POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Strazi asfaltate si trotuare pavate, acest lucru inseamna civilizatie!

Otelu Rosu, un oras in plina evolutie urbana

Primarul Luca Malaiescu, intr-unul dintre obiectivele pe care le-a propus locuitorilor din Otelu Rosu, vorbea despre reabilitarea, modernizarea si constructia integrala a trotuarelor din oras iar edilul aflat deja la al treilea sau mandat se tine de cuvant chiar si acum cand alegerile locale au trecut.

In momentele cand acesta si-a expus proiectele pentru oras, Luca Malaiescu a mentionat: “Prima urgenta a unui oras civilizat sunt drumurile din localitate, nu poti circula prin tot felul de gropi fara sa ai de suferit. In acest moment, localitatea are aproape 85 de procente din strazi modernizate si asfaltate, restul de drumuri ramase sper sa fie reabilitate cat mai rapid cu putinta, poate chiar in primavara viitoare” sublinia primarul din Otelu Rosu.

Tot edilul Luca Malaiescu ne-a marturisit: “Asa cum se stie, guvernarile anterioare nu au fost prea darnice cu orasul iar executivul actual nu a acordat aproape niciun ban cu exceptia contractelor anterior semnate, cele care trebuiau onorate. Prin urmare, ne descurcam cu chibzuinta si chiar daca orasul nu are o economie foarte dezvoltata noi demonstram ca poti face administratie intr-un mod acceptabil si cu bani mai putini”, afirma primarul orasului Otelu Rosu”.

Intr-o astfel de situatie, vazand precizarile edilului din capitala Vaii Bistrei si lucrarile care se desfasoara si in acest moment, nu putem decat sa salutam un astfel de efort edilitar. Locuitorii orasului Otelu Rosu cunosc deja ca in ultima perioada s-au finalizat trotuarele de pe strazile Mesteacanului si Gai, tot cu bani de la bugetul local, iar in acest moment se paveaza in acelasi sistem si strazile Ecaterina Teodoroiu, George Cosbuc, Alexandru Ioan Cuza si Stefan cel Mare, toate urmand sa fie finalizate in urmatoarele cateva saptamani.

Vezi “Pavarea strazii Mesteacanului in Otelu Rosu”.

Bineinteles, asa cum a precizat primarul Luca Malaiescu in emisiunile live ale publicatiei POLITICIENII ROMANI , orasul mosteneste o situatie extrem de deficitara si la rigolele drumurilor, practiv cea mai mare parte a strazilor din oras nu au rigole si din acest motiv apa se aduna sau chiar inunda anumite proprietati sau drumuri. Un alt proiect al edilului, obiectiv ce va fi demarat anul viitor, se refera la constructia etapizata a acestor rigole care vor fi de tip “ingropat”, respectiv cu grilaje de scurgere a apei pentru ca nu exista spatiul necesar pe multe dintre strazi.

Sigur, o data cu sosirea anotimpului rece, se va face o anumita pauza la lucrari dar, din cate ne asigura primarul Luca Malaiescu, o data cu sosirea primaverii se va trece din nou la munca in teren cu care s-au obisnuit oamenii orasului Otelu Rosu.

© Matei DONEA – 30 Noiembrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.