POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Primarul Felix Borcean isi bate joc de banii cetatenilor din Caransebes (Update)

Dragostea trece prin stomac, aproape 6.000 euro lunar pentru Express de Banat

Dragoste mare intre “manajerul” Adrian Cican si primarele care este pe persoana fizica in municipiul marginit de Timis si Sebes, Felix Borcean, iar cei doi n-au negat-o numai ca foloasele in bani de pe urma iubiri le trage Societatea Comerciala Don Media Revolution SRL din Resita condusa de Dani Stanciu, aceea care realizeaza publicatia online Express de Banat.

Cican in sus, Cican in jos si asta zi de zi. Mai frate, pe voi nu va roade intrebarea ce e cu atata dragoste intre primarele Felix Borcean si “manajerul” Adrian Cican?

Partea proasta pentru oamenii din Caransebes e ca dragostea, oricat ar fi ea de mare, trece fara exceptie prin stomac doar ca iubirea dintre Adrian Cican si Felix Borcean, – in cazul nostru trece prin stomacul celor de la Express de Banat care au incasat pentru laudele aduse numai in luna Martie a acestui an nu mai putin de 26.500 lei (aproape 6.000 de euro). Tot amarul acesta de bani fiind incasati de firma lui Dani Stanciu pentru laudele aduse primarului si fostului “manajer” de spital pripasit la Caransebes dupa ce a falimentat firma SC Meridian CC SRL din Orsova – a fratelui sau si caruia i-a lasat o datorie de 20 de milioane de lei.

Cu un spital condus dezastruos de foarte multi ani va prezentam mai jos lista celor 53 de articole pentru care Primaria Caransebes a platit 26.500 lei doar sa il tamaieze direct sau indirect pe Felix Borcean si marea lui dragoste, manajerul Adrian Cican pe care l-a schimbat Ministrul Sanatatii – Nelu Tataru.

Va inchipuiti cati bani a platit Felix Borcean, intr-un singur an si numai pentru Express de Banat? Nu am avut rabdare sa socotim articolele dar Dani Stanciu a incasat cel putin 30-40 de mii de euro.

Desigur, calculul nu este foarte exact intocmit si nici nu am pretentia asta, cine stie ce a inclus pe acolo Dani Stanciu si oamenii de la Express de Banat pentru a goli bugetul primariei dar judecand dupa articolele publicate in luna martie a acestui an cam asa stau lucrurile si voi nu aveti nici macar un trotuar sau o strada fara gropi. Telefonic am discutat cu Dani Stanciu si acesta a refuzat sa comenteze la intrebarile mele, intr-un fel insemnand ca isi baga picioarele in fraierii care platesc impozite – el le ia banii si pa pa. Am solicitat raspunsuri si primariei Caransebes dar edilul nu a raspuns, probabil nici nu o va face pana nu depunem plangere in instanta pentru nerespectarea legii 544/2001.

Nu ne deranja daca platile le-ar fi facut Felix Borcean din buzunarul propriu, eventual vanzand BMW-ul ala scump, dar de platit au platit fraierii din Caransebes care isi achita impozitele si taxele iar primarul il plateste pe Dani Stanciu sa-l laude.

Da dragilor, faptul ca presa online din Romania traieste din banii pe care ii platesc primariile nu mai este o noutate, edilii si sefii de consilii judetene isi asigura linistea si laudele prin plata unor “taxe de protectie” platite fituicilor de pe internet care ii lauda de cele mai multe ori fara rost dar fara de care putini primari si-ar mai reinnoi mandatele.

In timp ce Caransebesul are toate drumurile si trotuarele sparte, traieste doar din impozitele platite de cetateni si nu exista niciun proiect cu finantare europeana sau nationala, primarul Felix Borcean arunca banii orasului sa-si faca publicitate. Conform contractului Nr. 11807 pe care il puteti vedea putin mai jos, incheiat anul trecut la data de 9 aprilie, publicatia online Express de Banat se angajaza sa-i faca reclama primarului in baza unui contract “beton armat” pe care nu il poate intrerupe decat Dani Stanciu (daca o fi prost) iar primaria va plati zeci de mii de lei pentru ca sunt sigur de prelungirea contractului chiar daca nu am dovezi. Credeti ca renunta Felix Borcean tocmai acum intr-un an electoral?

