POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Romeo Dunca, pregatit sa taie nodul gordian din afacerile carasene

Somatie catre societatea Emiliano Vest si Manu Consulting

Inca proaspat pe functia de Presedinte al Consiliului Judetean Caras Severin, Romeo Dunca se pregateste sa taie nodul afacerilor carasene ce tin de asfaltarea drumurilor si lanseaza un ultimatum catre societatile Emiliano Vest si Manu Consulting, prima dintre ele apartinandu-i omului de afaceri Ion Bejerita.

Calamitatile produse in luna iunie a anului trecut au necesitat o serie de interventii pentru inlaturarea efectelor distructive ale inundatiilor si alunecarilor de teren, printre acestea se regasesc cele produse pe traseul drumului judetean 608, Teregova – Luncavita – Mehadica, ce trebuie reparat prin contractul incheiat de Directia de Drumuri Judetene a CJ-CS cu asocierea dintre societatile comerciale mentionate.

Pe parcursul ultimelor saptamani s-au derulat o serie intreaga de discutii, majoritatea firerbinti, intre reprezentatii administratiei judetene conduse de Romeo Dunca si cei ai firmelor contractante, oficialitatile reprosand intarzaierea nepermisa si faptul ca nici nu s-au inceput lucrarile contractate cu toate ca ordinul de executie a fost emis din luna iunie a anului trecut. Asa cum se cunoaste, firmele castigatoare au motivat intarzaierea pentru ca beneficiarul are anumite datorii neachitate chiar catre cele doua societati comerciale. In plus, au fost facute o serie de solicitari financiare motivate de costuri si care trebuie sa majoreze valoarea contractului.

In urma discutiilor de luna trecuta, comunica directoarea DDJ din cadrul Consiliului Judetean – Maria Paulescu, se pare ca asocierea dintre firmele Emiliano Vest si Manu Consulting si-a asumat executarea contractului incepand cu data de 20 februarie a.c. dar a fost comunicata si necesitatea efectuarii unor cheltuieli suplimentare ce majoreaza cu peste 50% costurile proiectului, lucru ilegal din punct de vedere legislativ.

Intr-o astfel de situatie, pe buna dreptate, Directia de Drumuri Judetene a emis o somatie pentru inceperea lucrarilor in maximum 48 de ore in conformitate cu solutia propusa de proiectant, adresa cu nr 1485/22.02.2021 a DDJ – CS, iar daca acestea nu vor fi demarate se considera documentul ca o notificare de reziliere a contractului 210/28.08.2020.

Suntem curiosi sa vedem reactia societatilor comerciale respective si mai ales daca Romeo Dunca, prin directia de drumuri, pune piciorul in prag si taie nodul Gordian al afacerilor cu asfaltari de pe raza judetului.

© Matei DONEA – 24 Februarie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.