POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Despre presedinte, ultima reduta a democratiei

Asa cum fac de foarte multi ani

In fata unui proces electoral, asa cum fac de foarte multi ani, imi pun pe hartie gandurile si poate alaturi de voi sa trag o concluzie pentru cui ii voi acorda increderea mea sa ne fie presedinte inca vreo cinci ani de acum inainte.

N-am prea vorbit de atmosfera pana acum dar cred ca este momentul sa spun ceva si despre asta din moment ce oamenii s-au trezit. Da, Romania traieste si nu pot sa spun cat de mult ma bucur. Nu mai suntem incrancenati ca-n primavara, momentul in care pot spune ca aveam bagajele pregatite. Sigur ca nu ma asteptam la vreo rafuiala, in fond sunt doar un mic chibit din fundul curtii, dar in cazul in care PSD-ul avea succes la europarlamentare nu vroiam – pur si simplu, sa respir acelasi aer cu ei.

Normal, sunt extrem de multe probleme si nu am pretentia sa fac o lista exhaustiva cu doleantele unui cetatean sau sa gasesc tocmai acum o rezolvare la problemele noastre, numai ca trebuie inceput de undeva si atunci cred ca votul meu il poate avea un candidat la Presedentia Romaniei ce s-ar angaja sa implementeze unele rezolvari la cateva dintre nelinistile societatii de astazi.

Vreau un presedinte care sa contribuie la reabilitarea justitiei romanesti, la reala sa independenta, iar aici cred ca e nimerita Viorica Dancila din moment ce tocmai colegii domniei sale au stricat o parte din legislatie. Democratia inseamna participarea tuturor, nu vreau sa elimin pe nimeni, toti trebuie sa contribuim la o societate echilibrata in care nu poti avea o tara impartita, una in care sa spui ca cei care au pierdut trebuie trasi pe dreapta sa-si traiasca in anonimat existenta.

Vreau ca toate partidele politice sa contribuie la restaurarea legiilor din domeniul penal, economic si mai ales la reforma constitutiei, asta din moment ce este incapacitat intregul sistem judiciar – toate parchetele de pe langa Curtile de Apel au la conducere doar procurori interimari, o stare asemanatoare de provizorat pe care o intalnim si in ierarhia de la mai multe Inspectorate Judetene de Politie.

Deci ce facem, mergem inainte cu un provizorat doar pentru ca asa le convine unora ce-si numeasc prietenii in functii care sa le asigure linistea?

Primul lucru pe care il vad necesar este schimbarea legislatiei, astfel incat sa nu mai existe posibilitatea utilizarii discretionare a resurselor statului. Imi doresc un presedinte care sa impuna reforma jandarmeriei si mai ales imi doresc sa nu avem toate ouale in acelasi cos, tot timpul am votat pentru mentinerea unui echilibru.

Va inchipuiti cum ar fi aratat Romania cu Victor Ponta la finalul unui mandat de presedinte, cu Tariceanu inca liderul din Senat, cu Liviu Dragnea sef la deputatilor si al PSD-ului plus un guvern la fel cu cel condus de cineva doar sa satisfaca dorintele liderilor lor? Va spn eu, eram un fel de stat bananier, similar celor de prin Africa si deja vanduti rusilor, sigur ajungeam un fel de stat bananier condus de baroni locali pusi pe furtisaguri.

Ma inclin in fata tuturor celor care au facut un mic pas de impotrivire, celor care au protestat sau lupta impotriva dictaturii si totalitarismului. Multumesc!

© Matei DONEA – 9 Noiembrie 2019

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.