din pisica ………
TACI DRACU BAI EMILE CU SUVERANII TAI CEI HOTI, MARS LA COTET NEMERNICULE, TU SI ALTII CA TINE…
Trăim vremuri de comedie și bâlci ieftin după o perioadă de neocomunism postrevoluționar.
Ținem doliu național pentru pentru o duduie care a murit la 92 de ani și care nu ne știa măcar limba, consoarta unui exrege, o lichea de bani gata, un mare amator de mașini de lux, un trădător de neam și de țară.
Această familie, cu o nesimțire grasă, s-a bucurat din plin de bunurile și privilegiile luate de la acestui popor, fără să-i pese vreodată de el.
Trăim vremuri de comedie și bâlci ieftin după o perioadă de neocomunism postrevoluționar.
Ținem doliu național pentru pentru o duduie care a murit la 92 de ani și care nu ne știa măcar limba, consoarta unui exrege, o lichea de bani gata, un mare amator de mașini de lux, un trădător de neam și de țară.
Această familie, cu o nesimțire grasă, s-a bucurat din plin de bunurile și privilegiile luate de la acestui popor, fără să-i pese vreodată de el.
Trăim vremuri de comedie și bâlci ieftin după o perioadă de neocomunism postrevoluționar.
Ținem doliu național pentru pentru o duduie care a murit la 92 de ani și care nu ne știa măcar limba, consoarta unui exrege, o lichea de bani gata, un mare amator de mașini de lux, un trădător de neam și de țară.
Această familie, cu o nesimțire grasă, s-a bucurat din plin de bunurile și privilegiile luate de la acestui popor, fără să-i pese vreodată de el.
Sunt absolut de acord cu dvs.
Ar mai fi afacerea cu tablourile dar s-o lasam asa.
Din pacate monarhia romana se rezuma la Carol I . Restul s-au “romanizat”.
Al dvs. Fost elev : Neculai Rusu
Culmea ca presa din anglia nu da nici o basina pe moartea “reginei” .
Tot e bine ca nu avem funeralii nationale.
Pentru padurile disparute sau pentru comorile deja arvunite…. Cand plm tinem doliu national?
Pentru padurile disparute ….. Pentru comorile deja arvunite….
Pentru tezaur…..
Cand dracu tinem doliu national?
Sunt bucuros ca incep sa apara informatii, care sterg comentarile festiviste si laudarosenia caracteristica de a transforma insuccesele sau tradarile in victorii sau acte de cutezanta
Actul dela 23 August a fost relizat sub directa coordonare a tradatorului de neam si tara Emil Bodnaras – ofiter dezertor din armata romana, ofiter in armata rosie parasutat in romania in acea perioada