POLITICIENII ROMANI
Constitutia garanteaza libertatea exprimarii

Dialogul este o cale eficienta pentru dezvoltarea localitatilor din judet, spune Marius Damian

Vom avea un buget judetean dar de lideri depinde cum vom evolua toti

Deputatul PSD Marius Damian, intr-o serie de interventii publice facute pe parcursul acestei saptamani, si-a manifestat intr-un mod salutar, interesul parlamentarilor si ai celor caraseni pentru un dialog menit sa vina in sprijinul tuturor comunitatilor indiferent de culoarea politica a administratiilor locale din Caras Severin.

Marius Damian reitereza deschiderea pentru un dialog normal cu administratia judeteana, lansand o invitatie menita sa conduca la discutii intre comunitati si administratiile locale care sa contribuie la satisfacerea necesitatilor de dezvoltare. Bugetul avut la dispozitie de stat, implicit cel de care dispun primariile si Consiliul Judetean, este inca o data limitat dar trebuie sa raspunda unor numeroase nevoi.

Adoptarea bugetului de stat pentru acest an va conduce la structurarea celor locale in perioada imediat urmatoare iar la momentul respeciv trebuie tinut cont de necesitatile comunitatilor, nu de interesele politice. In judet exista numeroase proiecte cu finantare europeana, altele sunt in pregatire sau urmeaza sa fie aprobate dar problema de care s-au ciocnit administratiile locale in timp tin de sumele necesare pentru cofinantari.

“In acest sens, a precizat deputatul Marius Damian, una dintre numeroasele dificultati ce stau in calea administratiilor locale o reprezinta cofinantarile care chiar daca procentual sunt mici, ridica probleme pentru o comunitate cu resurse limitate. Nu mai vorbesc de proiectele de mare amploare ce sper sa ajunga la un rezultat concret dar care pana atunci necesita resurse importante. Am aici in vedere proiectele privitoare la spitale, transportul feroviar de persoane si cele din domeniul turistic. Toate acestea necesita sume importante ce trebuiesc suportate local, vorbind doar despre proiectul conexiunii feroviare dintre Resita – Timisoara observam ca doar documentatia si studiile de fezabilitate inseamna aproximativ 4 milioane euro ce vor fi achitate in mod egal de parteneri, Consiliile Judetene din Caras Severin si Timis impreuna cu primariile Resita si Timisoara”, a subliniat Marius Damian.

“Din aceste motive am speranta ca bugetul acestui an va fi echitabil pentru administratiile locale, nu are importanta culoarea unui lider administrativ atata timp cat acesta ingrijeste destinele si chiar viata unui mare numar de cetateni. Scopul administratiilor locale este dezvoltarea comunitatilor iar luptele politice pot fi lasate pe planul secund sau pentru o data viitoare”, a punctat in final deputatul Marius Damian.

© Matei DONEA – 27 Februarie 2021

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.