Parerea ta conteaza, scrie-ne !
In Otelu Rosu simtim la fel, concert incendiar cu Lidia Buble
Zilele orasului din Valea Bistrei
A sasea editie a Serbarilor verii – Zilele orasului Otelu Rosu, desfasurate la sfarsitul saptamani trecute, a adus in fata locuitorilor de pe Valea Bistrei o serie intreaga de spectacole si mai ales un incendiar concert sustinut in fata catorva mii bune de spectatori de tanara artista Lidia Buble.
Gazdele, reprezentate in primul rand de primarul Luca Malaiescu – alaturi de Consiliul Local, Casa de Cultura din Otelu Rosu si Asociatia Culturala PORDAMPI – Timisoara, au reusit sa aduca in fata spectatorilor o serie intreaga de artisti apreciati de toti romanii. Astfel, in prima zi a Serbarilor verii si-au facut aparitia pe scena artisti de muzica folclorica printre care I-am regasit pe: Petrica Moise, Zorica Savu, Alina Stancu, Cristina Tacina, Maria Didraga si Ion Dragan.
In a doua seara a festivalului, momentul in care s-a atins “varful de sarcina” pentru intregul festival, in fata gazdelor si-au facut aparitia cei ce au asigurat preambulul solistei Lidia Buble iar printre acestia i-am regasit pe: Lucian Petrila quartet, Teo Catarov Band, Gloria & Balkan si Nane. Luata in ansamblu, prestatia artistei i-a facut cinste in pofida unei sonorizari bazate mai mult pe numarul de wati decat pe calitate si absenta oricarui bis ne-a facut sa credem ca nu este decat o tanara nerabdatoare sa se intoarca la iubitul gelos (probabil) ce o astepta in interiorul Casei de Cultura locale.
Oare publicul, de pe urma caruia traieste orice artist cu talent, inseamna atat de putin pentru Lidia Buble?
Ultima seara a spectacolelor a readus in fata locuitorilor Vaii Bistrei muzica populara si de petrecere sustinuta de: Dorin Covaci, Ramona Torzan Gombos, Aura Ciobota, Cornelia Lupulescu, Nicoleta Anculia si Carmen Serban.
Pe langa imaginile fotografice, in cele ce urmeaza, va invitam sa vizionati o parte din concertul sustinut de artista Lidia Buble cu mentiunea ca filmarea s-a efectuat din aer cu ajutorul dronei ce ai intrat in posesia redactiei noastre – inregistrand astfel o alta premiera pentru jurnalismul din Caras Severin.
Nici in acest an nu au lipsit, din fata pofticiosilor gurmanzi, gratarele incinse pe care s-au fript si prajit o serie intreaga de delicatese ce fac deliciul oricarui “street food festival” plus sarmale, porumb fiert, gogosi si clatitele cu Nutela caracteristica noua romanilor ( 😀 ). Nu a lipsit nici berea sau vinurile alese dar toate acestea au venit cu preturi mult mai mari decat in alti ani. Multumim, partid iubit!
Indiscutabil, meritul cel mai important il are primarul Luca Malaiescu si care chiar daca a dorit sa nu iasa in evidenta noi am reusit sa-l surprindem in randul asistentei, alaturi de sotia sa. “Ne-am dorit, a comentat edilul sef al orasului pentru publicatia noastre, ca si in in acest an sa pastram traditia locala si sa aducem la Otelu Rosu o serie intreaga de artisti cunoscuti. Intr-o localitate mica se pot face destule lucruri daca intreaga activitate este sustinuta si de priceperea manageriala, iar eu sper ca viitorul sa aduca si alte intalniri ale localnicilor cu artisti indragiti de noi cei de aici din Otelu Rosu”.
Succint, putem concluziona ca am avut in week-end-ul ce a trecut una dintre cele mai reusite sarbatori ale carasenilor din care n-a iesit nimeni nesatisfacut de cele ce a trait, gustat sau vazut. Va mai asteptam pe la noi, in Otelu Rosu.
“Intr-o localitate mica se pot face destule lucruri daca intreaga activitate este sustinuta si de priceperea manageriala,” – Priceperea managerială ar trebui utilizată și pentru alte acțiuni, acțiuni care să aibă ca rezultat creșterea nivelului de trai în zonă. S-a făcut un astfel de spectacol, s-a delectat lumea, a ascultat și ceva muzică, dar cam atât. Mai departe ?
Mă uit peste pozele publicate de dumneavoastră și constat că în afară de copii (probabil elevi din clasele I – XII), pensionari cu nepoți, primarul și soția dumnealui, nu apare altcineva. Nu interesează pe nimeni lucrul ăsta ?
Oamenii prezenti au fost de toate varstele, fotografiile sunt aeriene sau de pe un bloc – nu ma pricep, implicit se vad mai greu fetele oamenilor daca sunt tineri sau nu. Copiii au fost destui pentru ca inca sunt in localitate, cei capabili de munca pleaca daca nu au un servici in zona. Am vazut chiar localnici care s-au intors in oras special pentru serbare, in fond pe cine deranjaza aceste serbari care se tin peste tot in tara?
N-ați înțeles. Nu chermeza în sine deranjează. Deranjează faptul că nu se fac și alte acțiuni care să aibă ca scop creșterea nivelului de trai în zonă, să nu ne rezumăm doar la două-trei zile de mâncat și băut, iar apoi să ne întoarcem la sărăcia zilnică din zonă.
Iar pentru calitatea imaginilor, recomand domnului Donea să achiziționeze o dronă mai serioasă 😛
Bugetul e zero pt investitii, asta si accesoriile sale m-a costat 65 de milioane.
Altii din judet nu au nimic 😀