POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Adrian Cican si Felix Borcean mint de ingheata apele

Astazi o sa trecem in revista cateva dovezi

Sunt atat de multe lucruri de spus despre cei doi, Adrian Cican si Felix Borcean, incat o sa iese o carte de aici si nu-mi propun asta, o fac roman foileton si cateva saptamani de acum inainte o sa va vorbesc despre cate o minciuna a celor pe care lumea ii crede ca pe Mudava si Stoica ala de la Caritas-ul din Cluj. Voi astia mai tineri cred ca nu stiti dar cei ca mine, din toate punctele de vedere 😉 , stiu.

Acum trebuie spus ca odata intrati in Spitalul Municipal de Urgenta din Caransebes, primul lucru care te aduce cu picioarele pe pamant, iti arata ca ai ajuns in spitalul adus de acasa de la el de directorul Adrian Cican si observi de la intrare ca: “Arta nu este pentru oricine si pentru orice taran din Banat”, fostul sef de spital aratandu-ne ca o opera de arta semicentenara e la fel de valoroasa ca faianta cu “Rapirea din Serai” pictata pe peretii bailor din casele unora cu bani. Prin urmare, dorind sa-l bage in faliment pe un mic privat ce vindea cafea in partea opusa a holului principal, directorul a acoperit mozaicul cu tot felul de automate pentru cafea, vezi doamne ca ala privatul se imbogatea de la cafeaua vanduta la un leu si jumate paharul.

Mozaic

Nu stiu ce parere o fi avand Adrian Cican despre arta, stiu doar ca primarul Felix Borcean este un fel de rocker iar fostul director ne arata inca o data ca Darwin a avut dreptate si ne tragem din maimute.

Cum vii asa agale pe coridoarele interminabile ale spitalului, toate pline de crapaturi, mizerie, aparatura scoasa din uz si lasata sa rugineasca pe coridoare, la un moment dat ajungi in ambulatoriu, ala de care se tot fereste sa spuna adevarul si Felix Borcean si Adrian Cican.

Ambulatoriul acela functioneaza privat de vreo doua decenii, prin urmare nu e vina lui Marcel Vela ca s-a infiintat asa ceva. Nici vina lui Borcean nu este dar daca nu are o vina nu are nici dreptul sa faca amenintari gratuite. Spunand “gratuite” am ajuns unde trebuie pentru ca amenintarile, daca le pot numi asa, proferate la adresa unora ca-i vor bate cetatenii cu pietre daca desfiinteaza actualul ambulatoriu infintat de Adrian Cican e fix praf in ochii oamenilor.

Nenea Felix Borcean si matale Adrian Cican, bagati-va mintile in cap pentru ca ambulatoriul facut de Cican o sa se desfinteze imediat ce isi incep judecatoriile activitatea. Societatea Civila Medicala din Caransebes a facut plangere in instanta impotriva spitalului iar “Judecatoria Caransebes a decis cu titlul executoriu si de indata ca medicii din cadrul Societatii Civile Medicale sa-si recapete cabinetele”, scria Express de Banat dar redactia publicatiei a decis sa elimine articolul uitand ca alte publicatii l-au pastrat – asa cum este Flux 24. Adrian Cican spunea, cu ocazia respectiva de la mijlocul lunii februarie, ca va ataca in instanta decizia judecatoriei dar pentru moment si datorita pandemiei de coronavirus, instantele au suspendat orice sedinta de judecata ce nu este urgenta.

Dosar nr 298/208/2020

Peste o luna – doua sau mai mult, cand se va ridica starea de urgenta si tribunalele isi vor relua activitatea, Spitalul Municipal de Urgenta va avea un concurent serios in cabinetele private care vor fi redeschise, iar acest lucru se va petrece pentru ca Adrian Cican si Felix Borcean v-au mintit pe toti. Au spus ca au inchis cabinetele private care au functionat in spital dar acest lucru este o minciuna. Spitalul a pierdut procesul cu Societatea Civila Medicala din Caransebes la Judecatoria Caransebes dosarul nr. 298/208/2020 dar acesta se va relua imediat dupa ridicarea Starii de Urgenta si veti spune ca noul director a vandut iarasi spitalul.

