POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Apocalipsa dupa Matei, episodul trei

Nu luati vorbele mele chiar mot a mot

Vorbind acum despre ceva, mi-ar face placere sa nu luati vorbele mele strict in intelesul lor literar pentru ca spunand “apocalipsa” aici nu ma refer la sfarsitul lumii, facand asta nu va aratati decat limitele in timp ce vreau sa spun ca acest sfarsit are o mai mare importanta pentru dumneavoastra cei care ma cititi si se refera la limitarea accesului la site-ul meu pentru locuitorii orasului Otelu Rosu.

Bun, in epoca in care traim si la nivelul meu tehnic este complicat sa limitez in totalitate accesul la un site accesibil prin dispozitive fixe (desktop-uri) sau dispozitive mobile (telefoane inteligente si tablete) dar voi bloca toate IP-urile pe care le cunosc de la furnizorul RDS si voi bloca toate persoanele pe care le cunosc in zona pe retelele de socializare. Toate acestea nu se vor produce imediat, mai am inca o viata de trait si multi nervi de facut unor frustrati incapabili sa faca ceva in viata, dar se va petrece in zilele urmatoare pe masura ce timpul imi va permite.

Stiu ca actiunile descrise mai sus nu vor opri in totalitate accesul celor din Otelu Rosu la site dar, asa cum imi cunosc concitadinii si la mai mult de un deceniu de la aparitia smartphone-urilor, cum jumatate dintre romani habar nu au sa intre pe un site daca nu vad o reclama sau un promo sunt sigur ca lipsa de cunostinte pe care o aveti va va fi o piedica suplimentara sa cititi ceea ce scriu pentru ca de oprit din scris n-am sa o fac. Fara suparare, stiu ca adevarul doare dar vina va apartine din moment ce internetul vostru este redus doar la Facebook si putin WhatsApp.

Toate nemultumirile mele au inceput o data cu reactia voastra la articolul meu “Suspectii de coronavirus vor ajunge in carantina la Otelu Rosu, la Liceul Banatean” (CLICK AICI…). Am explicat ulterior ca decizia de a crea un centru de carantina la Otelu Rosu fusese luata in cadrul Prefecturii Caras Severin dar documentul care solicita informatii nu a ajuns in timp util la primaria orasului si ii dadea dreptul primarului Luca Malaiescu, pe buna dreptate, sa spuna ca nu a primit nimic. Ce vina am eu ca un bou din prefectura (nu stiu cine) nu a trimis actele la primarie iar acestea au ajuns la o zi sau doua dupa articolul meu?

Aici se pot vedea documentele prefecturii si raspunsul primariei, daca priviti cu atentie o sa vedeti ca data de inregistrare a documentului la primaria Otelu Rosu a fost 2 martie si modificata in 3 martie, adica dupa ce am publicat materialul. Cine a facut modificarea? Habar nu am si nici nu conteaza pentru mine, stiu ceea ce trebuia sa se intample dar pentru ca pe lume exista si tantalai nu s-a intamplat atunci cand trebuia sa se intample.

Pentru asta sunt nebun?

In alta ordine de idei, reprezentantul Directiei de Sanatate Publica – Caras Severin confirma viitoarea infiintare a patru centre in judet dar pana la urma au fost infintate doar doua, la Resita si Caransebes. Inregistrarea audio se afla alaturi, sa vedem daca sunteti capabili sa o porniti – sa o derulati si sa o ascultati 😉 .

Avand un curs normal al vietii, probabil ca astazi ne-am fi aflat in pline pregatiri pentru alegerile locale si le-am fi asteptat cu sufletul la gura pe cele parlaentare din toamna – la termen. Ce spuneti, nu este amuzant ca PNL a alergat aproape un an dupa europarlamentarele de anul trecut sa scurteze mandatul unui parlament aproape ilegitim (recunosc) si se alege cu unul poate mai lung?

Spun asta pentru ca eu unul nu cred in finalizarea crizei epidemiologice pana la toama si atunci nici starea de urgenta nu va fi incheiata.

Intr-un alt articol, o spun din nou pentru ca intr-adevar vreau sa va stric ziua “Coronavirus, asteptam o suta de milioane de morti?” (CLICK AICI…), vorbeam inca din luna februarie de pericolul pe care il reprezinta corona virusul COVID-19. Bineinteles ca putini si-au inchipuit altceva in afara de faptul ca sunt beat sau drogat 🤣 dar astazi au un morcov de jumatate de metru infipt in fund si se gandesc cu groaza la ziua de maine, o zi care va fi proasta pentru toti.

Ca fapt divers, sa stiti ca lipsa unei solutii rapide in urmatoarele 3-4 luni va avea efecte catastrofale. Niciun stat din lume nu poate sa sustina prea mult o populatie care nu produce. Cat poate sa sustina statul populatia? Este dificil de spus si asta depinde de la stat la stat. Romania poate rezista la modul teoretic un an de zile, China, Statele Unite, Germania si restul o pot face mai mult dar noi traim aici si dupa un an sau doi civilizatia se poate intoarce in evul mediu, daca nu si mai rau.

Nu stiu daca voua va pasa de ceva in afara propriilor vieti, mie imi pasa de ceea ce sa creat de la momentul in care un neandertalian de acum 50.000 de ani a ridicat piatra sa sparga o nuca de cocos si pana la zborul in cosmos, cautarea altor civilizatii si constiinta planetara ce se poate pierde in pofida tutror realizarilor.

In final, nu va urez de bine pentru ca nu va fi bine, plus ca ca mi-a facut placere sa va critic, sa constat lenea, uratenia sufleteasca pe care o aveti si lipsa de educatie ce salasluieste in majoritatea romanilor din care fac parte si otelenii.

© Matei DONEA – 24 Martie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.