POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Inaltarea crucii plus familia traditionala cu mortii si ranitii lor

Biserica si pelerinajele cu ghiolbanii pe munte, un dezastru pentru natura

Pelerinajul la crucea de pe Muntele Mic de saptamana trecuta, organizat cu prilejul sarbatoririi Inaltarii Sfintei Cruci din calendarul ortodox, a oferit Episcopiei Caransebesului un bun motiv de inchinaciune in fata potentatilor zilei din judetul Caras Severin, in special in fata deputatului Ion Mocioalca cel care beneficiaza de acest lucru.

Avertisment, va rog sa nu cititi acest material daca aveti sensibilitati pentru ca este plin de furie, injuraturi si urari pentru mortii familiei traditionale, Episcopia Caransebesului, jegurile din armata romana, Jandarmerie, toti retardati ce s-au suit pe Muntele Mic sa isi arunce gunoaiele alaturi de deputatul PSD Ion Mocioalca si liota lui de social-democrati descendenti direct din babuini.

Deputatul Ion Mocioalca, principal beneficiar al campaniei populiste, a fost si el prezent zicand ca este acolo ca pelerin dar acest lucru s-a produs dupa ce s-a deplasat cu autoturismul. Zicem acest lucru pentru ca in imaginile pe care le puteti vedea aici din timpul deplasarii, domnia sa nu apare decat sus, sus si inconjurat de alti pelerini simandicosi cum ar fi prefectul Matei Lupu (omul lui Ion Mocioalca, scos de la naftalina de ceva vreme), primarul caransebesului Felix Borcean, militari pupincuristi si liota de pomanagii veniti sa manace gustarile puse la dispozitie de Episcopia Caransebesului (oare?).

Episcopul Lucian Mic, Ion Mocioalca si urmele familiei traditionale
Episcopul Lucian Mic, Ion Mocioalca si urmele familiei traditionale

Apropo, ce legatura are Inaltarea crucii cu militarii si crucea de pe Muntele Mic? Inteleg prezenta militarilor si a Ministrului Apararii, alaturi de Majestatea Sa Margareta, la crucea de pe Caraiman ridicata la initiativa legendarului Rege Ferdinand dar pe Muntele Mic? Puteau sa ramana in Resita si sa faca pomeni, era un motiv de populism mult mai bun pentru PSD.

Ma bucur ca printre asa zisii pelerini nu s-a numarat si edilul meu Luca Malaiescu, un om cu scaun la cap ce a preferat sa curete natura din Otelu Rosu decat sa ofere un spectacol penibil de propaganda si populism.

Sunt curios sa ne spuna prea sfintia sa Lucian Mic daca Dumnezeu da dispensa pentru deputati iar acestia pot sa ajunga in fata spiritualitatii fara sa transpire prea mult ori daca aproba venirea la biserica cu elicopterul?

Zic asta pentru ca imi poate veni chef sa ma duc la catedrala din Caransebes si sa aterizez cu elicopterul direct in anvon, daca se poate.

Slugarnicia fetelor bisericesti fata de politicienii aflati la putere este binecunoscuta din moment ce Biserica Ortodoxa Romana se ocupa de aproape orice produce bani dar nu plateste nici macar un leu ca taxe catre stat. Din acest motiv a fost acceptat de fetele bisericesti din Caransebes ca la pelerinaj sa participe, pe langa enoriasi, o serie de militari, jandarmi, un spital de campanie ajuns in zona cu caravana medicala “Uniti sub Tricolor prin Sanatate” plus o serie intreaga de enoriasi specializati in milogeala.

Nu pot sa nu mentionez revolta celor care au organizat actiunea de ecologizare “Fa-ti curat pe Muntele Mic”, simpli voluntari ce in aceasta vara au adunat aproximativ 30 de tone de gunoi de pe versantii muntelui. O serie intreaga de voluntari romani isi sacrifica timpul liber, energia si chiar sanatatea sa curete natura iar ulterior apar ghiolbanii din PSD in frunte cu Ion Mocioalca, Episcopul Lucian Mic si familia traditionala din Caras Severin sa se cace direct pe efortul dezinteresat al unor iubitori de natura.