Domnule fost director, lumea buna nu se mai refuleaza cu idei comunistoide in care tot ceea ce conteaza e ca atunci cand eu sunt incapabil trebuie sa fi si tu. Ba frate, aia sunt medici, au invatat ceva la viata lor, au pasiune, talent si ce-o mai fi acolo incat muncesc dimineata la stat si dupa amiaza la cabinete, sau invers. Ce fac eu si cu tine dupa ce ne terminam serviciul, pai cei mai mult se apuca de baut ca de aia il simt aproape pe Adrian Cican, solidaritatea de breasla. Doctorii nu, astia mai muncesc inca vreo 5-6 ore si apoi se duc acasa unde poate se apuca de baut dar o fac acasa la ei, nu la servici.

Lucrul care m-a enervat la culme de o perioada incoace sunt maretele realizari ale fostului director Adrian Cican, cel care puteai sa juri ca si-a gasit locul pe lume si plebea n-ar fi aflat niciodata cum e sa traiesti daca nu venea mehedinteanul pe plaiurile noastre.

Nu mai spun ca insonul i-l tine primarul Felix Borcean dintr-un motiv pur electoral si o dusmanie obsesiva la adresa ministrului Marcel Vela, una pe care daca pana acum mai incerca sa o ascunda cumva, de cateva zile si-a lipit-o pe frunte si defileaza cu ea in BMW-ul ala de peste o suta de mii de euro. Frate, fiecare dintre noi avem cate o dusmanie, o suparare pe cineva dar mai luam si pauza ca ne sar rotitele din mecanism si s-a dus dracului sandramaua.

Cu ochii injectati de furie, primarul Felix Borcean s-a abtinut in presa sa critice publicatia noastra dar imediat ce am prezentat celebra sticla de whisky ne-a barfit intr-o conferinta de presa. Ma rog, sa fie el sanatos dar mi-ar place sa fie si cinstit, sa condamne alcoolismul si sa inteleaga ca de acolo i s-a tras. Nu cred ca Marcel Vela s-a implicat in vreo forma, Felix Borcean pomeneste numai de presupuneri de ajung sa presupun ( 😀 ) ca e habotnic. E drept, lumea a comentat in retelele de socializare, pe Facebook s-a declansat o mica furtuna dar smecheria e ca au fost doar cativa pitpalaci care aruncau cu rahat pe ventilator.

“Revolta” nu este decat in capul unor jurnalisti platiti sa minta si in cel al catorva persoane care inca il mai sustin pe Felix Borcean pentru cine stie ce avantaje, restul opiniei publice din judet, de la Resita, Baile Herculane, Bocsa il condamna si pe primar si pe Adrian Cican. Rezultatele acestui circ de doi lei se vor vedea la alegerile locale unde, asa cum i-am si spus primarului, cati nu-si vor aduce aminte de istericale edilului, de BMW-ul de peste 100.000 euro cumparat tocmai de la Marcel Vela, de “Mihaela dragostea mea” care chiar daca a pierdut procesul a reusit sa demonstreze fara putinta de indoiala ca primarul Felix Borcean o dorea la pat si faptul ca atunci cand i-a prins lumea cu bautura-n fata au zis ca asta e o calitate. Vom vedea 😉 , mai ales pentru ca doctorii nu au voie (in opinia comunistoizilor) sa munceasca intr-un spital si intr-un cabinet particular dar e bine ca are voie sa faca asta soferul directorului Cican care il consiliaza si pe primarul Felix Borcean si incaseaza doua salarii, asa este domnule Adrian Padure?

Adrian Cican si-a inceput mandatul anul trecut pe 14 octombrie si pe 22 se semna un contract care urma sa conduca la realizarea unei noi instalatii de oxigen pentru bolnavi cu probleme respiratorii si ma intreb cum dracu’ a reusit sa pregateasca el toate daravelele pentru ca intr-o perioada atat de scurta de timp Consiliul Judetean, finantator, abea are timp sa-si convoace sedintele. Eu cred ca Adrian Cican doar a profitat de munca predecesorilor care, probabil mai slabi de inger, s-au dus si s-au tot dus.

