POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Tablete pentru elevii din Otelu Rosu, pentru continuarea procesului educativ

Scoala continua si in orasul de pe Valea Bistrei pentru cei mai multi dintre elevi

In pofida pandemiei de COVID-19 si chiar daca scolile au fost relocate de guvern in mediul virtual dar acestea continua sa functioneze la Otelu Rosu prin grija Consiliului Local si la propunerea primarului Luca Malaiescu, unde s-a decis o investitie din bugetul local in educatia tinerei generatii prin achizitionarea unui numar de 120 de tablete.

Pe perioada primaverii 2020, la propunerea primarului Luca Malaiescu si aprobarea Consiliului Local, s-a luat hotararea de CL care a permis cumpararea a 120 de tablete Android care intra in aceste zile in dotarea elevilor din Otelu Rosu. Asa cum ne-a trasmis edilul, un numar de 50 de tablete vor ajunge la elevii Liceului Banatean din localitate, 35 de tabete au fost inmanate ieri la Scoala Gimnaziala Nr. 3 de catre viceprimarul Grigore Goja iar alte 35 au fost distribuite astazi de primarul Luca Malaiescu la copii ce invata in Scoala Gimaziala Nr. 1 din Otelu Rosu. Inmanarea dispozitivelor pentru copii propusi de cadrele didactice s-a facut in prezenta unui apartinator din familia copilului si s-a semnat de primire in baza anchetelor sociale efectuate.

Asa cum mentiona primarul Luca Malaiescu la momentul respectiv: “din dorinta de a oferi o sansa egala celor care prin propriile lor posibilitati financiare nu-si pot asigura dotarea necesara pentru sustinerea actului de invatamant, primaria va cumpara un numar de tablete care vor fi folosite de elevii ce-si au domiciliul pe raza orasului iar decizia administrativa a fost bugetata printr-un HCL adoptat in ultima sedinta de Consiliu Local”, a spus intr-o emisiune a redactiei noastre primarul Luca Malaiescu.

Vezi si “Primaria Otelu Rosu investeste in dotarea cu tablete a elevilor” (CLICK AICI…)

Proiectul aprobat de Consiliul Local a vizat achizitia a 140 de tablete dar penuria generata in tara de achizitia masiva a acestor dispozitive si cresterea preturilor din acest motiv, a obligat administratia din Otelu Rosu sa se limiteze la un numar mai mic care se spera ca va fi complectat ulterior in functie de posibilitati si necesitatile elevilor.

© Matei DONEA – 10 Noiembrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.