POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Rezultate negative la testele de COVID-19 in Spitalul Orasenesc Otelu Rosu

Ultimele informatii de la Spitalul Orasenesc Otelu Rosu

Ultimele rezultate de la spitalul din Otelu Rosu ne indreptatesc sa credem ca totul va fi bine pentru cele 13 cadre medicale care au intrat in contact cu o pacienta bolnava de coronavirus din comuna Obreja – Caras Severin iar la acest lucru ne indeamna sa credem ultimele cinci rezultate de laborator efectuate la Timisoara.

Asa cum se stie deja, in urma cu aproape doua saptamani, la sectia de neurologie a Spitalului Orasenesc din Otelu Rosu a fost internata o pacietain varsta de aproximativ 70 de ani domiciliata pe raza comunei Obreja – Caras Severin care a manifestat ulterior simptome ale bolilor pulmonare create de SARS-CoV-2 (virusul COVID-19). Pacienta a fost transferata imediat la Spitalul Municipal de Urgenta Caransebes, institutie medicala de tip suport la pandemia corona dar totusi, pe plan local a aparut o stare de tensiune creata de teoretica infectare a 13 cadre medicale care au consultat-o sau au ingrijit-o pe bolnava.

Vezi si articolul: “Pana acum nici-un cadru medical nu este afectat de coronavirus la spitalul din Otelu Rosu” (CLICK AICI…)

Starea de tensiune sociala a fost agravata suplimentar de procedura adoptata de catre Directia de Sanatate Publica a judetului Caras Severin (DSP) care aproape inconstienta a solicitat cadrelor medicale din Otelu Rosu sa-si continue activitatea si doar la interventiile aproape disperate ale primarului Luca Malaiescu a fost luata decizia izolarii si efectuarea testelor de laborator.

Printre cei la care a trebuit sa apeleze edilul Luca Malaiescu, pentru izolarea cadrelor medicale, numarandu-se prefectul Cristian Gafu si “minunea” aceea de sef la DSP – Caras Severin, chirurgul Romeo Dumitrescu.

Asa cum mentionam, in urma cu cinci zile au fost finalizate primele 4 teste care au aratat rezultate negative la virusul COVID-19, acum doua zile au fost finalizate alte 4 teste tot negative iar in cursul serii de ieri a fost anuntat inca un test negativ ce a fost efectuat pe o infirmiera care deja ajunsese la spital manifestand unele simptome. Din fericire pentru cadrul medical totul se rezuma la o raceala care nu are legatura cu pandemia.

Mentionam ca printre cei care au fost testati pana acum se afla doctorul neurolog Artemiza Todorovici si cel de medicina interna – doctor Petru Rus, cinci asistente si doua infirmiere, pentru toti acestia rezultatele fiind negative.

© Matei DONEA – 25 Aprilie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.