Pe Lucian Mic nu il intreb daca si-a trimis enoriasii sa curete dupa pelerinajul facut La Crucea de pe Muntele Mic dar ii spun: “Prea sfinte, sa avem pardon dar sfintenia se vede din atitudinea pe care o aveti fata de restul oamenilor, fata de natura, iar acest lucru este valabil pentru orice om”.

Cu o natura care ne inconjoara zilnic cu tot mai multe lacrimi de durere si suferinta e inutil sa transporti pelerini intr-un loc anume sa-si slveze sufletele. Lasand in urma un dezastru incredibil sufera nu doar natura, suferim toti chiar daca anterior s-au dat sfaturi de pastrare a curateniei. Neglijenta celor ce trebuiau sa pastreze curatenia trebuie sanctionata, nu mai spun ca cei ce au transportat alimentele pot fi usor recunoscuti din moment ce s-au folosit de o camioneta inmatriculata CS 31 YCE.

Preferam sa nu publicam acest material dar, in final, salutam declaratia facuta redactiei noastre de Preotul Constantin ce ne-a asigurat ca Episcopia Caransebesului va intreprinde o campanie de ecologizare a drumului spre crucea de pe Muntele Mic, a platoului si a zonei adiacente. Pana atunci ramane sa admiram urmele #FamilieiTraditionale in asteptarea unor dovezi mai palpabile decat cele spirituale si traim cu speranta ca actiunea de curatenie nu va fi efectuata de ISU ori de militarii obligati sa transporte toti cacatii ce-i deranjaza pe politicieni.

Sunt curios insa daca Biserica Ortodoxa Romana, aceia care alaturi de PSD si Liviu Dragnea se ingrijeste de “Familia traditionala”, va avea vreo opinie in aceasta situatie, va decide vreo sanctiune sau se va face ca n-a mancat usturoi si nici gura nu-i miroase? Noi credem, ca sub obladuirea bisericii este permis orice, ca biserica beneficiaza de tot, inclusiv de masina oficiala cu bodyguarzi de la SPP.

Silviu Hurduzeu, Presedintele Consiliului Judetean, ne-a spus ca anul trecut a sprijinit o campanie de ecologizare a naturii la care chiar domnia sa a participat pe Muntele Mic dar oare acest lucru ii permite sa asiste cel putin impasibil la distrugerea ulterioara a naturii?

Tot surprinzator si tot prin vocea presedintelui Silviu Hurduzeu, am aflat ca CJ-ul nu va lua nicio masura de sanctionare pentru ca nu este proprietara nici pe platou, nici pe constructia religioasa de pe platoul Muntelui Mic si ca oricum exista organe abilitate care sa decida eventuale sanctiuni.

In acest caz, se va sesiza (autosesiza) cineva, astia de la mediu? Nu cred! Cine dracu’ are curaj sa-l “faulteze” in guritza pe deputatul Ion Mocioalca ori pe ditamai Episcopul?

Ma rog, presupunem si faptul ca CJ-ul nu are in proprietate platoul de pe Muntele Mic si nici crucea de acolo, asa cum sustine Silviu Hurduzeu, dar atunci ma intreb in baza carei prevederi legislative plateste Consiliul Judetean condus chiar de Silviu Hurduzeu energia electrica consumata de reflectoarele de pe cruce, cine incaseaza chiria pentru antenele de pe platou si cam de ce a efectuat unele reparatii la drumul care urca spre platoul de pe Muntele Mic daca nu este Consiliul Judetean proprietar?

Mentionam ca Presedintele CJ-ului, Silviu Hurduzeu, ne-a promis demonstrarea faptului ca nu sunt proprietarii platoului si crucii de pe Muntele Mic dar pana in acest moment nu ne-a trimis nimic. Daca o va face ulterior o sa revenim si noi cu alte date dar il rugam sa ne trimita si o chitanta de plata a energiei electrice pentru reflectoarele montate pe cruce, sa vedem si noi cine plateste cheltuielile.

