POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Impozitarea pensiilor speciale, opinia deputatei Luminita Jivan

Normalitatea trebuie restaurata

Impozitarea pensiilor speciale si decizia adoptata in aceasta saptamana de parlament este o masura echitabila, despre utilitatea careia am vorbit in mai multe randuri in Camera Deputatilor, in forurile politice si in fata electoratului prin intermediul presei carasene, subliniaza deputata social-democrata Luminita Jivan.

“In calitatea mea de deputat PSD si chiar lasand la o parte pozitia publica, spune Luminita Jivan, am considerat oportuna impunerea nivelurilor de impozitare suplimentara a pensiilor speciale iar decizia parlamentului este una demna de salutat pentru ca nu trebuie sa existe categorii privilegiate de persoane”.

Reactiile de neincredere venite din partea opiniei publice au fost si sunt justificate, cred eu, dar deputata social-democrata Luminita Jivan si-a dorit sa precizeze: “In scurt timp se va intra pe turnanta competitiei electorale iar alegerile locale, cele care reprezinta baza piramidei administrative, ofera sansa unor politicieni sa-si discrediteze oponentii prin tot felul de opinii nefondate. In ceea ce priveste proiectul de lege care va introduce impozitarea suplimentara a pensiilor speciale si asa cum s-a vazut, atitudinea general manifestata in parlament a condus la o adoptare a proiectului cu o majoritate zdrobitoare. Cele 309 voturi pentru, exprimate in Camera Deputatilor, arata intr-un mod clar intentia parlamentarilor de reglementare intr-un domeniu ce a nascut inechitati”.

“Intr-un stat de drept, a adaugat deputatul PSD Luminita Jivan, este normal ca procesul legislativ sa fie supus unor etape de verificare a legalitatii si acest proces conduce intr-un mod firesc la unele riscuri legate de materializarea proiectelor de lege dar oamenii politici onesti si formatiunile politice reprezentate de acestia sunt pregatite sa lupte pentru concretizarea proiectului. Pana atunci, a mai tinut sa sublinieze deputata social-democrata, ramanem cu speranta ca legea va depasi reprosurile de neconstitutionalitate cu care va apare in fata Curtii Constitutionale si va readuce la normalitate o situatie care se perpetueaza de prea multi ani”.

© Matei DONEA – 18 Iunie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.