POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Parlamentarii caraseni au depus juramantul in Camera Deputatilor si la Senat

Le dorim succes, tuturor!

Parlamentarii caraseni au depus astazi juramantul in plenul noului Parlament al Romaniei, la Camera Deputatilor si respectiv in Senat, devenid astfel reprezentanti ai cetatenilor care i-au ales sa-i reprezinte in forul legislativ national.

Judetul Caras Severin, asa cum se cunoaste, are si in acest legislativ 7 reprezentanti, doi senatori si 5 deputati: Mocioalca Ion – PSD, Vela Ion Marcel in senat, respectiv Damian Romulus-Marius si Hurduzeu Florin-Silviu de la PSD, Kelemen Attila – UDMR, Marsalic Jaro Norbert si Rujan Dumitru – PNL la deputati.

Noul Parlament al Romaniei va fi format din 329 deputati si 136 de senatori:

PSD 110 deputati PSD 47 senatori
PNL 93 deputati PNL 41 senatori
USR PLUS 55 deputati USR PLUS 25 senatori
AUR 32 deputati AUR 14 senatori
UDMR 21 deputati UDMR 9 senatori
Minoritati 18 deputati

Alaturi de ceilalti membri ai parlamentului, toti parlamentarii caraseni si-au depus juramantul de credinta de la tribuna Camerei Deputatilor si Senatului, multi dintre ei promitand inca o data sa slujasca si altceva decat interesul propriu ori cel de partid.

Printre noii reprezentanti din Camera Deputatilor se regasesc si carasenii Silviu Hurduzeu, fost Presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, precum si Marius Damian, fost primar al comunei Teregova.

Astazi sunt convocate consultari politice la Palatul Cotroceni, in urma carora se asteapta ca presedintele Klaus Johannis sa-l insarcineze cu formarea noului guvern pe liberalul Florin Citu, acesta urmand sa aibe la dispozitie zece zile pentru prezentarea unui executiv care sa fie aprobat de parlament.

Pentru perioada imediat urmatoare, printre cele mai importante obiective ale noului parlament dar si a guvernului, se numara adoptarea viitorului buget de stat, organizarea si administraea campaniei de vaccinare anti-coronavirus si redresarea economica a Romaniei dupa criza pandemica creata la nivel global de COVID-19.

© Matei DONEA – 22 Decembrie 2020

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.