POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

La finalul primului sau mandat, Silviu Hurduzeu vorbeste despre drumurile judetului

Compediu

La sfarsitul primului sau mandat, Presedintele Consiliului Judetean Caras Severin – Domnul Silviu Hurduzeu, ne-a vorbit despre provocarile si rezultatele obtinute intr-o perioada in care zona Banatului de Munte s-a confruntat cu numeroase dificultati administrative de foarte multi ani de zile, dificultati create de nivelul redus al dezvoltarii economice, de problemele politice pe care a trebuit sa le depasasca si despre rezultatele obtinute care creeaza premizele unei evolutii favorabile.

Una dintre cele mai dificile probleme care a iesit in evidenta la inceputul mandatului a fost lipsa inregistrarilor cadastrale, lipsa aproape totala a lucrarilor de intabulare pentru drumurile de pe cuprinsul judetului si fara de care nu este posibila solicitarea niciunei finantari europene.

Drumuri Caras Severin
Drumuri Caras Severin

Caras Severinul dispune de aproximativ 800 km de drumuri si o mare parte nu au dispus decat de carpeli in ultimii zeci de ani, ceea ce inseamna ca nu le mai poti petecii pe mai departe si trebuiesc reabilitate total. Pentru acest proces ai insa nevoie de bani, multi bani pe care Bucurestiul nu ii asigura iar solutia este finantarile europene ce nu pot fi puse in practica fara intabularea sutelor de kilometri afate in administratia judetului.

“Intabularea drumurilor judetene a fost o munca titanica, spune presedintele Silviu Hurduzeu, pe care am inceput-o in ordinea in care am stabilit sa lucram la reabilitari cu fonduri europene. Pregateam documentatia, sumele necesare pentru intabularile necesare apoi solicitam bani comunitari care erau folositi pe masura ce proiectele se aprobau. In acest moment sunt finantate proiectele pentru drumrile DJ 608 si 581 care au contractele de finantare semnate si se afla in curs de executie la proiectant si pe teren. Tot pentru finantari europene avem depuse proiecte pentru DJ 571, 571 A si 572. Aici se impune o precizare, precizeaza Silviu Hurduzeu, personal imi pun mari sperante pentru o evolutie favorabila a judetului dupa finalizarea lucrarilor ce se vor efectuata la DJ 684 care are si el finantare europeana. Acest traseu de drum va conecta nord-estul judetului nostru de autostrada A1 iar aceasta perspectiva se poate concretiza prin interesul unor investitori pentru economia din zona”.

Silviu Hurduzeu

Pe parcursul prezentarii facute de Silviu Hurduzeu, Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, acesta a mai spus: “…Desigur, exista si numeroase alte proiecte ce vizeaza DJ 571 care a primit finantare POAD pentru documentatia tehnica a tronsonului de la drumul national pana la Moldova Noua pe traseul Ciuchici – Sasca Montana, Carbunari. De asemenea, proiectele finantate prin PNDL 2, investitiile CNI si cele ale Consiliului Judetean au condus la modernizarea unui numar de alti 80 kilometri de drumuri in Caras Severin”, a precizat Silviu Hurduzeu.

© Matei DONEA – 18 Septembrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.