Investitia se anunta a fi gata in 3 luni cu ajutorul unei firme germane dar se vede treaba ca nici nemtii nu mai sunt ceea ce erau o data din moment ce instalatia respectiva nu este gata nici acum. Foarte adevarat e faptul ca generatoarele sunt montate iar tubulatura din institutie e aproape gata. Primarul Felix Borcean si directorul zic ca e gata aproape totul dar nu este adevarat din moment ce noi avem o filmare cu locuri unde tubulatura este inchisa, intrerupta, iar dozatoarele de oxigen pentru pacienti lipsesc in tot spitalul. Primarul spune despre toate acestea ca mai lipseste un panou pe undeva, nu stiu unde, dar din imagini vedem ca niciun pat nu are dozatoarele si umidificatoarele necesare, ca doar n-o sa bagi pe gatul oamenilor tevile alea de cupru cum bagi minciunile pe gatul gastelor din Caransebes.

Ce a facut domnia sa, o instalatie nou nouta de oxigen si sa salvezi oameni le bagi tevi de cupru pe gat? Partea funny e ca doctorii din Caransebes stiu despre ce este vorba si cu siguranta, la momentul potrivit, ii vor dau un sut in fund si primarului.

Sa stie lumea si daca nu am dreptate sa demonstreze primarul, dozatoarele de oxigen vor fi aduse de firma germana din Turcia numai ca datorita pandemiei de COVID-19 totul este blocat, respectivele aparate vor sosi numai cand va vrea Dumnezeu – nu sperati sa va trateze cineva decat cu teava de cupru. Puteti vedea acest lucru in imagini.

Nici macar accesul persoanelor cu dizabilitati nu e prea lesnicios in spital, daca cineva cu dificultati de deplasare ajunge la spital, altfel decat cu masina ambulantei, ii este destul de greu sa intre pentru ca exista o singura rampa din scanduri de lemn care nu prezinta prea multa siguranta si este singura pe o lungime de doua sau trei sute de metri. Adrian Cican a condus spitalul o jumatate de an dar nu a fost in stare sa faca o rampa serioasa dar poate sa faca contracte ilegale prin care investeste bani pe care nu ii are. Stiu, cineva o sa spuna ca intrarea de la urgente nu are trepte si este adevarat dar tot adevarat e ca nu toata lumea vine la spital cu ambulanta!

Rampa persoane cu dizabilitati

Fostul director Adrian Cican se plange in stanga si dreapta ca nu stiu ce trubadur nu cunoaste nu stiu ce lege. Cu toate acestea, avand datorii de multe milioane de lei, fostul director incheie alte contracte care incalca legea 95 din 2006 privind reforma sanatatii si care la articolul 192, alin. 1 si 2 spune ca: “Veniturile realizate de unitatile sanitare din contractele cu CAS-urile pot fi folosite pentru investitii in infrastructura si dotarea cu echipamente medicale numai dupa achitarea datoriilor scadente”.

Adrian Cican isi plange soarta cruda dar isi bate joc de lege fara sa clipeasca, investind in aparatura si servicii “la greu” iar cei de la DNA stau si dorm in papucii statului, fostul director deruland contracte de servicii de mentenanta cu firma Syonic SRL a unui neamt care locuieste in Timisoara.

Din informatiile pe care le avem se pare ca intre spital si firma timisoreana exista doua contracte, pe unul l-am gasit bine merci pe SEAP (SICAP, ma rog…) si e semnat legal inainte ca Adrian Cican sa fie director dar tot intr-o perioada in care nu poti face investitii daca ai datorii, ca asa e in tenis si o spune si legea.

Un al doilea contract mi-a parvenit ieri si acesta este dat dracului din moment ce priveste o suma destul de importanta, aproape 20.000 de euro (75.000 lei plus TVA), iar prevederile din contract facandu-ma sa inteleg ca este vorba de o achizitie in leasing ascunsa intr-un mod ilegal sub masca unui contract de mentenanta, intretinere, care nu a trecut prin sistemul public de achizitii SICAP si probabil s-a semnat intre patru ochi tot la un pahar de whisky.

