POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Momentul adevărului, minciuni cu si despre 10 august

Ministrul de interne a acceptat functia doar de dragul unui nou fotoliu?

Degeaba avem un nou ministru la interne, e ca si pana acum cu PSD-ul chiar daca se spune ca noua guvernare o sa faca si o sa dreaga ceea ce n-au facut pana acum ailalti iar atunci cand narcisismul se termina o sa constatam ca nu e mare diferenta intre guverne, chiar imi e groaza sa ma gandesc ca toate tampeniile facute de PSD au beneficiat de intregul suport al liberalilor.

La un an de la brutala interventie a jandarmilor din Piata Victoriei, soldata cu gazarea a mii de protestatari, bataia incasata de manifestantii pasnici si la destul de mult timp dupa desecretizarea raportului din 10 august 2018, Ministerul de Interne nu si-a cerut scuze, nu i-a pedepsit pe cei responsabili si prin ascunderea raportului de anul trecut sub pulpana “secretului de serviciu” nu reuseste sa devina o institutie credibila indiferent de promisiuni sau de cine o conduce.

Saptamana trecuta l-am auzit pe Ludovic Orban cum ii cerea informatii lui Marcel Vela, care este pe persoana fizica, cel ce in calitate de ministru al internelor se ocupa de desecretizarea dosarului 10 august, moment in care asa am aflat ca mai aveau de primit inca o singura aprobare si gata.

Crunta deziluzie, cu toate ca ministru ne-a garantat desecretizarea raportului privitor la 10 august acesta l-a transformat dintr-un secret de stat in unul de serviciu – ceea ce tot un rahat in ploaie este din moment ce aia batuti de jandarmi raman orbi in intuneric.

Frate, pana la urma chiar secretele americanilor cele mai bine pazite au termen de expirare, 10 ani, 50 sau doua sute de ani. Daca ai noroc sa traiesti atat o sa afli din ce cauza a inceput al doi-lea razboi mondial ori de ce a fost impuscat Kennedy. O sa afli, dar nu de la noi, la noi secretele sunt eterne – ca de aia sunt secrete.

L-a desecretizat si apoi l-a secretizat inapoi, dupa care s-a asternut o liniste atat de tare incat ne-au piuit urechile 🙁 . Oare asta au asteptat romanii, desecretizarea dosarului 10 august si transformarea lui intr-un secret de serviciu rezervat doar organelor de ancheta?

Nu aveti si voi impresia ca prin vocea ministrului Marcel Vela, PNL-ul isi bate joc de noi la fel cum a facut Viorica Dancila si Carmen Dan?

Ma gandesc ca impotriva celor spuse de ministru Marcel Vela, trimiterile la articolul 304 Cod penal, ministrului nu i-a fost soptit de cine trebuie sau se face ca nu cunoaste articolul 277 ale aceluiasi cod penal si care, spre deosebire de cel mentionat de ministru, include aliniatul 4 unde se precizeaza: “Nu constituie infracțiune fapta prin care sunt divulgate ori dezvăluite acte sau activități vădit ilegale comise de autorități într-o cauză penală” iar aici ma refer fie si numai la ascunderea insemnelor de identifcare a jandarmilor..

In fata atator evidente ce catalogheaza actiunile din 10 august ale jandarmeriei ca ilegale, exista mii de inregistrari video si sute de mii de fotografii, chiar presedintele Johannis vorbea despre un clar abuz al statului – precizari facute cu cateva zile in urma. Nu poate exista nici o autoritate care sa sanctioneze pe cineva daca ar prezenta acest raport din moment ce sunt relevate date ce se observa “din avion”, abuzurile unei turme de jandarmi fara insemne de identificare dar care gazeaza populatia si o lovesc cu bastoanele indiferent daca protesteaza sau nu.

“In Romania Normala, spunea Klaus Johannis in noul sau proiect de presedinte, statul este in slujba cetateanului” dar dumneavoastra, domnule Ministru Vela, ati ramas tot la vechiul dicton: “Statul sunt eu” iar asta nu va diferentiaza cu nimic fata de PSD, in afara numelui.

Pacat, in timp ce imi imaginam coloanele de dube pline cu slugile lui Liviu Dragnea din jandarmerie duse sa se racoreasca in penitenciare, Ministerul Afacerilor Interne intelege sa se reformeze la fel ca pana acum – cel mult prin rotatia cadrelor.

Sunt sigur, oricine e obisnuit cu minciuna o sa-l iubeasca pe ministrul Marcel Vela si guvernarea liberala din care a emanat.

© Matei DONEA – 21 Noiembrie 2019

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.