POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Socant sau nu, Luca Malaiescu ramane primar

Edilul luca Malaiesu a castigat la Inalta Curte de Casatie si Jusitie

Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a judecat astazi si a admis recursul declarat de primarul Luca Malaiescu impotriva deciziei Agentia Nationala pentru Integritate, casand sentinta civila 173 din 2015 pronuntata de Curtea de Apel din Timsoara – Sectia contencios administrativ si fiscal.

Dupa cum se stie, Agentia Nationala pentru Integritate (ANI) a stabilit in anul 2014 ca edilul se afla in incompatibilitate cu functia de primar din moment ce la data alegeri sale ca edil al orasului Otelu Rosu (2012) avea si calitatea de administrator al unei firme dar conform deciziei adoptate de ICCJ primarul Luca Malaiescu este nevinovat.

In fapt ICCJ constata ca inadmisibila interpretarea dispozitiilor art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr 161/2003 si caseaza sentinta CA – Timisoara. De asemenea, anuleaza Raportul de evaluare nr. 39400/G/II din 08.10.2014 emis de ANI, pe care o obliga la plata sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata catre reclamant, edilul Luca Malaiescu.

Asa cum am mai scris, situatia a rezultat in urma faptului ca edilul si-a creat o firma in anul 2006 dar care nu a functionat niciodata. Fiind mandatat pe patru ani sa o administreze a neglijat in anul 2010 sa declare nul un mandat care si asa ajunsese la final. In mod normal, nimeni nu se gandeste sa mai declare ca nul ceva ce este nul de drept. Totosi, ca asa este in Romania uneori, ANI a gasit de cuvinta sa-l implice pe edil intr-un proces care l-a final s-a dovedit neintemeiat.

O data cu incheierea acestui proces care obliga ANI la stabilirea unei corecte decizii, sunt convins ca in orasul Otelu Rosu vor rasufla usurati foarte multi cetateni data fiind simpatia deosebita de care se bucura primarul Luca Malaiescu in localitate.

Intrebandu-l pe edil ce planuri ar fi avut, daca ICCJ pastra sentinte vechile decizii judecatoresti acesta ne-a spus: “Ma cunosti de foarte multa vreme si in acelasi timp cunosti ca sunt un foarte bun jucator de sah, implicit aveam doua sau trei planuri alternative. Cu vadita placere pentru situatia actuala primarul a continuat discutia spunand ca “in afara unei activitati din sectorul particular, unul dintre posibilele capitole in care m-as fi angajat era o adeziune la partidul Pro Romania condus de fostul premier Victor Ponta care mi-a facut invitatia de a conduce organizatia Caras Severin”, ne-a spus edilul.

Cu toate ca pana acum edilul Luca Malaiescu nu a solicitat despagubiri din partea nimanui, acesta se gandeste serios sa actioneze in judecata Agentia Nationala pentru Integritate din moment ce a efectuat cheltuieli importante pentru a se apara, avand de suferit chiar si neplaceri de imagine dupa ce mass-media l-a acuzat de tot felul de lucruri nemeritate.

Felicitari edilului iar noi urmeaza sa revenim cu amanunte.

© Matei DONEA – 20 Iunie 2018

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy