POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Reper24 si deputatul Ion Mocioalca trag cu tunul in prosti, la Resita

Isi doreste deputatul Ion Mocioalca sa fabrice tunuri la Resita sau nu?

Tunurile pe care le va face PSD la Resita nu prea pot fi numite astfel, de calibrul 30 mm sunt doar putin mai groase decat degetul mijlociu, dar daca ei vor sa le numeasca astfel nu ne punem cu ei si nici cu presa locala, mare parte platita de primariile din aceasta zona, sa trambiteze victoriile social-democratilor prin reluarea productiei la intreprinderea Arsenal si asta datorita luciosului deputat Ion Mocioalca, cel care nu raspunde la intrebari daca nu sunt adresate de teagma laudatorilor.

Cam toata lumea a sarit in sus, dupa un articol scris de publicatia online Reper24, de acolo s-a auzit de supararea deputatului Ion Mocioalca pe bucuresteni si ca acestia nu baga in seama industria carasana, aceia ce cu multa vreme in urma facea tunuri pentru armata.

Acum, pentru a explica si asa numitilor “jurnalisti”, trebuie spus ca Romania are un program multianual de dotare a fortelor armate ce se intinde pana in 2027 iar unul dintre obiectivele sale prevede achizitia unui nou transportor blindat (cunoscut ca TAB, la noi, sau APC pe plan international). Din considerente ce tin de costuri dar si de necesitatea inlocuirii actualei dotari, s-a optat intr-o prima faza pentru un contract fulger cu firma americana GDELS (General Dynamics European Land Systems), prin sucursala sa europeana din Elvetia, Mowag GmbH. Contractul prevede achizitia unui numar de 227 de blindate Piranha V ce vor fi montate la Uzina Mecanica Bucuresti cu exceptia primelor 36 de bucati ce vor incepe sa soseasca in acest an direct de peste ocean. Productia celorlalte 191 de bucati se va face, dupa cum am spus, in Bucuresti cu concursul Mowag si a unor firme din tara, plus Elbit din Israel si GDELS.

Al doi-lea program, despre care s-au pornit sa scrie “jurnalistii” de la Reper24 – la probabila sugestie venita din partea deputatului Ion Mocioalca, urmeaza a fi realizat impreuna cu firma germana Rheinmetall Land Systems si prevede constructia unui TAB nou pornind de la zero (sau aproape) ce va fi construit in perioada 2020 – 2034. Trebuie spus ca va mai trece multa apa pe Dambovita pana ce se vor strange primele suruburi. In primul rand, proiectul se afla intr-o intarzaiere fantastica iar daca lucrurile se misca alert vom avea primul prototip spre finele anului 2019.

Vorbind despre intarzaiere si mentionarea directorului Marius Ioana de la ROMARM, subliniere facuta de Reper24, cred ca lucrurile sunt cel putin deplasate. Chiar sunt total deplasate iar cand ma refer la acest lucru am in vedere cele spuse de trambitasii deputatului la adresa directorului ROMARM, acuzat ca incetineste proiectul noului TAB. Cei de la Reper24 spun despre Marius Ioana ca nu-si doresti o colaborare cu Arsenal Resita, asta pentru ca societatea este un fel de ruina. Baieti, o fi avand Ion Mocioalca vreun favorit cu care sa-l schimbe pe Marius Ioana?

Discutiile despre realizarea unui TAB impreuna cu nemtii dateaza de aproape 3 ani iar directorul conduce ROMARM-ul de doar 6 luni. Ma intreb daca deputatul Ion Mocioalca si trambitasii lui cunosc aceste amanunte sau daca deputatul a pregatit un inlocuitor? Dupa 3 ani in care nu s-a facut aproape nimic, zbiara unii ca prostii pentru intarzaieri. Ati uitat toti cine conduce Romania, cine formeaza guvernul, parlamentul? In timp ce era Ministrul Economiei, Mihai Fifor, prietenul deputatului carasan, vizita anul trecut Arsenal Resita si spunea ca tot ce s-a facut pe acolo este depasit sau nu mai prezinta interes.

Mihai Fifor, Ion Mocioalca la Arsenal Resita
Mihai Fifor, Ion Mocioalca la Arsenal Resita

Ajuns Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a continuat sa deruleze programul multianual de dotare a armatei prin trimiterea scrisorii catre parlament, asa cum prevede legislatia achizitiilor strategice ce depasesc 100 milioane euro, iar scrisoarea respectiva a trecut prin comisiile reunite pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala dar nu are nicio sansa sa ajunga in plen pana incolo prin toamna. Acum e vacanta!

Chiar mai mult de atat, studiind activitatea deputatului carasan Ion Mocioalca, ne-a atras atentia o declaratie a sa din 2014 in care lucrurile sunt exact pe dos fata de cele ce le spune seful publicatiei online Reper24 din Resita. Vorbind despre Intreprinderea Mecanica Resita (Arsenal), in perioada cat a condus Comisia de Aparare din Camera Deputatilor, deputatul Ion Mocioalca declara pentru Radio Romania Resita ca (citam): “Sansele de relansare sunt minime, chiar daca Guvernul a anulat datoriile uzinei”, gata cu citatul si cu credibilitatea asa-zisilor jurnalisti de la Reper24.

Deci, “cine pune talpa” proiectului, Marius Ioana sau Ion Mocioalca si social-democratii lui? Sunteti naivi, asa a ajuns PSD la conducere si “v-o trage fara regret”…

Deci, stiu ca nu se incepe cu “deci” – aveti ceva impotriva?… Deci, cum dracu’ a reusit deputatul Ion Mocioalca sa determine statul sa comande 72 de tevi de tun la Resita cand Rheinmetall nici nu a inceput sa proiecteze TAB-ul? Nemtii nici nu stiu daca vor demara proiectul pentru ca scrisoarea trecuta prin comisiile parlamentare prevede finantarea cercetarii cu 228 milioane euro iar din acesti bani Romania nu a dat inca niciun leut. Crede Mocioalca, si jurnalistii ce-l tamaiaza, ca “sunand la Bucuresti” se pun nemtii pe treaba de dragul lui?

Mai este o posibilitate, una mica… Numai ca la aceasta refuz sa ma gandesc de dragul deputatului Ion Mocioalca. Bre, omul nu stie pe ce lume traieste, vorbeste gura fara el dar “a ciupit” o informatie de undeva si cum stia de Rheinmetall a zis ca aia e, trebuie sa se bata cu caramida in piept sa il vada lumea cat se osteneste pentru “paureni”. De unde sa stie Ion Mocioalca ca sunt doua proiecte in Romania, de unde sa stie ca contractul cu americanii e batut in cuie si are termene precise? Totusi, trebuia sa arate la prostii care il voteaza cum se zbate el pentru ei si a zis ca Rheinmetall face tunuri la resita.

GHINION! Asa se intampla cand ajungi sef in Comisia de Aparare doar pe considerentul relatiei nas – fin pe care o are cu Victor Ponta, seful PSD de atunci. GHINION, s-au schimbat sefii si lui Ion Mocioalca nu-i ramane altceva de facut decat sa spumege.

Revenind putin la proiectul de dotare cu 227 de TAB-uri americane Piranha V, vreau sa spun ca in afara de UM Bucuresti integrarea componentelor va fi facuta cu concursul mai multor firme din Romania printre care se spera sa fie Arsenal Resita, UM Moreni si mai ales Elmet International Bacau. Tabul va fi dotat cu o turela israeliana Elbit UT30MK2 MT30 ce probabil va fi construita la Bacau, Elmet furnizeaza deja componente in Israel, iar tevile tunului american Orbital ATK MK44 ABM 30mm vor fi, probabil, fabricate la Resta. Va invit sa admirati tunul respectiv montat pe o turela Kongsberg dar in varianta mai mare, 40 mm, ca americanii nu se incurca cu jucarii.

Partea “funny” e ca toate cele 72 de tevi de tun nu sunt mare lucru, sunt doar niste betisoare pe langa ceea ce fabrica anterior Arsenal Resita. La diametrul lor de 30 mm sunt ceva mai groase decat degetul mijlociu 😀 , daca intelegeti ce vreau sa spun…

Elbit MT30MK2
Elbit MT30MK2

Sa nu uit, grozavii “jurnalisti” caraseni si luciosul lor sef social-democrat zic ca altii zic despre avantajul unei anumite achizitii de la la o anume “R&D” (ne tin in suspans astia de la Reper24 si nu ne spun cine este “R&D) ori ca ar fi mai buna o intelegere cu americanii pentru ca “marele licurici” sa ne doneze din echipamentul lor pe care-l retrag din Afganistan prin baza de la Mihail Kogalniceanu – Constanta.

La capitolul acesta o sa sparg eu ghiata, fix pe caldura asta de afara, spunandu-va ca habar nu aveti ce vorbiti. Primo, ii rog pe toti “sfertodoctii” din presa carasana specializata in pupat condurul deputatului Ion Mocioalca sa ne spuna la ce se refera, asta pentru ca “R&D” nu se refera la nicio firma si nu este nicio firma. “R&D” este abrevierea simplului proces “Research and Development”. Care cum ar veni, R&D = Research and Development sau “Cercetare si Dezvoltare” in limba bastinasilor nostri.

Mai puneti si voi mana pe o carte, nu doar pe ordinele de plata de la primarii.

In privinta cedarii unor echipamente, donarea celor ce trec pe la baza Mihail Kogalniceanu, eu cred ca aveti febra. Aflati ca asa numita “retragere” americana din Afganistan a fost reevaluata si oprita inca de pe vremea presedintelui Barack Obama iar presedintele Donald Trump solicita tot timpul ca tarile NATO sa isi suplimenteze efectivele din Afganistan. Mai mult de atat, chiar astazi, din mijlocul summit-ului NATO de la Bruxelles presedintele Klaus Johannis a anuntat ca Romania isi va suplimenta fortele in Afganistan de la 700 undeva la 950 de militari si civili. Deci, de unde dracului retragere si donatie de echipament?

Nu stim daca isi doreste deputatul Ion Mocioalca sa se fabrice ceva la Arsenal Resita, prin interpusi nu stim daca vrea sa preia intreprinderea dar stim sigur ca minte cu nerusinare.

Noapte buna copii, e mai bine pentru toti…

© Matei DONEA – 12 Iulie 2018

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

3 Comments
 1. Andrei says

  Mocioalca minte de patru mandate. Uitati-va doar la judetul pe care-l reprezinta !
  Suntem la coada majoritatii clasamentelor, dar nu intereseaza pe nimeni.

  1. Matei DONEA says

   Romanii nostri nu au capacitate autocritica 🙁 La o alta scara am observat asta si la americani. In timpul alegerilor prezidentiale am vorbit cu mai multi oameni din Statele Unite si multi il sustineau pe Trump doar pentru ca intentiona sa puna america pe primul loc. Cred, acum, ca isi blesteama zilele si este doar inceputul

  2. Cristian B says

   Minte de 5 mandate, dar ce mai conteaza? Pt PSD se vede cum se strange latul

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

RO: Folosim "cookie" pentru ca Uniunea Europeana isi manifesta prostia prin orice mijloace. Oricum, noi credem in libertatea internetului, utilizarea sa responsabila si din acest motiv nu simtim nevoia sa enervam inutil oamenii. Pentru viitor, la urmatoarele alegeri Euro-Parlamentare, va recomandam sa ganditi mult mai mult cu propriul vostru cap. Utilizam cookie-uri pentru a fi siguri ca va oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de acesta situatie.
Pentru mai multe informatii va invitam in pagina "Privacy Policy"...
EN: We use "cookies" because the European Union expresses stupidity by any of means. However, we believe in the freedom of the Internet, use his with responsibility and don't feel the need to disturb people unnecessarily. For the future, to the next European Parliamentary Elections, we should think much more with our own head. We use cookies to ENSURE That we Provide the best experience on our website. If you continue to use our site you will must to accept this situation.
For more information, please visit the "Privacy Policy" page ...

Close