POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Revin in Otelu Rosu oamenii de afaceri belgieni, putem asista la cea mai mare investitie din judet

Centru energetic la Otelu Rosu si Moldova Noua

Impunerea standardelor europene in legatura cu deseurile recuperabile sub o forma sau alta si masurile de protectie a mediului precum si obtinerea unui profit din materialele reciclabile, readuc la inceputul saptamanii viitoare in Otelu Rosu o delegatie a oamenilor de afaceri belgieni care au vizitat orasul si la finele lunii febroarie 2020, moment in care si-au manifestat interesul in ceea ce priveste zona vaii Bistrei si a judetului Caras Severin.

In timp, asa cum isi amintesc cititorii nostri, pe Valea Bistrei si-au mai manifestat interesul o serie de alte firme occidentale cu activitate in prelucrarea sau recuperarea materiilor prime din deseuri dar legislatia schimbatoare din Romania i-a oprit pe toti sa-si puna in aplicare proiectele. Cu speranta ca acum va fi altfel, primarul Luca Malaiescu ne-a precizat: “Orasul are cateva lucruri in plus fata de restul localitatilor carasene, aici ma refer la o suprafata de teren unitara de mari dimensiuni si o conexiune energetica cu Transelectrica capabila sa preia energia electrica produsa”.

Delegatia oamenilor de afaceri belgieni care a vizitat orasul Otelu Rosu si Moldova Noua in luna februarie a acestui an, s-au aratat interesati de identificarea unor posibile locatii de investitii in domeniul energetic. Investitorii belgieni sunt specializati in producerea energiei electrice din deseuri dar si in cea a materialelor de constructii neconventionale realizate din materiale reciclabile.

Din cate am inteles eu, circuitul productiv folosit se bazeaza pe arderea deseurilor ca etapa intermediara la productia de electricitate si productia de biogaz care, la randul sau, este consumat local tot in vederea obtinerii energiei electrice iar materiile rezultate din ardere sunt folosite la productia unor materiale de constructii moderne.

Trebuie remarcat ca proiectul belgian va atinge valori impresionante, depasind o suta milioane de euro si care reprezinta una dintre cele mai mari investitii facute in judet, vizeaza orasele Otelu Rosu si Moldova Noua, investitii care vor conduce in locatiile respective la infiintarea a aproape 500 de noi locuri de munca in fiecare dintre cele doua locatii.

Vezi si articolele:
– “Centru energetic la Otelu Rosu si noi locuri de munca” (CLICK AICI…)
– “Vizita investitorilor belgieni la Otelu Rosu si Moldova Noua” (CLICK AICI…)

Cu aceasta ocazie, publicatia noastra va efectua transmisii video live pe toata perioada acestei vizite precum si de la conferinta de presa organizata de administratia locala a orasului la Casa de Cultura, conferinta la care vor participa: Presedintele Consiliului Judetan Caras Severin, domnul Silviu Hurduzeu, Primarul Orasului Moldova Noua, domnul Adrian Torma si Primarul Orasului Otelu Rosu, domnul Luca Malaiescu.

© Matei DONEA – 16 Septembrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.