Intr-o prima faza m-am gandit ca nu e asa, ca intr-adevar e mana cuiva aici, ca gresesc eu dar un primar nu poate sa-si bata joc de banii oamenilor care l-au ales. Un primar adevarat nu poate, dar Felix Borcean poate. La fel ca lui Dani Stanciu, lui Felix Borcean i se falfaie la propriu ca aia de la Express de Banat se imbogatesc iar prostii din Caransebes platesc in timp ce dau in gropi in fiecare zi. Voi l-ati ales si el va toaca banii pe reclamele care sa va determine sa-l mai alegeti o data.

Daca interesul primarului de a obtine inca un mandat la conducerea Caransebesului este normal, nu este normal sa il obtina din banii caransebesenilor platindu-l pe Dani Stanciu sa ii faca reclama mincinoasa si folosindu-se de jumatatile de masura realizate. Reteaua aceea de oxigen cu care se lauda primarul si manajerul nu functioneaza, ii lipsesc piese esentiale si chiar daca sunt comandate nu vor sosi prea curand, cel mai probabil vor veni atunci cand Felix Borcean nu va mai fi primar si cred ca e mai bine pentru a nu inaugura reteaua inca o data.

Toate dar toate drumurile si trotuarele sunt sparte. In disperare de cauza, acum vreun an, primarului ii traznise prin cap sa contracteze un imprumut care indatora municipiul pe vreo douazeci de ani si sa repare cateva strazi. Bineinteles, i-a sarit toata lumea in cap, Consiliul Local si cei care-i mai ramasesera prieteni din randul liberalilor.

Sa veniti toti la Otelu Rosu sa vedeti cum arata strazile unui adevarat ORAS.

Ambulatoriu… Ok, pe jumatate este jugravit, au schimbat cateva usi si chiuvete dar chiar daca ar fi gata si va functiona, o va face pana ce instantele de judecata isi vor relua sedintele si vor decide ca spitalul sa elibereze spatiul pentru cabinetele care au contract, Adrian Cican chiar a nominalizat undeva doctorii si ma intreb ce folos aduce acest lucru sau o face numai sa nu taca? In momentul cand va pierde procesul se duc dracului si banii pentru ca medicii vor refuza sa plateasca lucrarile. Inca o data, pacat de banii vostri, tantalailor, dar despre ambulatoriu o sa revenim nu peste multa vreme si o sa vedem cum s-a aranjat afacerea cu Bebe Pasare de la Pro Romania ca nici acolo nu sunt lucrurile foarte ortodoxe.

Ambulator Canansebes

Priviti cum arata zona din spatele spitalului, banii dati lui Daniel Stanciu (redactorul publicatiei Express de Banat si administrator al firmei respective) nu era mai bine sa fie folositi la cratenie ca iti e scarba sa calci acolo dar fraierii nu stiu ca afara e vopsit gardul si inauntru te papa leopardul.

Jegul din Spitalul Municipal de Urgenta - Caransebes

Pe prostii care nu cred ceea ce se vede in imagine ii invit sa mearga in zona unde sunt garajele ambulantei si de acolo se vede tot jegul din spatele spitalului. E gratis si nu te opreste nimeni, asa o sa constatati singuri pe cine ati votat si dupa cel care plangeti dar care nu a avut timp (vreo 6 luni) sa arunce gunoaiele. Sase luni!

Daca nu am dreptate, demonstrati voi contrariul ca altfel isi va bate joc de voi si cel mai retardat papuas. Aratati cum functioneaza reteaua de oxigen, ca ambulatoriul functioneaza si este complet renovat. Nici macar sectia de interne cu care se lauda manajerul nu este integral functionala, asta sa nu mai spun de testerul Real Time PCR care dracu’ stie daca va face vreodata o analiza. Sa nu uitati sa demonstrati ca mint cu dovezi, nu vorbe ca nu am timp sa explic fiecarui pitpalac.