Pai de unde platea banii respectivi onoratul director, asta din moment ce datoriile sufoca bugetul spitalului iar conturile sunt blocate? Chiar, de unde plateai contractul, domnule fost director Adrian Cican, fara posibilitatea efectuarii platilor sperai sa doneze cineva banii sau sa moara patronul firmei aleia?

Despre acest din urma contract nu se sufla o vorba pe nicaieri, totul este ascuns, dar ghinionul directorului e ca a ajuns in mana noastra de unde il vom preda cu toata dragostea DNA-ului, Parchetului si oricui se va arata interesat. Confirmarea veridicitatii vine tot din gurita lui Adrian Cican, acesta s-a aflat in cautare de imagine de la inceput asa ca in presa carasana, vezi articolul “Spitalul Municipal din Caransebes are de astazi, propriul laborator dar si 40 de calculatoare noi!” de pe site-ul Radio Resita, spune ca spitalul s-a dotat cu 40 de calculatoare din care 15 sunt donatii. Prin urmare 25 se platesc in contractul de mentenanta pe care il prezentam mai sus. Fara sa aibe bani, cu conturile blocate din cauza datoriilor si incalcand legea 95/2006, domnul Adrian Cican cumpara 25 de calculatoare pe care este obligat sa nu le modifice si sa le returneze (pentru ca sunt proprietatea firmei Syonic SRL pana se platesc cei 20.000 de euro) daca intarzaie patru luni cu plata facurilor, fix cam ca intr-un contract de leasing dar care (repet) nu este trecut prin SICAP conform legii achizitiilor publice si asta e inca o ilegalitate.

Alo, DNA-uuuu! Mamaaa, d-le director, te-ai ars rau de tot. Pe pariu?

Daca ma intrebati pe mine ce castiga Adrian Cican dintr-o astfel de afacere este greu de spus, impartind costul total de vreo 20.000 de euro la 25 de astfel de calculatoare constat ca sunt ceva mai scumpe decat cele de pe piata numai ca intr-un contract de leasing apar taxe suplimentare de genul dobanzilor, asigurari si pana la urma DNA tot o sa verifice cum e cu preturile. Nu pot spune daca aici a furat cineva dar sigur e ilegal sa incalci lega, puscarie scrie pe dom’ director.

Dom’ Primar, ne-am cam ars la sfantul cuc, sa stii ca de acum scapa cine si cum poate! Acest material este o palida imagine care reflecta lucrurile ce se petrec in Caransebes, un prim episod dintr-un lung serial in care mi-am propus doar sa arat oamenilor adevarata fata a celor ce striga hotii.

© Matei DONEA – 4 Mai 2020


Atasez aici doua fotografii cu echipa publicatiei noastre, special sa nu va vina ideea ca am zadarnicit efortul international de lupta impotriva COVID-19.

Inca o NOTA: Domnul Stanciu Daniel, de la Express de Banat, ne-a mentionat ca articolul lor legat de procesul Spitalului Municipal de Urgenta si Societatea Civila Medicala, ambele din Caransebes, este publicat pe site. Mentionam insa ca acesta este de negasit si ca publicatia nu are un motor intern de cautare accesibil publicului.

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

2 Comments
  1. Alex says

    Ati facut un articol pe care il astepta tot Caransebesul 🙂

  2. Adrian says

    Va felicit pentru curaj

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

RO: Folosim "cookie" pentru ca Uniunea Europeana isi manifesta prostia prin orice mijloace. Oricum, noi credem in libertatea internetului, utilizarea sa responsabila si din acest motiv nu simtim nevoia sa enervam inutil oamenii. Pentru viitor, la urmatoarele alegeri Euro-Parlamentare, va recomandam sa ganditi mult mai mult cu propriul vostru cap. Utilizam cookie-uri pentru a fi siguri ca va oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de acesta situatie.
Pentru mai multe informatii va invitam in pagina "Privacy Policy"...
EN: We use "cookies" because the European Union expresses stupidity by any of means. However, we believe in the freedom of the Internet, use his with responsibility and don't feel the need to disturb people unnecessarily. For the future, to the next European Parliamentary Elections, we should think much more with our own head. We use cookies to ENSURE That we Provide the best experience on our website. If you continue to use our site you will must to accept this situation.
For more information, please visit the "Privacy Policy" page ...

Close