POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Trebuie sa fi Ion Mocioalca sa-i pupi in bot pe toti cei pe care i-ai injurat pana acum

Deputatul se intoarce in PSD

Dupa ce s-a certat cu aproape toti cei care nu l-au urmat in Pro Romania, Ion Mocioalca si-a dat seama ca a luat-o pe drumuri gresite si ne-a dat dreptate, intorcandu-se la “dragostea dintai”, printre social-democrati pe care-i balacarea pana mai ieri.

Intreaga poveste s-a dezlantuit acum vreo doi ani, cand unii pesedisti au pus la cale un puci impotriva lui Liviu Dragnea dar nici macar tradarea n-a dus-o pana la capat, constatatand ca puciul nu are sanse impotriva teleormaneanului si sperand ca va fi iertat pentru a-si vedea pe mai departe de afaceri, Ion Mocioalca i-a tradat si pe tradatori luandu-l din nou in brate pe Liviu Dragnea.

N-a fost sa fie iar deputatul care a adunat pana acum 5 mandate in care nu a pus nicio caramida la temelia judetului, a fost luat la ochi de Liviu Dragnea si s-a hotarat ca e mai bine sa spele putina prin alta parte. A ales Pro Romania pe care tocmai o infiintase Victor Ponta dar si acesta l-a luat la ochi pentru ca in afara de cei cu care avea stranse legaturi, nu l-a urmat nimeni iar Victor Ponta se pare ca i-a batut obrazul in mai multe randuri, pe buna dreptate am zice noi.

Dar acum cand Ion Mocioalca se intoarce din disperare in PSD-ul carasan, pentru a candida direct din fruntea listei pentru Senatul Romaniei si rastoarnand cu totul ceea ce tocmai social-democratii din judet hotarasera cu o zi inainte la Bozovici, ma intreb: oare ce sentimete o fi avand Silviu Hurduzeu care una hotaraste si cu alta se intalneste, Ioan Crina – care stiu personal cat a muncit la ultimele alegeri locale, ce sentimente o avea fosta judecatoare Gabriela Stuparu care este mai noua in PSD dar a contribuit din plin la mandatul lui Adrian Torma si la pastrarea acestuia in perioada de dupa?…

Bine, stiu. Se spune ca Marcel Ciolacu si Sorin Grindeanu l-au invitat pe Mocioalca sa vina in organizatie dar voi chiar credeti ca cineva care nu i-a fost sluga l-ar mai putea aprecia, ba mai mult: sa se lase condus de cel care-i injura pana mai ieri? Nu spune nimeni ca ar fi aici vreo ilegalitate, statutar este posibil, si chiar daca nu am habar de cum s-au aranjat lucrurile, o fi chiar cum spune Ion Mocioalca dar Ciolacu ala nu stia ca social-democratii caraseni isi aleg candidatii in acelasi timp in care el trimite invitatii la tot felul de personaje?

Sa se mai minuneze cineva de ce dracu’ se scufunda PSD-ul!

Eu unul nu cred ca cineva din PSD l-a invitat din proprie initiativa pe Ion Mocioalca, toti stiu ca douazeci de ani nu a facut nimic pentru judetul care l-a umplut de bani, sa-i fie lui bine a si tradat daca altfel n-a reusit sa aranjeze lucrurile iar asta il fac total nefrecventabil. Din aceste motive, voi l-ati vedea capabil pe Malaiescu sa ceara revenirea deputatului care ameninta ca-i pune contracandidat tot pe un politruc la alegerile locale ce tocmai au trecut? Ati vedea zecile de primari caraseni care nu l-au urmat pe Ion Mocioalca in Pro Romania nici in preajma alegerilor dar sa ceaara acum revenirea acestuia?

Sigur ca Ion Mocialca are experienta, nimeni nu i-o neaga, dupa ce timp de doua decenii a facut numai invarteli, dar sa-l readuci inapoi e fix lucrul care va scufunda PSD-ul macar in Caras Severin.

Eu unul zic ca nu si tocmai din aceste motive, plus altele stiute dar greu de spus, PSD-ul se indreapta spre groapa. Se indreapta spre groapa cu pasi tot mai repezi iar acum ca Ion Mocioalca s-a intors se anunta circ si la Otelu Rosu. Primarul Luca Malaiescu nu mai e chiar asa de sigur ca-l poate pastra pe Grigore Goja ca viceprimar daca se cearta cu Mocioalca dar si daca-l ajuta in campanie isi incheie socotelile cu orasul din moment ce Ion Mocioalca este o “persona non grata” in Otelu Rosu.

Sa nu uitam ca “Alianta Pro Caras” are in Otelu Rosu 9 consilieri locali dar 3 sunt in realitate de la Pro Romania si prin intermediul lui Victor Ponta, ori alti politruci, i-ar putea strica socotelile primarului, poate chiar prin numirea unui alt viceprimar decat cel pe care-l doreste Luca Malaiescu.

Mai ramane sa privesc catre Caransebes si acum vreau sa-l vad pe Felix Borcean cum se va descurca, ce grad de independenta o sa mai aibe fata de PSD care il pot lasa fara sprijinul consilierilor locali (cei social-democrati si cei din Pro Romania) fiind constrans sa bata pasul pe loc timp de 4 ani, cred ca nici gunoiul menajer n-o sa-l poata strange din oras fara sa spuna “traiti, sefu’”.

Nu-mi face nicio placere sa recunosc dar ii dau dreptate lui Romeo Dunca atunci cand refuza sa colaboreze cu turma de slugi pe care i-a avut Ion Mocioalca prin judet, pana la urma trebuie sa fi Ion Mocioalca sa poti sa te duci si sa-i saruti pe cei pe care i-ai injurat pana mai ieri.

© Matei DONEA – 21 Octombrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.

1 Comment
  1. Fett Gabriel says

    De ce ii numiti social -democrati pe adunatura asta de profitori ? Social -democratia nu are nimic in comun cu ei !