POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Scandal monstru la Caransebes, s-a schimbat viceprimarul iar PNL revine in carti

Ion Mocioalca rade din dosul draperiilor

Dorinta de putere, viitoarele intrebari de genul “ce ai facut in ultimii ani”, organigrama primariei, unele afaceri personale si atributiile acordate celor din executivul local au condus astazi la o sedinta a Consiliului Local din Municipiul Caransebes in care primarul Felix Borcean a introdus pe ordinea de zi proiectul de schimbare a viceprimarului Felician Pasere de la Pro Romania.

Bineinteles, chiar daca Felician Pasere considera ca si-a indeplinit atributiile intr-un mod exemplar, majoritatea de doua trimi formata din liberali, sociali-democrati, USR si PMP au decis schimbarea care arunca in aer aranjamentele politice si le deschide drum PNL-ului spre pozitia ravnita.

Cu toate ca despre aceasta schimbare se vorbea de ceva timp, Felician Pasere a declarat ca a aflat de intentia edilului numai in aceasta dimineata si a ramas surprins de intentia care indreapta municipiul spre un consiliu local ostil primarului.

Uitandu-ne la ceea ce spune primarul Felix Borcean o sa intelegem ca doar s-a aparat. Dinspre partea lui “Bebe” Pasere se vede un complot al edilului si atunci nu mai stii ce sa crezi decat ca in Caransebes nu e bine deloc sa te urci prea sus.

Spre deosebire de informatiile pe care le dezvaluie fostul viceprimar, lucrurile stau foarte prost in Caransebes dupa ce senatorul Ion Mocioalca a revenit in PSD si in urma cu aproximativ o luna de zile a reusit sa-l inlocuiasca pe Petru Schinteie de la conducerea interimara a organizatiei municipale chiar cu domnia sa.

Bineinteles, presa carasana de partid a uitat sa semnaleze in timp util revenirea lui Ion Mocioalca la fraiele organizatiei PSD din Caransebes. Oare de ce?

Intors la conducerea locala a PSD-ului, dupa ce anterior plecase la PRO Romania, Ion Mocioalca a retrezit furiile adormite si cum Felician (Bebe) Pasere este perceput ca “omul lui Mocioalca”, situatia i-a determinat pe cei din PSD sa sustina initiativa primarului Felix Borcean de inlocuire a viceprimarului iar senatorul Ion Mocioalca, in replica, solicitand retragerea sprijinului politic pentru toti cei 6 consilierii social-democrati care au votat inlocuirea viceprimarului cu urmatorii de pe lista propusa in alegeri, pe motiv ca i-au faultat “flacaul” si au fluierat in biserica!

Contactat de noi, senatorul Ion Mocioalca neaga sa fi cerut ceva, la cineva, sfatuindu-ne sa nici nu anuntam ca rebelii vor ramane acolo unde sunt acum, in Consiliul Local.

Scurtisim, daca Andra Plesa a ramas fidela ideii de a face bine oamenilor din municipiu printr-o administrare a destinelor acestora, chiar si numai din pozitia de viceprimar, aceasta redevine brusc favorita pentru a ocupa locul secund in primaria Caransebesului. Daca ar fi sa ne intrebati pe noi, atunci noi credem (totusi) ca aceasta va pleca la Bucuresti pentru a deveni sefa la Agentia Ariilor Protejate si a-i fi aproape deputatului Ionut Stroe.

Cert este ca asa se pot redeschide si portile PNL-ului pentru Felix Borcean, numai ca despre asta vom mai vedea, vom mai vorbi.

© Matei DONEA – 29 Ianuarie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.