POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Avem din nou un municipiu blocat, sah-mat in Caransebes

"Adevarul este dincolo de noi"...

Primarul Caransebesului, Felix Borcean, a decis schimbarea vicelui din cine stie ce motive, spun asta pentru ca atat Bebe Pasere cat si edilul evita cu disperare sa puna punctul pe “i” si sa lamureasca care sunt motivele de s-au coalizat toti consilierii, seful administratiei locale facand o mutare care indreapta municipiul spre un sah-mat si ani pierduti din viata oamenilor.

Baietii care sunt de o parte ori de alta a eschierului politic vor spune ca nu este adevarat si ca va fi adus un alt secund in primarie, probabil Valentin Dascalu de la PSD. Poate asa este, in dosul draperiilor se poate negocia aproape orice, faptul ca liberalii ii sunt ostili primarului “cam de la facerea lumii” e un lucru firesc dar de acum sunt pusi pe razbunare si oamenii lui Victor Ponta, cele doua formatiuni intrunind deja o majoritate in CL care sa-i puna frana primarului cand nici nu se asteapta.

Nici nu mai conteaza daca postul de vice o sa revina oricui altcuiva din “Pro”, crede cineva ca Bebe Pasere o sa se transforme intr-un consilier local bun de dat ca exemplu? La cati bani a bagat in campanie, cat a alergat si sa mai piarda si motorina la care are dreptul asta n-o sa se intample in veci-vecilor!

Ceea ce nu stie lumea si e cazul sa se afle, s-a petrecut imediat dupa anul nou, de Sf. Ion. Cam pe atunci s-au intalnit apropiatii lui Ion cu Ion Mocioalca intr-un birt de pe la gara. Ion al nostru, proaspat revenit pe calea cea buna din PSD, o zis ca de acu’ el e sefu’ iar celalti au zis doar “sa traiti barosane”. Partea naspha, gresala de management facuta de Ion, e ca in birtul ala n-au baut Chivas Regal toate vedetele locale, asa ca unele au motiv sa puna d’un proces, poate chiar de un congres extra, ultra si neprogramat din moment ce n-a fost facut niciun proces verbal, n-a fost majoritate statutara etcetera.

Si au dreptate!

Punand punct bazaconiilor pe care le aud prin oras, cred ca Felix Borcean a picat de fraier (scuzati) si pentru ca realmente nu-l iubeste nimeni pe Ion Mocioalca, social-democrati si-au zis sa-i arda una cu mana primarului, sa-i scoata flacaul pe tusa, pe “Bebe”, imediat ce mogulul a ridicat pretentii la sefie. De aici a inceput tambalaul, aici si-a castigat primarul Felix Borcean majoritatea de doua treimi sa-l tranteasca pe vice si sa dea apa la moara liberalilor care atata asteptau, motiv de scandal.

Inocent cum e primarul, a scos carbunii aprinsi din foc si risca sa se prajasca.

In concluzie, am motive sa prognozez un municipiu blocat, daca nu se recurge la ultima solutie: Pacea cu “Inalta poarta”, altfel PNL-ul isi va vedea pe mai departe de obstructi “constructive” (chiar daca i-a scazut cota, credeti ca Marcel Vela uita?). Pana una alta, cei de la Pro Romania au fost dati afara de pe teren si fraieri ori fi sa mai puna botul la vreo colaborare, iar pe cei din PMP si USR plus Plus nu cred sa-i atraga ceva pentru a sustine proiectele de hotarari locale din moment ce s-a schimbat regulamentul de joc.

Ar mai fi o solutie, zic si eu, cu sprijinul liberalilor sa fie impins ca viceprimar tot Bebe Pasere. Numai ca asta ar fi de rasul curcilor, nu?

© Matei DONEA – 2 Februarie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.