Lasand la o parte banii aruncati pe geam de militari si de jandarmi prin simpla lor prezenta, ma intreb la ce dracu a fost buna caravana aceia sanitara ce actiona in conditii improprii actului medical si care a obtinut rezultate irelevante din punct de vedere medical? Medicii militari trimisi de la Spitalul Militar Victor Popescu din Timisoara de “ministresul” Mihai Fifor, bun prieten cu deputatul Ion Mocioalca si pe care nu-l putea lipsi de populism, au prestat servicii ORL, cardiologie, analize de glicemie, stabilirea tensiunii arteriale si EKG-uri lipsite de orice relevanta din moment ce pacientii se aflau intr-un mediu cu care nu sunt aclimatizati si dupa o ascensiune montana la o altitudine de cca 1.600 metri.

Doctorii prezenti pe platoul de pe Muntele Mic nu trebuiau sa protesteze in fata unui astfel de act medical? Doar prin lipsa atitudinii lor ne arata ca sunt doar niste felceri obisnuiti sa primeasca ploconul de la pacienti si asculta orbeste de oricine ii sprijina sa isi desfasoare activitatile cotidiene de imbogatire.

Astept si reactia presei din Caras Severin, cei obisnuiti sa traiasca din banii platiti de primariile judetului si chiar de PSD, prin promisiuni de plata efectuate chiar de deputatul Ion Mocioalca in stransa legatura cu campania de promovare a referendumului “pentru familie” de luna viitoare. Ce faceti dragilor, la randul vostru o sa-i “injurati” dupa ce nu vor mai fi la conducere, asa o sa va aratati eroismul si curajul?

Halal centenar avem. Mai bine sustin #FamiliaCurata decat babuinii din cea traditionala, cei care si-au aratat “valoarea” cu ocazia pelerinajului organizat de Episcopia Caransebesului.

Baaaa, ghiolbanilor, se sinucid eroii din cauza voastra.

© Matei DONEA – 18 Septembrie 2018

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

2 Comments
  1. Sibel says

    Deh…era de așteptat…atâția ani am trait in mizerie ,si abia acum in 2018 s-au gândit sa facă curat…oamenii sunt învățați cu traiul ăsta ,fiindca pana acum nu a făcut nimeni nimic in legătură cu “mizeriile” … Chit ca ar trebui sa aibe “cei 7 ani de acasă ” si sa știe ca nu trebuie lăsată mizeria niciunde …da-o in mama ei de treaba , cat de greu e sa strângi după tine si sa arunci la gunoi ,ca nu degeaba exista gubele ! Nu ai ce sa te aștepți de la ei ,ma gândesc ca așa cum lasa pe drumuri gunoaiele , mănâncă si cu c***tul la nas ! Mie-e scârbă de lumea asta …

  2. Sibel says

    Deh…era de așteptat…atâția ani am trait in mizerie ,si abia acum in 2018 s-au gândit sa facă curat…oamenii sunt învățați cu traiul ăsta ,fiindca pana acum nu a făcut nimeni nimic in legătură cu “mizeriile” … Chit ca ar trebui sa aibe “cei 7 ani de acasă ” si sa știe ca nu trebuie lăsată mizeria niciunde …da-o in mama ei de treaba , cat de greu e sa strângi după tine si sa arunci la gunoi ,ca nu degeaba exista gubele ! Nu ai ce sa te aștepți de la ei ,ma gândesc ca așa cum lasa pe drumuri gunoaiele , mănâncă si cu c***tul la nas ! Mi-e scârbă de lumea asta..

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

RO: Folosim "cookie" pentru ca Uniunea Europeana isi manifesta prostia prin orice mijloace. Oricum, noi credem in libertatea internetului, utilizarea sa responsabila si din acest motiv nu simtim nevoia sa enervam inutil oamenii. Pentru viitor, la urmatoarele alegeri Euro-Parlamentare, va recomandam sa ganditi mult mai mult cu propriul vostru cap. Utilizam cookie-uri pentru a fi siguri ca va oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de acesta situatie.
Pentru mai multe informatii va invitam in pagina "Privacy Policy"...
EN: We use "cookies" because the European Union expresses stupidity by any of means. However, we believe in the freedom of the Internet, use his with responsibility and don't feel the need to disturb people unnecessarily. For the future, to the next European Parliamentary Elections, we should think much more with our own head. We use cookies to ENSURE That we Provide the best experience on our website. If you continue to use our site you will must to accept this situation.
For more information, please visit the "Privacy Policy" page ...

Close