La toate acestea se adauga emisiunile live realizate si care nu le putem cuantifica in bani.

Ca fapt divers, daca Daniel Stanciu incaseaza cate 5.000 de euro lunar de la primarie va puteti inchipui ca acesta isi face o retea de distributie a oxigenului, ca aia facuta in spital si cu care se lauda Adrian Cican, in mai putin de jumatate de an?

Desteptilor, primiti o picatura, smecherii mananca toata prajitura si unii se mai minuneaza de ce nu aveti nici macar trotuare 😉

Acum ar fi dragut ca in afara de inspectia prefectului sa vina in vizita DNA si Curtea de Conturi dar chiar daca nu vine, domnule primar, sa stiti ca a sunat ceasul si la alegerile locale caransebesenii vor stii sa se orienteze spre un gospodar.

© Matei DONEA – 7 Mai 2020

UPDATE:
Totul bine si frumos, Dani Stanciu a scris in Express de Banat un mirific articol ce se doreste o replica la cele spuse de mine dar din care retinem doar ca este si el sanctionat de cineva ascuns, de la putere. Ca e sau nu e mana cuiva la mijloc are prea putina importanta, era interesant ca seful de la Express de Banat si al firmei Don Media Revolution sa ne spuna daca e real sau nu contractul. Deci negati sau nu negati realitatea contractului, domnule Dani Stanciu?


Lista articolelor publicate de Express de Banat in luna Martie:

