Parerea ta conteaza, scrie-ne !
Secretul din spatele pensiilor speciale, de ce au fost eliminate?
Prostia se plateste, chiar daca crezi in PNL
Sa-si repare imaginea publica si sa nu zica prostimea ca i-au votat degeaba, printr-un proiect promovat de PNL au fost eliminate pensiile speciale din randul drepturilor de care puteau dispune in viitor mai multe categorii de persoane doar ca proiectul promovat cu asiduitate de liberali sufera de numeroase incompatibilitati constitutionale ce vor conduce in final la repunerea in plata, fara drept de apel, a acestor venituri ce nu fac cinste clasei politice dar ii va aduce un frumos castig de popularitate in ochii prostimii.
Daca totusi presupunem ca anularea pensilor nu va fi atacata la Curtea Constitutionala, lucru aproape de neconceput intr-o tara in care toti sunt excroci, cheltuielile cu pensiile speciale pentru militari, sportivi, artisti, fosti angajatii ai serviciilor secrete si inca cateva categorii, vor ramane in plata si pe mai departe. Important de retinut este ca pensiile speciale anulate astazi aduc anual o economie de aproape un miliard de lei dar raman in plata alte 8,5 miliarde de lei (Lei NOI).
In sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor, convocata pentru discutarea si eliminarea pensiilor speciale s-au exprimat voturi aproape unanime, 247 de deputati exprimandu-se in favoarea eliminarii si doar 21 de deputati abtinandu-se de la votul ce a condus doar la pastrarea celor pentru militari, sportivii eminenti si indemnizatiile de merit pentru artisti, oameni de cultura sau academicieni.
Tresaltand de fericire, votul ii va determina pe cei din PNL, pe Klaus Johannis ori pe Ludovic Orban sa spuna ca: “e de noaptea mintii, PSD a votat un proiect liberal”. Totusi, liberalii ori se fac ca ceilalti sunt idioti ori chiar ei sunt idioti si nu inteleg ca PSD-ul a inteles ( 😀 ) actiunea politicianista prin care PNL incearca sa castige la capitolul imagine.
Castigul de imagine pentru PNL, din aceasta manevra, este unol imens si in orice moment vor putea sa se laude ca si-au dorit elimnarea acestor pensii dar soarta fuse cruda… Necazul cel mai mare este ca legea care elimina pensiile speciale contine anumite clauze pe care Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja si a confirmat dreptul magistratilor de a avea acest tip de pensii. Ei bine, de aici incolo o sa inceapa distractia pentru ca imediat ce legea va intra in vigoare vor apare procesele in contencios administrativ si plangerile la CCR pentru incalcarea unei decizii anterioare iar curtea nu va putea decat sa reconfirme drepturile magistratilor care vor incepe sa-si reincaseze pensiile.
Asta se va intampla numai ca in timpul ce se va scurge pana la luarea deciziilor de catre curte o sa le permita liberalilor organizarea in liniste a alegerilor parlamentare, anticipate sau la termen, iar in fata electoratului sa se prezinte puri, proaspat spalati si parfumati.
Bineinteles, in toata aceasta perioada se vor invarti rotile justitiei si dupa ce magistratii isi vor recastiga drepturile prin declararea unor articole din lege ca neconstitutionale se vor plange alte si alte categorii, macar pe considerentul ca dreptul dat unora trebuie acordat tuturor – ca de aia e democratie. In plus, pentru ca asa scrie la constitutie, dezbaterea drepturilor si obligatiilor pentru parlamentari doar intr-o singura camera este ilegala fundamental, practic nu pot discuta unii ce va trebui sa faca sau sa suporte ceilalti.
Regret ca nu am puteresa sa va deschid ochii la toti, fac pariu ca 99% dintre cei ce citesc acest material cred ca eu bat campii ori ca sunt platit de cine stie cine. Romanii, spalati pe creier de toti politicienii de la televizor, cred ca tot ce zboara se mananca si ca PNL e mai bun decat PSD sau invers dar vor avea o crunta dezamagire si intre timp PNL va lua locul PSD-ului cu o majoritate chiar mai periculoasa pentru democratie decat aceea a social-democratilor.
Pana una alta, hai sa vedem cum au aparut aceste pensii speciale.
- 1997 – Legea nr. 142 Initiata de Valeriu Stoica de la PNL, in calitate de Ministru al Justitiei, privind modificarea si completarea Legii nr. 92/1992 pentru organizarea judecatoreasca, legea 92/1992 nu prevedea drepturi speciale pentru magistrati;
- 2004 – Legea 303 privintor la statutul judecatorilor si procurorilor a condus la acordarea a peste 3.800 de pensii speciale din care unele sunt in valoare de zeci si zeci de mii de lei lunar. PNL a votat PENTRU si a fost unanimitate in parlament!;
- 2015 – Legea nr. 83 initiata de Alina Gorghiu de la PNL pentru completarea Legii nr. 223/2007 privind statutul personalului aeronautic (aviatorii) a condus la acordarea a peste 1.500 de pensii speciale de zeci de mii de lei lunar. Bineinteles, PNL a sustinut legea si 51 de voturi au venit de la liberali!;
- 2015 – Legea nr. 216 privind acordarea pensiei de serviciu membrilor Corpului diplomatic a condus la acordarea a peste 900 de pensii speciale in valoare de zeci si zeci de mii de lei lunar. PNL a sustinut legea si 78 de voturi au venit de la liberali!;
- 2015 – Legea nr 215 pentru modificarea si completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul functionarului public parlamentar a condus la acordarea a peste 700 de pensii speciale in valoare de mii de lei lunar. La dezbaterile din parlament, cei din PNL s-a abtinut, nu s-au impotrivit acestor pensii speciale!;
- 2017 – Proiect de lege Pl-x 442/2017 initiat de deputatul PNL Florin Roman si sustinut, printre altii, de Robetra Alma Anastase, Alina Gorghiu si Marcel Vela pentru modificarea si completarea Legii nr.94/1992 privind Curtea de Conturi. Finalmente, proiectul a fost declarat neconstitutional de CCR si retrimis la Camera Deputatilor pentru eliminarea inavertentelor unde se afla pe ordinea de zi inca de la inceputul anului 2019. Efectul unui astfel de proiect va insemna se va constitui in mai mult de 600 de pensii speciale de mii de lei lunar pentru cei care au activat la Curtea de Conturi;
- 2019 – Pensiile speciale ale primarilor si alesilor locali, o legislatie pregatita de social-democrati cu largul concurs al PNL-ului si care trebuia sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2020, se afla pentru moment in suspensie dupa ce premierul Ludovic Orban le-a eliminat prin Ordonanta de Urgenta iar PSD a atacat OUG-ul la Curtea Constitutionala.
Prin urmare, CINE a propus, sustinut, votat pensiile speciale si cine le mentine datorita smecheriilor legislative daca nu PNL-ul? Hai ca trebuie sa le MULTUMIM celor din Partidul National Liberal!!!
Macar sa recititi acest text, undeva prin iarna sau la inceputul anului viitor. Cam asta este, fraierilor, credeti in ceea ce spune PNL dar platiti cu banii vostri!