POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Si la Otelu Rosu a inceput lupta cu zapada

Facand o oarecare deosebire de anii precedenti, anotimpul rece de anul acesta a venit cu caderi abundente de zapada, lucru care a ingreunat circulatia pietonala a autovechiculelor de pe cuprinsul tarii, prognozele meteorologice confirmand posibilitatea unor ninsori abundente.

Daca in alte zone ale tarii s-au manifestat sincope importante, inclusiv in judetul Bihor unde fostul primar Ilie Bolojan – actual presedinte al Consiliului Judetean – a fost total depasit de situatie si prins nepregatit. In schimb, iarna pe care o traversam la Otelu Rosu nu l-a surprins nepregatit pe primarul Luca Malaiescu, edilul capitalei de pe Valea Bistrei incepand activitatile de curatare a drumurilor inca din cursul zilei de ieri, cu toate ca ninsorile au fost destul de abundente in ultimele zile iar altele fiind anuntate de prognoza meteorologica pentru perioada urmatoare.

Primarul Luca Malaiescu, lucru observabil in materialul video alaturat, ne-a spus ca munca de dezapezire este efectuata in regie proprie cu utilajele de care dispune administratia locala a orasului iar pentru ca l-am observat la primele ore ale diminetii pe teren, l-am intrebat cum se desfasoara activitatea iar acesta ne-a spus: “Utilajele administratiei au inceput lucrarile de restabilire a circulatiei normale in oras inca de pe parcursul zilei de ieri iar in aceasta dimineata am iesit pe teren incepand cu orele 5 ale diminetii. La activitatea de curatire a strazilor participa intregul personal de specialitate al primariei si utilajele din dotare”, a precizat pentru publicatia noastra primarul Luca Malaiescu.

Dupa cum au observat locuitorii orasului, in actiunea de dezapezire se folosesc toate utilajele disponibile, pentru prima oara a intervenit la deszapezire si masina achizitionata de primaria orasului pentru curatenie si eliberarea trotoarelor de zapada.

In particular putem spune ca lucrarile nu au intampinat probleme deosebite in Otelu Rosu, doar autoturismele parcate pe suprafetele carosabile din jurul blocurilor ridicand unele probleme si lasand spatii insuficient curatate. Edilul Luca Malaiescu ne-a marturisit ca spera in existenta spiritului civic care sa-i determine pe unii localnici intr-o mai mare responsabilitate legata de locurile unde-si parcheaza peste noapte autoturismele, acestea putand incurca eliberarea cailor de circulatie.

Avand in vedere faptul ca sunt anuntate alte caderi de zapada in perioada urmatoare, ii sfatuim pe cetateni sa manifeste grija in deplasarile lor, conditiile meteorologice putand sa conduca la aparitia poleiului su a altor fenomene periculoase.

© Matei DONEA – 15 Ianuarie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.