 1. COVID-19 a îngropat securea războiului. Front comun la Spitalul Caransebeș în lupta cu temutul virus!, expressdebanat.ro/covid-19-a-ingropat-securea-razboiului-front-comun-la-spitalul-caransebes-in-lupta-cu-temutul-virus/
 2. OFICIAL. Trei spitale din Banat, pregătite special pentru COVID-19!, expressdebanat.ro/oficial-trei-spitale-din-banat-pregatite-special-pentru-covid-19/
 3. Piața rămâne închisă la Caransebeș, cu toată insistența unor consilieri locali, expressdebanat.ro/piata-ramane-inchisa-la-caransebes-cu-toata-insistenta-unor-consilieri-locali/
 4. Grupul PSD s-a abținut de la votul pentru aprobarea bugetelor societăților comerciale în care CL Caransebeș este acționar, expressdebanat.ro/grupul-psd-s-a-abtinut-de-la-votul-pentru-aprobarea-bugetelor-societatilor-comerciale-in-care-cl-caransebes-este-actionar/
 5. Tomberoanele pentru reciclarea deșeurilor goale la Caransebeș, dar gunoaiele dau pe afară!, expressdebanat.ro/tomberoanele-pentru-reciclarea-deseurilor-goale-la-caransebes-dar-gunoaiele-dau-pe-afara/
 6. Managerul Cican a adunat zeci de doctori, din două spitale, într-o singură sală, dar invită la calm!, expressdebanat.ro/managerul-cican-a-adunat-zeci-de-doctori-din-doua-spitale-intr-o-singura-sala-dar-invita-la-calm/
 7. „Spitalul are bani! Fondurile au alt scop precis pentru unitatea medicală”, expressdebanat.ro/spitalul-are-bani-fondurile-au-alt-scop-precis-pentru-unitatea-medicala/
 8. „Gest criminal al unui funcționar care nu ar trebui să existe în Ministerul Finanțelor Publice!”. Adrian Cican cu mâinile legate, expressdebanat.ro/gest-criminal-al-unui-functionar-care-nu-ar-trebui-sa-existe-in-ministerul-finantelor-publice-adrian-cican-cu-mainile-legate/
 9. Unde este Asociația „Salvăm Spitalul Caransebeș” când spitalul are nevoie de ajutor?, expressdebanat.ro/unde-este-asociatia-salvam-spitalul-caransebes-cand-spitalul-are-nevoie-de-ajutor/
 10. Ajutor în lupta cu coronavirus la Spitalul din Caransebeș! 800.000 de lei la rectificarea bugetară, expressdebanat.ro/ajutor-in-lupta-cu-coronavirus-la-spitalul-din-caransebes-800-000-de-lei-la-rectificarea-bugetara/
 11. Vela, trimis la sacrificiu de Iohannis și Orban! Nu poate fi liderul țării, e o bătaie de joc!, expressdebanat.ro/vela-trimis-la-sacrificiu-de-iohannis-si-orban-nu-poate-fi-liderul-tarii-e-o-bataie-de-joc/
 12. NEWS ALERT. Spitalul din Caransebeș, în prima linie în lupta cu boala COVID-19!, expressdebanat.ro/news-alert-spitalul-din-caransebes-in-prima-linie-in-lupta-cu-boala-covid-19/
 13. Banii pentru Spitalul din Caransebeș: „Ajută comunitatea fantastic!”, expressdebanat.ro/banii-pentru-spitalul-din-caransebes-ajuta-comunitatea-fantastic/
 14. Se închide Piața Gugulanilor! Producătorii sunt trimiși acasă, expressdebanat.ro/se-inchide-piata-gugulanilor-producatorii-sunt-trimisi-acasa/
 15. Măsurile Primăriei Caransebeș pentru prevenirea răspândirii coronavirus, expressdebanat.ro/masurile-primariei-caransebes-pentru-prevenirea-raspandirii-coronavirus/
 16. A intenționat fraudarea concursului în favoarea lui Juca!, expressdebanat.ro/a-intentionat-fraudarea-concursului-in-favoarea-lui-juca/
 17. Și asistații sociali din Caransebeș au pus mâna la curățenie, expressdebanat.ro/si-asistatii-sociali-din-caransebes-au-pus-mana-la-curatenie/
 18. Mihai Minea pierde în primă instanță în fața CL Caransebeș, expressdebanat.ro/mihai-minea-pierde-in-prima-instanta-in-fata-cl-caransebes/
 19. Felix Borcean: Caransebeșenii să fie mai responsabili decât noi, să părăsească tot mai rar locuințele!, expressdebanat.ro/felix-borcean-caransebesenii-sa-fie-mai-responsabili-decat-noi-sa-paraseasca-tot-mai-rar-locuintele/
 20. Anunț public, expressdebanat.ro/anunt-public-4/
 21. „Coronavirus trebuie să stea departe de Piața Gugulanilor!”, expressdebanat.ro/coronavirus-trebuie-sa-stea-departe-de-piata-gugulanilor/
 22. Primarul Caransebeșului, urecheat de prefect pentru o măsură aplicată în criza coronavirusului, expressdebanat.ro/primarul-caransebesului-urecheat-de-prefect-pentru-o-masura-aplicata-in-criza-coronavirusului/
