POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Premierul Florin Citu a decis ca elevii raman acasa cel putin pana in luna februarie

Se prelungeste scoala online cu inca o luna de zile

Ieri seara a fost emisa Hotararea 2 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta – CNSU, sub conducerea premierului Florin Citu discutandu-se propunerea de prelungire a sistemului de invatamant online in Romania pana la data de 7 februarie 2021, masuri administrative privitoare la combaterea panedemiei de SARS CoV-2, actualizarea datelor cu privire la zonele si teritoriile de risc epidemiologic la nivel international.

Hotararea ce-a mai importanta pentru momentul actual vizeaza propunerea suspendarii activitatilor care impun prezenta fizica a prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant si continuarea activitatilor didactice in sistem on-line pana la data de 7 februarie 2021, inaintea momentului respectiv urmand sa se desfasoare un alt studiu privitor la oportunitatea reluarii invatamantului in sistemul consacrat.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta adopta prezenta HOTARARE:

  1. – Se propune suspendarea activitatilor care impun prezenta fizica a preșcolarilor și elevilor in unitatile de invatamant și continuarea activitatilor didactice in sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020.
  2. – Se aproba lista tarilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania din acestea, prevazuta in anexa nr. 1.
  3. – Se aproba modificarea componentei Grupului de suport tehnico-știintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, conform prevederilor anexei nr. 2.
  4. – Se aproba majorarea cantitatilor stocurilor de urgenta medicala cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare in procesul de vaccinare a populatiei impotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei, nr. 3.
  5. – Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achizitionarii produselor prevazute la art. 4, sa fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, sumele necesare din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.
  6. – Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine și acte administrative ale conducatorilor acestora.
  7. – Anexele 1 -3 fac parte integranta din prezenta hotarare.

Toti cei ce sosesc in Romania din state cu o situatie pandemica grava a maladiei COVID-19 vor trebui sa suporte masura carantinarii pe o perioada de 14 zile, pe lista zonelor si teritorii cu risc epidemiologic crescut se regasesc: Africa de Sud, Andorra, Aruba, Austria, Belarus, Cehia, Cipru, Columbia, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Federatia Rusa, Franta, Georgia, Germania, Gibraltar, Insulele Turks si Caicos, Irlanda, Israel, Italia, Jersey, Letonia, Liban, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia de Nord, Malta, Marea Britanie, Monaco, Muntenegru, Namibia, Olanda, Palestina, Panama, Polinezia Franceza, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Republica Moldova, San Marino, Serbia, Sint Maarten, Slovacia, Slovenia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Turcia.

© Matei DONEA – 09 Ianuarie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.