 23. În curând Caransebeșul și Reșița vor fi depășite. „Carantinarea trebuie suportată și de alte orașe din Caraș-Severin”, expressdebanat.ro/in-curand-caransebesul-si-resita-vor-fi-depasite-carantinarea-trebuie-suportata-si-de-alte-orase-din-caras-severin/
 24. Primăria Caransebeș are măsurile pregătite! Se așteaptă doar decretul președintelui, expressdebanat.ro/primaria-caransebes-are-masurile-pregatite-se-asteapta-doar-decretul/
 25. „Hai să gândim pozitiv, nu să tot căutăm care e mai penal decât celălalt sau cum să ne dăm la glezne”, expressdebanat.ro/hai-sa-gandim-pozitiv-nu-sa-tot-cautam-care-e-mai-penal-decat-celalalt-sau-cum-sa-ne-dam-la-glezne/
 26. Caransebeș – Poiana Mărului – Muntele Mic! Rujan reconfigurează traseul marilor investiții plănuite de Romeo Dunca!, expressdebanat.ro/caransebes-poiana-marului-muntele-mic-rujan-reconfigureaza-traseul-marilor-investitii-planuite-de-romeo-dunca/
 27. 20.000 de euro, prețul acuzațiilor de abuz în serviciu și trafic de influență! Primarul Borcean, în fața instanței!, expressdebanat.ro/20-000-de-euro-pretul-acuzatiilor-de-abuz-in-serviciu-si-trafic-de-influenta-primarul-borcean-in-fata-instantei/
 28. Hainele divei n-au atras atenția procurorilor! Vorbim despre un miliard pe lună!, expressdebanat.ro/hainele-divei-n-au-atras-atentia-procurorilor-vorbim-despre-un-miliard-pe-luna/
 29. „Nu majorez prețul la gunoi!” Felix Borcean acuză Transal Urbis de management defectuos, expressdebanat.ro/nu-majorez-pretul-la-gunoi-felix-borcean-acuza-transal-urbis-de-management-defectuos/
 30. Adrian Cican, despre fostul deputat Laurențiu Tocuț: „Când a avut timp să facă treabă și în Parlament, și în spital?”, expressdebanat.ro/adrian-cican-despre-fostul-deputat-laurentiu-tocut-cand-a-avut-timp-sa-faca-treaba-si-in-parlament-si-in-spital/
 31. Șeful Poliției Locale Caransebeș îndemn la responsabilitatea celui de lângă noi, expressdebanat.ro/seful-politiei-locale-caransebes-indemn-la-responsabilitatea-celui-de-langa-noi/
 32. 9 carantinați în Caransebeș. Nu prezintă simptome de coronavirus, expressdebanat.ro/9-carantinati-in-caransebes-nu-prezinta-simptome-de-coronavirus/
 33. Aparat de ventilație nou la spitalul din Caransebeș, expressdebanat.ro/aparat-de-ventilatie-nou-la-spitalul-din-caransebes/
 34. Dispoziție privind convocarea de îndată a ședinței extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeș în data de 12.03.2020, expressdebanat.ro/dispozitie-privind-convocarea-de-indata-a-sedintei-extraordinare-a-consiliului-local-al-municipiului-caransebes-in-data-de-12-03-2020/
 35. „Timp de 18 ani, mafia halatelor albe a furat pe rupte, s-a ajuns în faliment!”, expressdebanat.ro/timp-de-18-ani-mafia-halatelor-albe-a-furat-pe-rupte-s-a-ajuns-in-faliment/
 36. Ovidiu Chimigeriu, Transal Urbis: „Tarife mai mari și diferențiate în funcție de colectarea selectivă. Deja mergem pe pierderi!”, expressdebanat.ro/ovidiu-chimigeriu-transal-urbis-tarife-mai-mari-si-diferentiate-in-functie-de-colectarea-selectiva-deja-mergem-pe-pierderi/
 37. Caransebeșul, pregătit să preia carantinații! Ce măsuri restrictive a decis Primăria?, expressdebanat.ro/caransebesul-pregatit-sa-preia-carantinatii-ce-masuri-restrictive-a-decis-primaria/
 38. 8 români întorși din Italia, în carantină la Caransebeș. Nu au simptome de coronavirus, expressdebanat.ro/8-romani-intorsi-din-italia-in-carantina-la-caransebes-nu-au-simptome-de-coronavirus/
 39. Coco Galescu și USR și-au dat mâna să-l susțină pe Felix Borcean la Primăria Caransebeș, expressdebanat.ro/coco-galescu-si-usr-si-au-dat-mana-sa-l-sustina-pe-felix-borcean-la-primaria-caransebes/
 40. Măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, în mijloacele de transport public în comun la Caransebeș, expressdebanat.ro/masuri-de-prevenire-a-raspandirii-coronavirusului-in-mijloacele-de-transport-public-in-comun-la-caransebes/
 41. „Stat în stat! Piața Gugulanilor este un fel de bancă, se vehiculează foarte mulți bani, care se duc și către partid!”, expressdebanat.ro/stat-in-stat-piata-gugulanilor-este-un-fel-de-banca-se-vehiculeaza-foarte-multi-bani-care-se-duc-si-catre-partid/
 42. Borcean a recunoscut tot despre examenul oprit de ofițerii anticorupție în Primăria Caransebeș! „S-au făcut presiuni!”, expressdebanat.ro/borcean-a-recunoscut-tot-despre-examenul-oprit-de-ofiterii-anticoruptie-in-primaria-caransebes-s-au-facut-presiuni/
 43. Garda de Mediu cu ochii pe Caransebeș!, expressdebanat.ro/garda-de-mediu-cu-ochii-pe-caransebes/
 44. „Anii aceștia, la Caransebeș, a fost democrație și transparență, mai mult decât oricând!”, expressdebanat.ro/anii-acestia-la-caransebes-a-fost-democratie-si-transparenta-mai-mult-decat/
 45. Transal Urbis în plină campanie de curățenie la Caransebeș, expressdebanat.ro/transal-urbis-in-plina-campanie-de-curatenie-la-caransebes/
 46. Primăria Caransebeș bună de plată! Stația de epurare de la Jupa mai mult păgubește, expressdebanat.ro/primaria-caransebes-buna-de-plata-statia-de-epurare-de-la-jupa-continua-sa-adanceasca-facturile/
 47. Cican – dezlănțuit! Ia la rost procurorii: „Cum vii tu, procuror, în spital să ridici un pacient de la Urgențe?”, expressdebanat.ro/cican-dezlantuit-trage-la-rost-procurorii-cum-vii-tu-procuror-in-spital-sa-ridici-un-pacient-de-la-urgente/
 48. Facturi prea mari pentru servicii de mizerie! Dumitru Rujan, sătul de apa tulbure și de minciuni, expressdebanat.ro/facturi-prea-mari-pentru-servicii-de-mizerie-dumitru-rujan-satul-de-apa-tulbure-si-de-minciuni/
 49. Primăria Caransebeș nu plătește avocați pentru procesele lui Cican! Managerul nu renunță și bagă mâna în propriul buzunar, expressdebanat.ro/primaria-caransebes-nu-plateste-avocati-pentru-procesele-lui-cican-managerul-nu-renunta-si-baga-mana-in-propriul-buzunar/
 50. Cel mai important proiect al Caransebeșului promite reducerea consumului de energie electrică la jumătate!, expressdebanat.ro/cel-mai-important-proiect-al-caransebesului-promite-reducerea-consumului-de-energie-electrica-la-jumatate/
 51. Lovitură de teatru în dosarul examenului trucat în Primăria Caransebeș!, expressdebanat.ro/lovitura-de-teatru-in-dosarul-examenului-trucat-in-primaria-caransebes/
 52. Dispoziție privind convocarea de îndată a ședinței extraordinare a Consiliului Local al municipiului Caransebeș în data de 03.03.2020, expressdebanat.ro/dispozitie-privind-convocarea-de-indata-a-sedintei-extraordinare-a-consiliului-local-al-municipiului-caransebes-in-data-de-03-03-2020/
 53. Caransebeșul ar putea avea prima bază sportivă construită după Revoluția din Decembrie 1989, expressdebanat.ro/caransebesul-ar-putea-avea-prima-baza-sportiva-construita-dupa-revolutia-din-decembrie-1989/
You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

RO: Folosim "cookie" pentru ca Uniunea Europeana isi manifesta prostia prin orice mijloace. Oricum, noi credem in libertatea internetului, utilizarea sa responsabila si din acest motiv nu simtim nevoia sa enervam inutil oamenii. Pentru viitor, la urmatoarele alegeri Euro-Parlamentare, va recomandam sa ganditi mult mai mult cu propriul vostru cap. Utilizam cookie-uri pentru a fi siguri ca va oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să utilizați acest site vom presupune că sunteți mulțumit de acesta situatie.
Pentru mai multe informatii va invitam in pagina "Privacy Policy"...
EN: We use "cookies" because the European Union expresses stupidity by any of means. However, we believe in the freedom of the Internet, use his with responsibility and don't feel the need to disturb people unnecessarily. For the future, to the next European Parliamentary Elections, we should think much more with our own head. We use cookies to ENSURE That we Provide the best experience on our website. If you continue to use our site you will must to accept this situation.
For more information, please visit the "Privacy Policy" page ...

Close